Chocolicious

Alla inlägg under juli 2013

Av Malin - 7 juli 2013 23:36

Började även denna morgon hyffsat tidigt med stallet. Var på plats vid 8-tiden, borstade och plockade på Nero grejorna för ett dressyrpass på utebanan innan värmen slår till.

Kändes faktiskt skillnad efter behandling i torsdags. Idag travade han och galopperade utan att bromsa emot med bogen. Så vi körde ett ganska basic pass med skritt trav och galopp på volt och spår. Red även lite serpentiner för att mjuka upp honom. Sen var det dags att släppa ut, och idag skötte han sig med bravur från början. Inte en tillstymmelse till stepp eller ryck. Mycket nöjd med honom!


VId 17-tiden var jag tillbaka i stallet för att Nero skulle få behandling nummer två av Pia. Han hade betydligt mycket lättare för att slappna av idag, och Pia kändes faktiskt skillnad även hon. Han var mjukare och hade lättare för att röra bogen. Fick även lite mysmassage av Pia vilket uppskattades, Nero såg alldeles salig ut. Eftersom det kändes så mycket bättre idag, så tror hon att jag kan rida loss resten, och att vi kör ett nytt besök om 4v ifall inget annat inträffar innan dess. Så hoppas vi att vi får bukt med detta nu. Så nu väntar två vilodagar för Nero efter dagens behandling, så imorgon ska jag upp tidigt igen för att släppa ut stjärnan!


Världens bästa Nerobus   

 

Av Malin - 6 juli 2013 23:15

Hmmm...idag blev jag uppringd 8.30 av Karin eftersom de inte fick ut Nero i hagen. Han hade slitit sig ett flertal ggr och de bad mig komma dit och hjälpa dem. Tacksamt nog så stack han in i boxen igen vid samtliga slitningar, så där var han när jag kom till stallet. Så det var bara att ta på den bestämda minen och ett par hanskar. Så vi gick ut på stallplanen och jag påminde Nero om vem det nu var som bestämde igen. Han fick backa hela vägen ner till hagen och sen gick vi upp igen och gjorde om proceduren. Så jag ägnade väl 20 minuter åt att gå in och ut ur hagen, men tillslut föll poletten ner och han kunde skritta lugnt till hagen, skritta in i hagen och vända runt och stod sedan still i väntan på vad som skulle hända härnäst.


När vi kommit dit fick även Karin prova och det gick fint. Sen fick Nero äntligen komma ut i hagen på rikigt och verkade ganska nöjd med det. Så nu kör vi vidare på samma tema och jag åker upp även imorgon och tar ut min kille, så får vi se vad som har fastnat.


Mockade och fixade maten, och sen åkte jag hem en stund. Hade ju tömkörning kl 13.30, så det var bara att vända tillbaka till stallet lite senare. Tömkörningen gick riktigt bra och Nero skötte sig fint. Stefan tyckte han såg helt ok ut efter skadan, även om det märks att han inte riktigt orkar i galoppen fullt ut.


Å efter avklarat stallpass för andra gången blev det en tur till sommarstugan med sol och god mat!

Av Malin - 5 juli 2013 21:34

För att bryta Neros dumheter vid utsläpp så åkte jag till stallet imorse och släppte ut honom själv. Han skötte sig jättebra och det stärker bara min tro på att han bara testar att dominera när tillfälle ges! Så eftersom jag var så tidigt på plats så hann jag massor idag. Tvättade två maskiner så nu är all smutstvätt ren istället, mockade och fixade maten till Nero och hann även med att städa stallet eftersom det var min städvecka.


Var hemma igen vid 10.30 och tog då tag i att städa här hemma. Efter lunch blev det en sväng till Grums för att hämta hem dressyrsadeln och på vägen hem körde vi igenom Karlstad och tog oss en avstickare till Färjestads rid och travshop. Å yises vad mycket roligt dom hade där. Så nu kompletterade jag min shopping med lite mer grejor, så idag tänkte jag bjuda på lite bilder på våra nya outfits. Ska bli kul med lite färg, är ju så roligt när man har en skimmel eller en svart häst att man faktiskt kan ha lite roliga färger som lättar upp lite. Blir ju lite roligare än att bara ha beiga och marinblåa nyanser. Även om jag gillar dessa färger starkt så är det roligt med lite variation!


Brun/rosa outfit med schabrak från Hööks och lindor från Lami-cell. Perfekt eftersom det gammelrosa färgen på lindorna även passar perfekt med ett par av mina grå/rosa outfits!

 


En riktigt färgklick blir denna gula kombinationen. Schabraket är från Ekkia och lindorna och strumporna hittade jag på Färjestad. Snyggt eftersom jag kan matcha med såväl svart som grått!

 


Nästa färgexplosion blir grå/cerise. För detta kan iaf inte jag kalla för rosa.....Schabraket är från Hööks och även strumporna.Får ha gråa lindor till detta för att mota den rosa chocken!

 


Denna kombinationen blir ännu värre...  Schabraket från Ekkia...

 


Å så är jag så glad att jag hittade denna Schockemöhle tröja i candy/stone som jag visste skulle passa utmärkt till mina ljusa pikeur ridbyxor i samma färg! Sååå snyggt!

 



Så nu får jag ta med mig sambon och fotografera mig och Nero i våra nya outfits...  

Av Malin - 4 juli 2013 22:00

Alltså ibland så blir jag inte så lite trött på allt!

Nero har ju sedan en tid tillbaka kommit på att det är JÄTTEKUL att man kan slita sig när man ska släppas ut i hagen. För då kan man springa omkring och bralla som en tok, så detta har han satt i system. Dock i ett sådant system att det drabbar vissa personer - läs - svagare individer som han dominerar!


Å det är så himla svårt att bli av med det. För står man i ett stall där tjänsterna in och utsläpp ingår på vardagarna, och vi övriga sköter detta kollektivt på helgerna, så blir det sammantaget 13 olika personer som sköter dessa turer. Nu är det ju tyvärr så att det är en ur ridskolans personal som råkar mest illa ut, där har Nero tagit över fullständigt. Å det är ju hon som sköter alla utsläpp nu under sommaren   


Så jag har lagt många timmars tänk och handling för att vi ska få till det. Har bland annat stängslat av hagen, så insläppet inte blir direkt i den stora hagen, vilket gör det mindre inbjudande att sticka. Å vad gör han då, jo börjar sticka innan dom ens kommer ner till hagen. I helgen när vi själva skötte utsläppet, dvs Jennifer och Frida, så hade det gått jättebra, nu i veckan så har han varit lös flera gånger. Å igår bytte dom helt sonika hage för att han rymde in i den och de inte orkade börja om.


Jag är helt övertygad om att det handlar om ledarskap och att alla som släpper ut honom måste tänka igenom sitt handlande och förekomma, bryta det mönster som han hittat på....så fortsättning följer!


Idag hade jag äntligen fått tid för att få ut Pia som skulle känna igenom Nero muskulärt. Eftersom det var första gången hon träffade Nero så började hon med att känna igenom hela honom inne i stallet. Vi gick sedan ut till ridbanan där hon tittade på honom på rakt spår och sen longerade jag honom i trav och galopp. Hittade en kota vid korset som satt lite på glid och sen en låsning i vänster bog som syntes tydligt, samt lite överbelastningssymtom på höger bog, vilket inte är så konstigt.


Så tillbaka in i stallet så började hon med att öka genomblödningen genom att "pulsa upp" samtliga muskler längs ryggen ända bak till svansen och sen hela nacken. Därefter behandlade hon med massage och  tryck över kotan så den halkade på plats igen och slutligen så ägnade hon sig åt bogarna. Syntes tydligt när hon manipulerade bogen framåt och bakåt vad mycket stelare han var i vänster sida. Så efter rejält massage och stretching så var vi nöjda för idag. Nu väntar ett par dagars ridvila och på söndag ska jag hoppa upp och känna igenom honom igen, och sen kör vi ytterligare en behandling på söndag eftermiddag!


Nero såg ut att njuta av behandlingen och stod med dimmig blick och hängande läpp...sötnosen!


Fick beröm för att han var så jämnt och fint musklad och att han var väldigt mjuk och fin i sina muskler, bortsett från bogen där han har låsningen. Å det känns naturligtvis kul att höra eftersom jag jobbar mycket för en allsidig träning och korrekt muskeluppbyggnad!


Fick den här helt underbara bilden av Erika...


Nero är fotomodell på hennes barns dagis...efter ett litet besök och matning av hästarna. Å Nero ställde självklart upp som godisätare....sötnosen!


 

Av Malin - 3 juli 2013 21:30

Samma visa idag, dvs en ganska fullspäckad dag. Jobbade 7-16 idag och sen fick jag skynda mig till stallet då jag hade bokat med Malin från Sadelmakeriet i Grums som skulle komma förbi och checka av passformen på Neros sadlar, han har ju vuxit en hel del på detta år.

Hoppsadeln låg bra men dressyrsadeln behövde hon ta bort lite stoppning i framdelen. Så hon tog med sig sadeln, och jag kunde hämta ut den på fredag eller lördag igen. Smidigt!


Efter stallet blev det att åka direkt till pappa för att köra hö. Stod på lasset idag och vi fick upp hela Neros årsbehov. Känns så skönt när det är klart! Men det känns i kroppen när man har lagt flera ton hö på kärror. Nyttig träning!

Av Malin - 2 juli 2013 22:45

Ja nu räcker inte dagarna till igen. Ibland skulle jag behöv lite mer timmar att tillgå.

Jobbade extra även idag, dvs 7-16, åkte direkt till stallet efter jobbet. Mockade och fixade maten samt hann med ett dressyrpass på utebanan tillsammans med Neroplutt.


Idag fokuserade vi på mjukgörande arbete med volter, serpentiner och övergångar i samtliga gångarter. Kändes fin, men fortsatt viss stelhet i bogen. Måste försöka få tag på EQ, men har inte riktigt hunnit med det...  


Efter avslutad ritt blev det att skynda sig av med grejorna och tillbaka med Nero in i boxen, för kl 18.00 hade vi stallmöte. Diskuterade kring insläpp av hästarna nu udner sommaren, samt planerade in städdag.


Direkt från stallet hem till mina föräldrar för att äta mat och sedan fixa med lite höskörd...!

Schemat ser likadant ut imorgon, bortsett från att Nero får vila imorgon, så då kanske jag har lite mer tid tillövers för att köra hö!


 

Av Malin - 1 juli 2013 18:46

Idag har jag jobbat extra och Nero har vilat och skrotat runt i hagen. Åkte till stallet efter jobbet och borstade en stund på stjärnan. Ständigt lika lerig eftersom han alltid hittar en mysigt lerhål att rulla runt i.

Tog med mig transporten hem och ska åka till pappa och fylla den med sista lasset hö innan det är dags att påbörja det nya höet fram mot slutet av sommaren.


Imorgon kväll väntar stallmöte..!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards