Chocolicious

Alla inlägg den 6 juni 2013

Av Malin - 6 juni 2013 22:44

Vad snabbt livet vänder   

Idag jobbade jag till 15 och åkte direkt till stallet för att flytta Nero till ridskolestallet efter dagens hagvistelse. När jag rullar in på stallplanen står Distriktsveterinärernas röda bil på stallplanen och när jag kommer in i stallet är stämningen ganska tryckt.

Oklart vad som har hänt men plötsligt hade Louie och Lestr sprängt sig genom staketet och rusat in i stallet. Väl därinne kunde Louie knappt gå, och efter mycket om och men fick dom in honom i boxen. Han är riktigt dålig och står bara och skakar och efter 5 minuter dryper han av svett. De ringer ägaren som kommer ut och ringer dit veterinären. Under tiden chockar Louie ner och går omkull och slutar nästan att andas. De får dock upp honom igen när veterinären anländer och uppmärksammar att han har ett litet sår vid skapet. Louie är rejält uppdragen i buken och verkar ha väldigt ont, så vet sätter infart på honom, ger smärtlindring och lugnande samt startar dropp eftersom han visar tecken på rejäl intorkning.


Första misstanken är att han har blivit stungen eller biten av något och fått en typ av allergisk reaktion eftersom det kom så plötsligt och han chockade. Men man får ingen effekt på varesig smärtlindring eller lugnande, utan han står bara och skakar och är blå/grå av svett. Samtidigt uppmärksammar vi att det svullnar på runt skapet och undersidan av buken, men det går inte att komma nära för han far som en galning i boxen. Så beslut tas om att låta honom somna in för gott.


Veterinären hämtar avlivningsvätskan och hinner bara ge 1,5 spruta av 3 innan han slår i backen och svullnaden vid skapet spricker och det väller ut blod. Således någon form av inre blödning, vilket betyder att det fanns inget vi kunde göra, han var på väg att förblöda inifrån.


Oklart om han har stuckit sig på något som punkterat, eller om det var något som gick sönder invärtes. Oavsett vilket så var det rätt beslut att låta honom somna in.


Så eftermiddagen har tillbringats med att ordna allt kring detta. Så snart Louie somnat in så hjälpte vi Lotta och Jonna hem, och täckte sedan över honom med presenning i väntan på att få reda på när de kunde komma och hämta honom.


Tog sedan med mig Nero ner till ridskolan och släppte in honom i hans nya box, han verkade ganska lugn och nöjd från början, åt sin mat och nosade nufiket på sina nya boxgrannar Korida och Pricken!


Så jag återvände upp till andra stallet där vi sedan påbörjade det mödosamma arbetet att få ut Louie ur boxen, inte lätt att dra/släpa en 600kg tung häst ut ur en box och genom en ganska smal dörr. Vi var 10 personer med två vinchar innan vi hade fått ut honom. Sen ägnade Minna och jag oss åt att ösa ur allt blodigt spån ur boxen och skura golvet med vatten och yes. Minna skulle fixa med Virkon imorgon


Sååå.....Vila i Frid

Whitelou  "Louie" 2001 - 2013   


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards