Chocolicious

Alla inlägg under juli 2013

Av Malin - 23 juli 2013 22:52

Idag hade Nero vilodag och jag hade insläpp i stallet på mitt schema. Hade regnat lite lätt precis innan jag kom för att släppa in hästarna, och omedelbart hade flertalet av dem slängt sig ner och rullat den redan våta kroppen i leran. Så det var en fin samling med hästar som fick komma in.

Nero fick torka en stund medan jag snackade skit med övriga på plats.

Imorgon väntar ett pass med markbommar tillsammans med Minna&Bosse, Lisa&Domena samt Madde som håller i det. Nyttigt för Nero att lyfta ordentligt på fötterna och röra lite mer på bogen.

Anmälde mig till ytterligare en tävling idag... Glanshammarsryttarna har tävling 25/8 och denna gång blev det en LC:2 :-D
Så nu kör vi på lite med tävlandet, så han hinner få lite rutin på det. Efter dessa två tänkte jag mig ytterligare två tävlingar i september.

Av Malin - 22 juli 2013 23:31

Åkte till stallet vid lunch idag och hämtade in Nero från hagen. Han verkade ganska nöjd med att slippa undan solen och bromsarna en stund.

I ridhuset var det svalt och insektsfritt vilket är en ren fröjd. Skrittade fram i lugn och ro på lång tygel. Började jobba lite i skritt innan vi travade igång. Travarbetet blev en del mindre volter för att fånga upp bakdelen och få honom att trampa in under sig ordentligt. Körde även lite övergångar i nedsutten trav där fokus låg på bibehållen form och takt genom hela övergången, vilket stundtals blev riktigt bra.

I galoppen kändes han stor och rund idag. Blir lite motsträvig o vänster varv där han gärna biter fast och inte riktigt kommer igenom. Bara att jobba vidare. Avslutningsvis red jag igenom programmet, mest för att känna lite hur vägar och linjer kommer, vad han har lätt för och vad vi ska lägga mest fokus på.

Överlag ett bra pass med mycket goda bitar. Känns kul med ett litet mål att jobba mot.

Ytterligare ett schabrak i vår nya grå/cerise kollektion.
Idag kom ÄNTLIGEN våra snygga pannband, så imorgon ska jag försöka fota pållis med pannbandet på. Tror det kommer bli sjukt snyggt.

Har lite mer roligheter framöver... Berättar mer imorgon B-)

Av Malin - 21 juli 2013 23:53

Är så varmt på dagarna att man inte orkar så mycket mer än att sola och läsa. Sov ju till 12 efter mina tre avklarade nätter.

Stallet vid 19-tiden ikväll, mockade och fixade maten. Bjöd Nero på en ordentlig rykt och sen blev det uteritt tillsammans med Madde och Chicago. Vi red en kortare sväng, men en skön sådan. Nero var pigg och framåt och bjöd på egna galoppfattningar lite här och där. Får nog bli lite programridning imorgon med all denna energi.

Vår snygga cerise/grå kollektion passade vi på att inviga idag.

Av Malin - 20 juli 2013 22:27

Man ska inte klaga på sommaren när den väl kommer, men oj vad svårt det är att sova på dagarna när det är som en bastu i sovrummet. Lyckades hålla ut till 15-tiden iaf, och ägnade sedan eftermiddagen åt att bättra på brännan B-)

Är kattvakt i kvadrat denna helg eftersom såväl föräldrarna som syrran är ute på resande fot. Så ikväll blev det först en sväng hem till mamma och pappa för att mata och gosa med deras katter, och sen vidare till syrran för att göra samma sak där.

Sen vidare till stallet för ytterligare en kvällsfodring. Nero verkade tycka det var trist med vilodag och såg så besviken ut när jag bara klappade om honom utan att ta fram ridgrejorna. Tur att jag kan rida imorgon igen ;-)

Geeris njuter av att ligga på en kudde med matte på gräsmattan. Min lilla prinsen på ärten <3

Av Malin - 19 juli 2013 22:00

Ja nu var jag mitt inne i denna tre natts cocktail där jag inte gör så mycket annat än att jobba och sova. Lite umgänge med kissarna och sambon och så ska jag hinna äta två mål mat och så slutligen en tur till stallet. Hade kvällsfodring på min lott idag, men när jag kom till stallet var Martina ute och red på Bäbis, så jag mockade och fixade Neros mat, så lovade Martina att fodra när hon var klar.

Av Malin - 18 juli 2013 20:22

Återigen en ledig dag, även om jag ska ut och jobba inatt. Tog lite sovmorgon och sedan var jag och sambon till pappa och slängde in det sista höet. Så nu var det klart, gött! Var så trångt i ladan att jag knappt kunde stå upprätt när jag la in de sista balarna. Efter en skön dusch blev det ICA och veckohandling. Sambon jobbade 14-17.30 idag, så då passade jag på att åka till pållis.



Bakade en kladdkaka som jag tog med till stallet, så vi kan ha lite mysfika där. Mockade och fixade med maten och sen blev det ett dressyrpass på utebanan för mig och Nero. Var ganska molning med skön bris idag, perfekt för ett pass utomhus. Idag jobbade jag med såväl travarbete och galoppen. Tänjde och tog igenom lite ffa i galoppen, där det tar emot lite pga bogen.


Dock fick vi kommentarer från publiken på plats att han såg fin ut, och väldigt mycket i uppförsbacke i såväl trav som galopp, å det känns naturligtvis roligt att höra!


Vi kanske inte är riktigt här än...men uppförsbacke som uppförsbacke....  

 


Efter avslutat pass fick Nero en skön dusch och fick beta lite gräs medan han torkade, sen fikade vi kladdkaka och glass....mumma!


Nu väntar två vilodagar för Nero eftersom jag jobbar natt, sen bör vi nog börja fila lite på delarna ur programmet inför den väntande tävlingen...  

Av Malin - 17 juli 2013 20:15

Var uppe tidigt imorse för att åka till stallet och visa Lovisa hur hon gör när hon ska släppa ut Nero. Nero skötte sig med den äran från start idag, så det var snabbt gjort. Återvände hem för att äta frukost och tillbringade sedan stora delar av dagen på en filt på gräsmattan, solandes och läsandes bok. Härligt!


Stallet på eftermiddagen där Nero och jag tog en skrittur på utebanan idag. Skritt på långa tyglar i 30 minuter är fint för musklerna. Det blåste ganska skönt, men ändå var det ju en del bromsar som tog sig en och annan smakbit...suck!


Blev en löprunda med sambon på kvällen och sen slappade vi i soffan och tittade på Varg Veum. Skönt med ledig dag!

Av Malin - 16 juli 2013 22:01

Gick av natt imorse och sov således till kl 12.00 Njöt av en frukost i lugn och ro och tog sedan svängen förbi Djur&Natur för att köpa lite hästmat och sedan vidare till stallet.

Mockade och fixade maten innan jag hämtade in Nero från hagen. Pga den ihärdiga hettan och den strålande solen så fick det blir ridhuset för vår del. Är riktigt lyxigt att ha tillgång till ett välventilerat ridhus när sommarvärmen är lite för tung för ett ordentligt dressyrpass. Skrittade fram och jobbade sedan lösgörande på stora volter i trav. Skrittpaus och sedan trav nedsuttet med tempoväxlingar, övergångar och volter. Nero var riktigt pigg och framåt idag så del blev en hel del halvhalter för att påminna om vem som anger takten. I galopparbetet ägnade vi oss åt att jobba med volter kontra fyrkantsspår. Här känns det fortfarande att han är lite stel, så det blir mycket töjande och uppmjukande jobb. Avslutade passet med trav nedsuttet och serpentiner över hela ridbanan. Red vanliga enkla, samt serpentiner med volt i varje båge och slutligen serpentiner med volt i varje båge och ett par skrittsteg när vi passerar medellinjen. Travade av i en låg rund form med stora mjuka travsteg.


Svettig Nero fick en välbehövlig dusch och fick torka i solen medan han betade lite gräs. Nöjd pållis som fick komma in i boxen och äta eftermiddagsmat!


Bjuder på en bild tagen med ett års mellanrum...har hänt en hel del...  

 
  


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards