Chocolicious

Alla inlägg den 19 januari 2013

Av Malin - 19 januari 2013 14:58

Fy f*n vad kallt det var imorse. När klockan ringde visade termometern å -20,2 grader ute. Å det är inte att leka med. Skönt med lite sovmorgon iallafall. Efter frukost var det bara att klå på sig lager efter lager med varma kläder och sedan bege sig till stallet. När jag kom dit var hästarna på väg ut, det var betydligt mycket varmare där än hemma, å var nog inte mer än -13. Så Nero fick stanna kvar inne tillsammans med Chicago och jag passade på att mocka åt Nero. Sen var det bara att borsta och så på med skydd och träns och sen gick vi ner till ridhuset.


Skrittade Nero för hand i 15 minuter innan det var vår tur. Nero fick på sig tömkörningsgjorden och sedan körde de igång. Nero såg lite fundersam ut över den nya människan som höll i tömmarna men började i fin stil.


Sen kom han plötsligt på att det nog var läge att testa sig fram och for i väg i en glad brall...haha han så g så rolig ut pluttisen. Så första halvan av passet ägnades åt att Nero fick rasta av sig själv lite i longeringslinan med en hel del galopp. Mot slutet av passet kopplade han upp tömkötningslinorna igen och Nero fick jobba ffa i skritt. Där övade de på att göra halt och så fram i skritt igen. Avslutade när Nero gick som bäst och han såg riktigt nöjd ut med sig själv.


Är nöjd med Neros första pass, hade inga förväntningar alls inför detta, utan eftersom jag vet vad Nero har med sig i bagaget så var dagens pass mest tänkt att se hur han skulle reagera. Men det gick över förväntan och vi ser fram emot nästa pass.


Efter avskritten var Nero rejält svettig så jag spolade av honom innan vi återvände till stallet med värmande täcke och hö. Nero fick stå inne medan jag fixade med maten och grejade lite. När Nero var torr fick han gå ut i hagen med kompsarna igen. Nöjd med dagens bedrift.


Väl hemma har vi fotat kissarna i det vintriga landskapet...sötnosarna   


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards