Chocolicious

Direktlänk till inlägg 25 juli 2012

ATG-besök nr2

Av Malin - 25 juli 2012 19:13

Sådär ja...då har vi klarat av ytterligare en sväng till kliniken med pållis.

Hade tid kl 11 idag, så Nero fick stå kvar inne på morgonen med några kompisar och lite hö. Var riktigt varmt och soligt väder redan tidigt på morgonen, så bromsarna var på hugget idag vill jag lova.

Borstade och dolade med Nero när jag kom dit, sen fick sambon ta med sig Nero ut och äta lite gräs medan jag mockade och fixade klart i stallet.

Nero gick rakt in i transporten, snacka om att han är en ängel att lasta. UNDERBART!

Resan in gick fint och väl framme ställde jag in Nero i en ledig box, var betydligt mycket lugnare på kliniken idag. Nero stressade runt en del i boxen, vrålade och skrapade, men han även se att han bevisligen vet hur en vattenkopp fungerar eftersom han drack duktigt ur den. Kan ju vara bra att veta för framtiden om man ska någonstans där de har vattenkoppar i boxarna.


Sen fick vi komma ut till gången för genomgång. Vet Henrik, som är specialist på hältor började med att kolla av hur det hade varit sen jag var inne sist. Sen fick vi skritta en vända längs gången så han fick kika på hur han rörde sig. Efter det så satte han igång att klämma och känna igenom Nero från hov till manke på höger sida. Å Nero reagerade inte alls, på någonting som han gjorde. Han visiterade igenom hela hoven igen och klämde ihop trakterna, utan minsta reaktion. Han lyfte bogen såväl inåt som utåt och böjde rejält i samtliga leder. Sen fick vi skritta och trava på gången. Nero lika halt fortfarande.


Då fick han lite lugnande, så fick vi promenera in till röntgen. Där röntgades Nero ända upp till bogen, utan att man kunde se något avvikande. Inga sprickor eller frakturer. Henrik ansåg att rörelsemönstret talade för något muskulärt fortfarande, då han inte har några problem att belasta höger ben när han står rakt upp och ner, utan hältan kommer i rörelsen när bogen ska utåt/framåt. Han har inga problem i att böja i hov och knä heller.


Så för att testa detta fick Nero en injektion med muskelavslappnande, och se på f*n så var han plötsligt ohalt och skrittade utan problem korrekt med båda benen. Eftersom han inte reagerar när man trycker och klämmer på muskelfästen och dylikt ansåg Henrik att det finns en möjlighet att smärtan och skadan finns på insidan av muskelkappan, dvs den som på insidan av bogen som man inte når in till.


Så nu är planen fortsatt behandling med sjukhage och Vetranquil, samt Fenylbutazon under en veckas tid. Ny kontakt nästan tisdag för att diskutera hur det går. Är det så att han inte är bättre på två veckor, då får vi gå på med att försöka spruta i leder högre upp och försöka ultraljuda senor. Men vet sa att han aldrig stött på en häst med skador i leder och på senor högre upp som öht inte reagerat vid manipulation. Dessa hästar brukar tydligen flyga i taket när du manipulerar de utsatta ställena.


Som tack för dagens genomgång bjöd Nero på en liten puss...


 


Jävla häst till å bitas. Det är en ful dumhet som han håller på med när vi är till vet. Så fort jag är fokuserad på att prata med veterinären, eller lyssnar på vad han säger och Nero måste stå still och utan uppmärksamhet så nyps han med tänderna. Han försöker inte ens annars, men nu har jag blivit biten vid båda vet.besöken


Jaja, eftersom jag trots allt är en snäll matte så åkte jag införskaffade ett nytt, eget flugtäcke till Nero.

Ett hansbo comitäcke med hals och rejält magplatta. Så nu får vi testa det imorgon!


 


När vi var tillbaka från veterinären fick Nero stå kvar inne i boxen pga det fruktansvärt varma och bromsvänliga vädret, körde in en hel skottkärra med nyslaget gräs till honom. Sen passade jag på att göra en ny sjukhage, med lite färskt gräs i som han får inviga imorgon!

 
 
Ingen bild

Boel

26 juli 2012 08:10

Skönt att det inte var något stort. ;) Men det är nog med muskel spänning helt klart. Kan du komma åt muskeln med sretcing. På oss människor går ju det. Lycka till nu.

Malin

26 juli 2012 19:51

Ja det känns tillräckligt roligt, även om en fraktur hade varit mycket, mycket värre!
Jag tänkte jag skulle ta ut equiterapeuten till honom, bara han har blivit färdigbehandlad med butta. Vet sedan tidigare att de inte är så pigga på att behandla hästar som står på det. Så förhoppningsvis kan vi får lite hjälp på traven med det!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - 24 september 2017 21:02


Stallet på förmiddagen idag då jag skulle jobba extra på eftermiddagen. Nero skrittades till Nysäter och tillbaka, idag var det lite mera drag under galoscherna, men efter några tillsägelser och lite mer fokuserat arbete så skrittade han hemåt. Är ...

Av Malin - 23 september 2017 20:45

Älgjakten närmar sig med stormsteg och idag tog pappa och jag en sväng till skogen för att röja iordning vid passen och se till att allt är helt och i ordning.       Stallet idag väntade uteritter med båda killarna. Dino och jag red halvvägs...

Av Malin - 22 september 2017 20:45

Så härligt att få vakna upp imorse och veta att jag är ledig. Ägnade förmiddagen åt mina pållisar som fick varsitt ridpass. Dino fick ett pass på ridbanan idag, där fokus låg på att rida igenom programdelar till nästa helgs tävling. Dino skötte sig f...

Av Malin - 21 september 2017 20:30


Även idag jobbade jag hela dagen och åkte till stallet direkt efter jobbet. Var på kurs i Örebro och vart således lite sen. När jag fixat färdigt i stallet och skulle hämta mina killar från hagen så är det en varg på gärdet, ca 50m från mina pållis...

Av Malin - 20 september 2017 20:30


Även idag jobbade jag fram till kl 17 och hade däreter insläpp i stallet på min agenda. Blir ganska långa dagar hemifrån när jag åker vid strax efter kl 7 och är hemma igen vid 20-tiden på kvällen. Idag hade Dino vilodag och Nero och jag skrittade ...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards