Chocolicious

Alla inlägg under juli 2013

Av Malin - 15 juli 2013 21:00

Suck...idag fick jag ett mindre utbrott kan jag säga.


Som jag pratat om tidigare så har ju Nero haft den roliga egenheten för sig att sticka i samband med utsläppet i hagen, och jag har ju därför ägnat sista veckan på min semester åt att tukta honom, och ffa tukta mina stallkamrater till att hantera honom på ett sätt så han förstår vart skåpet ska stå, och vem som faktiskt bestämmer. Har ju gått så himla bra och Nero har inte stuckit sen förra lördagen, när jag tog tag i problemet.


Tills idag....för idag var det den enda i stallet som struntat i att vara med när jag visar hur man tar sig an Nero på bästa sätt i samband med utsläppet. De ansåg att någon praktik hos mig inte var nödvändig. Så vad hände...jo Nero läste naturligtvis situationen på två röda sekunder och stack. Så precis när jag kommit hem och ska gå och lägga mig, svintrött, så ringer dom och meddelar att Nero stuckit och att de inte får tag på honom. Får således sätta mig i bilen och åka till stallet, hämta min pålle och ÅTERIGEN visa att när man hanterar honom korrekt så sköter han sig!!!


Han försöker inte ens med mig, för jag visar omedelbart att jag inte accepterar några dumheter öht. Så nu hoppas jag att poletten trillar ner hos samtliga parter, så vi kan få ett slut på detta.


Tillbaka hem för att sova. Hade kvällsfodring på min lott idag, så jag åkte till stallet vid 20.30 och fixade allt innan jag åkte vidare till jobbet!

Av Malin - 14 juli 2013 21:45

Så var semestern slut och jag börjar jobba inatt igen...suck...att det alltid ska gå så fort!


Hade inplanerad uteritt tillsammans med Madde efter lunch, så jag var på plats innan och mockade och fixade med Neros mat. Hämtade in pluttis från hagen och borstade och fixade lite. På med det nya oranga hoppschabraket till hoppsadeln, blev en riktig färgklick!



Vi skrittade iväg och Nero var ganska pigg och på, men höll sig i skinnet. Red runt masten även idag och Nero bjöd på ett rent galoppombyte...   Blev en hel del galopp och Nero tycker det är sååååå skojsigt! Fick ligga först upp i den långa backen och rejsa på efter eget huvud. Brydde sig inte alls om att Loffe kom bakifrån, utan drog på med vippande öron och pigga ben. Turen löpte på utan några incidenter idag, dessvärre fanns det ingen vattenansamling att öva på, utan det får vi ta en annan dag.  


Nu väntar nattarbete för min del...yihaa!

Av Malin - 13 juli 2013 21:30

Ja vi fortsätter med höskörden. Börjar bli ganska fullt i ladan vid det här laget, men det är bra för då kan vi sälja lite hö och få in lite pengar till det tilltänkta stallbygget. Är ju perfekt att kunna använda lite pengar till att finansiera något som man önskar sig.


Hade insläpp i stallet idag och var där vid 16-tiden. Mockade och fixade maten och släppte sen in samtliga hästar. Nero fick vilodag idag, så jag pysslade och borstade lite på honom medan han mumsade eftermiddagsmat.


Idag har jag äntligen fått tummen ur och beställt pannbandet från PaardenBijoux som jag tittat på så länge...tror det kommer bli skitsnyggt på Nero!


 


Bilder med pannbandet på kommer så snart jag fått hem det...längtar!

Av Malin - 12 juli 2013 19:05

Semester....finns det något härligare?!

Tyvärr börjar den lida mot sitt slut, just när man insett att man vekligen njuter av att vara ledig. Idag var det stallet på morgonen och utsläpp av stjärnan som fixade det med bravur. Mockade och fixade maten medan sambon storhandlade på ICA och vi var hemma igen vid 9-tiden. Slöade i solen medan katterna njöt av utelivet, och jag läste bok. Blev en löptur med sambon innan lunchen, som idag bestod av homemade räksallad...mycket gott.


Efter lunch drog vi vidare till sommarstugan för att fortsätta njuta av solen och en god bok. Hann även med att meta lite  småfisk till busbjörnarna där hemma, vilket brukar uppskattas.


Här kommer ett par bilder från gårdagens ridpass...lite svårt att ladda upp nu när vi bara har mobiltelefonen att koppla upp oss med.


           

Av Malin - 11 juli 2013 22:38

Fortsätter med mina tidiga mornar i stallet, idag fick jag dock med mig sambon för att fota lite. Dock blir det inga bilder att visa idag eftersom sambon även lyckades klippa av telekabeln med gräsklipparen :-o så nu har vi varken telefon eller tillgång till Internet.

Iaf så blev det ett dressyrpass på utebanan med Jennifer och Embla. Blev ett lagom pass idag. Efter avslutad ritt skulle Karin prova att släppa ut Nero och det gick jättebra. Så kul att se vad små tips kan göra :-)

Bilderna får jag bjuda på en annan dag!

Av Malin - 10 juli 2013 22:08

Tidig morgon idag igen, vaknade strax före 07 och var på plats i stallet vid 8-tiden. Borstade pållisen i boxen, lindade benen och så på med sadel och träns. Sen vandrade vi ner till ridhuset i den tidiga morgonen, så döm om min förvåning när vi faktiskt fick sällskap i ridhuset av Therre och Pica. Trevligt!


Dagens pass var en riktigt höjdpunkt efter allt trassel. Han går helt underbart när han inte har ont i munnen och inte har ont av sträckningen. Idag kändes han nämligen jättefräsch och fin. Jobbade lösgörande med övergångar och alternerade mellan volt och rakt spår. I galoppen kändes han pigg, men med ett stort sug framåt och bra höjd. Fick positiva kommentarer av Therre för att han utvecklat sin trav sen sist hon såg honom. Mycket lugnare och mer sugande takt idag.

Avslutade passet med att rida min favoritövning, dvs serpentiner över hela ridhusets längd. Trav nedsuttet och så ställer vi om och rakriktar noga, när vi kört två omgångar, en åt vardera håll och han kändes fin, så utökade jag svårigheten med att lägga 10m volter i varje serpentinbåge. Å Nero blev så fin och följsam. Travade av och berömde killen mycket.


Tillbaka till stallet och sen ut i hagen, vilket han skötte med bravur idag!


Resten av dagen har varit lugn med bokläsande i soffan....å så anmälde jag mig och Nero till ytterligare en dressyrtävling    Visserligen är den först om en månad, men det är så himla hårt tryck på platserna här, så man får vara ute i god tid...ska bli superkul! En LB:0 blir det denna gång, så det hoppas vi att Nero gillar! Samma domare som vid förra tävlingstillfället, så vi får väl se om vi kan bättra på procenten    Ska bli skönt för det är en kvällstävling, vilket innebär att Nero får vara ute i hagen hela dagen som vanligt och sen hinner jag göra honom snygg innan vi ska iväg!


 

Av Malin - 9 juli 2013 23:45

Åh så ljuvligt och stort tack till Jennifer som ställde upp och släppte ut Nero åt mig imorse, så jag kunde njuta av en sovmorgon och en lång frukost tillsammans med sambon.

Sen fick jag med mig sambon att fylla på Neros höförråd i stallet medan jag mockade och fixade med maten. Nero vilar ju även idag efter söndagens behandling.

Bar sedan vidare hem till mina föräldrar där vi lastade av en balvagn med hö och sedan styrde bilen mot sommarstugan.


Tyvärr blev det ganska disigt under eftermiddagen så jag satt mest i trädgårdsmöblerna och läst bok, dock i bikini...det är ju sommar    Åt en god middag och sedan hem för att hjälpa pappa med det sista slagna höet. Dessvärre hann vi inte så mycket innan det började regna.

Imorgon är det äntligen dags att hoppa upp på min gråa springare igen...längtar!


 

Av Malin - 8 juli 2013 23:00

Stallet på morgonen och idag gick jag igenom utsläpp av Nero med Lisa och Jennifer. Inga konstigheter och Nero skötte sig bra. Så när hästarna var utsläppta så mockade jag och fixade Neros mat. Sen hem en sväng innan hökörning hos pappa stod på tur. Idag blev det ytterligare 4st balvagnar med hö, skönt att vädret visar sig från sin bästa sida.


Imorgon väntar nog en tur till stugan för att sola lite ochn nu väntar sängen på en väldigt trött Malin.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards