Chocolicious

Alla inlägg under april 2011

Av Malin - 22 april 2011 21:30

Vilodag med enbart mys i boxen. Tycker det är så härligt att bara kunna mocka och borsta med Jerez lös i boxen. Han är så mysig och älskar att undersöka allt man håller på med.

Av Malin - 21 april 2011 16:30

Tog en promenad i det fina vädret tsm Jerez. Gick längs vägen en bit och tog sedan en avstickare in i skogen längs en av vilda djur upptrampad stig. Nyttigt för Jerez att gå över grenar, stockar och stenar. Superbra träning för såväl balans som muskler. Tror Jerez tyckte det var riktigt rolig eftersom han piggande till så snart vi kom in i skogen och trippade fram med spetsade öron. Blev omkörda av en bil bakifrån, men vi fortsatte att skritta och Jerez gjorde ingen stor sak av det.


Idag var det således dax för mitt andra pass med Alcytano. Testade allroundsadeln idag, eftersom mina ben hamnade i en något konstig position i dressyrsadeln. Kan dock säga att det inte blev bättre i allroundsadeln och att den var hård som sten!

Al var lite trött idag, vilket K förvarnade om redan innan, eftersom han hade varit lite seg igår redan. Började med mycket lösgörande arbete i skritt innan vi påbörjade travarbetet.

Kändes initialt framtung och seg. Jobbade mycket övergångar och tempoväxlingar för att få igång honom. Han svarade fint för det och kom upp sig i fram. Övergick till att flytta bakdelen lite på öppna delen av volten, jobbigt men han försöker. Ställde även lite utåt på volten för att tvinga honom att ta i mer jämnt med hela kroppen.


Övergick till att jobba lite galopp. Började med en något lättare sits för att ge honom plats och ork att rulla på. Satte mig försiktigt efter en stund och i höger varv gick han riktigt skapligt. Vänster varv och svårare. Ville inte riktigt ta stöd på innertygeln utan försvann gärna ut. Fortsatte att försöka räta och tillslut föll han på plats ett par gånger, dessvärre blev det jobbigt så han bröt av nästan omdelebart, men det är bara att jobba vidare.


Avslutade med en trevlig känsla och K var nöjd med dagens pass.

Nästa pass bli på måndag, ett extra pass eftersom K är borta.

Av Malin - 20 april 2011 16:30

Yes! Idag kom då äntligen dagen då vi körde utan grimskaft. Fick hjälp av Putte i stallet, som följde med ut och höll i när jag hoppade upp. Jerez lyckades trampa ett par steg åt sidan och således få in pallen under sig. Visst tumult när han slår i benet, men han är inte pållisen som hetsar upp sig i onödan, så snart har han trampat runt så pallen står bredvid honom igen och matte sitter säkert på ryggen.

Ber Putte koppla lös grimskaftet, men hålla sig kvar på banan ifall han hittar på någonting. Men inte min pluttis inte.

Vi skrittar så lugnt och trevligt runt på banan. Fortsätter vårt arbete med att öva på att göra halt och sedan gå fram igen samt att svänga och göra volter. Jerez jobbar på i supertrevlig form, avslappnad och lyhörd.

Kikar lite extra på en räv som hoppar upp bredvid ridbanan, men gör ingen stor affär av detta heller. Så skönt med en lugn och tillitsfull pållis som är trygg i sig själv och med matte.

Hoppade av medan Putte höll en säkrande hand vid grimman, utifall att.


Åkte därefter till Grums och hämtade hem den nystoppade sadeln, så imorgon ska vi testa hur den ligger. Sen blir det dax att vänja Jerez med att ha matte + sadel på sig!

Kul!

Av Malin - 19 april 2011 16:30

Eftersom febern givit med sig, så var vi tillbaka i träning idag. Ägnade oss dock åt longering, som inte innebär så mycket fysiskt jobb för matte som fortfarande är väldigt förkyld.

Longerade i träns och hade satt på longergjorden för att kunna spänna in honom lite, men han gick så himlans trevligt utan inspänningen, så vi struntade i den.

Jobbade med uppvärmning i skritt och trav, där han trampade på riktigt bra i dag och sökte sig till en väldigt trevlig arbetsform. Svarar fint för kramning av longerlinan som löper genom bettringen, då formar han sig och sänker nacken något = trevligt!

Arbetade en del med avsaktningar och igångsättningar för att kolla av vart jag hade honom. Sen fortsatte vi med fokus på att stärka galoppen, där han är lite svag.

Började i höger varv, vilket är det varv han är svagast i. Fattar fint för röst och snärt med pisken. Har dock fortfarande svårigheter med att hålla galoppen mer än 3/4 varv. Bryter gärna av på öppna sidan av volten. Förflyttade mig därför till andra sidan av banan, för att se om det gick bättre där med lite stöd av staketet. Fick honom att galoppera två sammhängande varv, utan avbrott, sedan bröt vi av och massor med beröm :)

Bytte till vänster varv, där han har det mycket lättare, vilket ffa märktes idag. Han fattade lika fint här och galopperade sedan på varv efter varv med endast lite smackningar som understöd. Härlig känsla!

Söker sig även i galoppen fram/ner när han hittar balansen och takten.


Härligt pass i underbart solsken. Svettig häst som njöt av att bli spolad om hals och som sedan fullbordade myset med att gnugga sig i hagen ;)

Av Malin - 18 april 2011 18:45

Jaha, idag blev en oplanerad vilodag pga att matte är sjuk. Feber och förkyld :(

Åkte till stallet tsm sambom som fick tömma skotkärran så jag slapp klättra med den. Borstade en sväng på pluttis och noterade att gårdagens lilla trampsår på insidan av vä hov vid kronranden hade läkt riktigt bra med hjälp av boots i hagen.

Av Malin - 17 april 2011 16:30

Då var det tredje gången gillt med uppsutten ridning på Jerez. Fick hjälp av Erika i stallet som höll i löst grimskaft. Gick lika bra som tidigare. Han är en pärla min kille. Hoppade upp i stallet som tidigare gånger. Fortsatte sedan proceduren som tidigare ute på banan.

Öronen fint fokuserade på matte under uppsittningen. Gick verkligen superbra på banan idag. Skrittade runt i ca 10 minuter, fyrkanstspår, volt åt båda hållen, halt, stå still en stund och sen framåt igen. 

Erika imponerad och berömde Jerez för att han var så cool och avslappnad. Så nu längtar jag efter att sadeln ska komma tillbaka så vi kan börja träna med den inför traven.

Av Malin - 16 april 2011 07:30

Jahopp, fortsatt nattarbete vilket innebar att Jerez fick dubbla vilodagar. Åkte till stallet på morgonen innan sängen kallade.

Fixade stallet och myste lite med min plutt. Han är så mysig, passade på att mocka med Jerez kvar i boxen, medan han smaskade i sig slutet av frukosthöet. När han väl var färdig med det ägnade han tiden åt att utforska såväl mockningsredskapen, som matte. Han smakar på grep, hjulet till skottkärran och så luktar han i skottkärran för att se vad som gömmer sig för spännande dofter där. När han väl är klar med det, går han över till att inspektera vad matte har på sig dagen till ära.

" Aha...idag var det visst ett par jeans, provar att dra lite med läpparna för att testa hållbarheten. Måste kontrollera om det är samma material längs med hela benet, eller inte. Testa skorna, mm gummi, går att gnaga lite lätt på en kanten. Sen hittar han favoritstället, vilket är mattes långa utsläppta hår. Där burrar han med mulen och riktigt myser runt, drar in lukten och tycker att det är så mysigt...lille bus"

Avslutade besöket med att festa på en morot!

Av Malin - 15 april 2011 08:00

Jobbat inatt och tog stallet på morgonen innan jag åkte hem för att sova. Stallarbete och en snabb avborstning samt lite mys. Sötplutten låg i boxen och vilade när jag kom och han är så söt för han blir aldrig stressad av att man rör sig i stallet eller att de andra hästarna hälsar godmorgon. Jag kan gå in och sätta mig hos honom och kela, han tycker bara det är mysigt :)

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<<
April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards