Chocolicious

Alla inlägg under augusti 2014

Av Malin - 15 augusti 2014 21:15

Idag fick det bli ett dressyrpass på utebanan eftersom det regnat en del sista dagarna och idag var banan perfekt. Passade dessutom på att agera dragplåster åt Erika och Duvel som provade på att rida utomhus idag.

Så jag red fram Nero i skritt och lite trav, sen kom Erika och Duvel ner, så då skrittade och travade vi ett par varv. Sen var de nöjda och vi kunde fortsätta vårt pass.


Kände att det satt lite spänningar efter vår lilla utflykt med travhästarna, så vi fick jobba massvis med lösgörande öppna på volt samt övergångar. Efter mycket om och men så fick vi loss det som satt och Nero mjuknade fint och blev otroligt mjuk och bärig i galoppen.

Jobbade en hel del fattningar och avsaktningar och avslutade med att känna lite på den förvända galoppen. Å det märks vad mycket starkare han blivit. Han orkade hålla galoppen utan att flänga iväg eller komma ur form.


Efter avslutat pass mös Nero och Arven....  


 

Av Malin - 14 augusti 2014 20:45

Jobbat på mitt extrajobb idag och slutade vid 16-tiden. Åkte till stallet där Nerobus väntade.

Mockade, fixade mat och borstade på stjärnan. Bjöd på lite mumsigt äpple innan jag skulle åha hemåt.


Har ägnat mig åt lite tävlingsplanering, ska ju till Storfors nästa helg och helgen efter det väntar Lindesberg. Under september har jag dock endast två inplanerade tävlingar, då jag jobbar en del helger som sammanstöter med tävlingsdagarna.

Tanken är ju att debutera LA i slutet på säsongen, och just nu lutar det åt att det blir debut hemma i början av november. Dessvärra en LA:4, vilket känns lite mastigt. Men hittar inte några andra tävlingar som passar in i vårt schema mot slutet av säsongen. Så vi får väl öva och sen göra så gott vi kan!

Av Malin - 13 augusti 2014 21:12

...var vad som väntade oss i skogen idag. Tanken var att jag skulle hjälpt Erika och Duvel med deras första ridtur på utebanan och att Nero skulle fungera som draghjälp och moraliskt stöd. Vi hade dock missat att det var pay n jump på utebanan idag, så vi fick skjuta på den iden. Så jag och Nero red ut istället. Tog svängen runt Masten, fast baklänges idag. Å vi hade väldigt fint och lagom fuktigt underlag , perfekt för lite galoppjobb. Vi började i stor stil och Nero kändes väldigt pigg och framåt. När vi kommit halvvägs och ligger och rullar i galopp, så får jag plötsligt syn på två travekipage som kommer oss till mötes på vägen. 


Eftersom Nero bara träffat travekipagen som vi såg på Färjestad i samband med tävlingen, och dessutom reagerade ju Nero väldigt starkt på dem då, så saktade jag av och stannade med Nero. Ropade till dem att jag ville att de skulle sakta av, då Nero var ovan. Fick dock ingen respons, och när det äntligen saktade av och var tillräckligt nära så upprepade jag mitt önskemål. Fick dock inget trevligt bemötande tillbaka, utan de sa åt mig att flytta på mig till Gärdet, så de kunde komma förbi. Så jag vände på Nero och började skritta mot Gärdet , men hela tiden så kom de närmare och närmare, tillslut var den ena och flåsade oss i hasorna. Tur att Nero är snäll och väljer att lyssna på sin matte. Direkt när jag tagit ett steg av från vägen så bara dundrar de både ekipagen förbi oss. Tack för den!


så det var en något skärrad Nero som fick återvända hemåt. Krävdes en hel del jobb för att få honom loss och igenom i kroppen igen.  Så nu hoppas jag att detta möte inte spätt på hans obehag gentemot travhästar ännu mer. 

Av Malin - 12 augusti 2014 22:15

Stallet vid 8-tiden imorse. Fixade matpåsar och mockade åt Nero innan vi klädde på oss och gick ner till ridhuset. Skrittade fram travade sedan igång lite lätt. När Ola anlände började vi med att prata igenom sista tävlingen och min besvikelse. Dock kunde vi båda två konstatera att vi ändå höjt lägsta nivån mot tidigare på säsongen. 


Dagens pass blev blev ett med mycket lösgörande arbete. Fick rida mycket öppna och slutor på fyrkantsspåret med volter mitt på. Sen gick vi vidare med skänkelvikningar på långa diagonalen, och även här har han blivit starkare och fått ett bättre flyt. I galoppen fick vi jobba på en 20 m volt, sen minska ner den till en 15m volt och sen tillbaka ut igen. Nyttig övning!


Därefter väntade jobbet på mig  

Av Malin - 11 augusti 2014 20:45

Jaha, då var det strax slut på semestern för denna gången. Riktigt skitväder på morgonen, så vi åkte iväg på en liten utflykt med spännande innehåll. Får se om det blir något att berätta om lite längre fram   

Var till sommarstugan på eftermiddagen och åt middag med sambons föräldrar. På hemvägen svängde vi förbi stallet. Nero hade vilodag idag och efter mockning och fixningen av mat så borstade vi och pussade lite på plutten. Kvällsfodrade till samtliga hästar innan vi åkte hemåt. 


Imorgon står dressyrträning för Ola på agendan, och sen första passet på jobbet efter semestern. 

Av Malin - 10 augusti 2014 21:15

Tävling för vår del idag, LC:1 och LB:1 stod på programmet, och Trossnäs som värdar.

Hade vissa problem att hitta dit, då de skrivit fel i vägbeskrivningen, så vi blev lite sena dit. Ut med Nero och på med grejorna och sen skrittade vi bort till framridningen. Började rida fram, och när jag hållit på en stund så hör jag att de kallar mig till collectingringen, å jag hann tänka för mig själv att det kändes som om framridningen blev väldigt kort, så sena var vi ju inte. Men ibland går tiden fort, så jag begav mig till collectingringen som bestod av en 15m volt utanför tävlingsbanan. Fortsatte min framridning i begränsat format där, ekipaget före red, och blev klara. Kom ut, och jag väntade på att bli inkallad på banan. Minuterna tickade, och plötsligt kommer speakern springandes och ber om ursäkt, hon hade missat att det var en 10min paus mellan ekipaget före och våran tid. Å då var det ju ingen ide att bege sig tillbaka till framridningen, så det var bara att gilla läget.


Lite bilder från framridningen, innan vi hamnade i collectingringen...


Kommer in på banan och inser att vi återigen hamnat i värsta tänkbara underlag. Djupt harvad sand, det var som att rida i ett sandtag. Å Nero kändes så SEG!

Inget att göra åt, bara försöka göra det bästa av situationen. Känslan genom hela programmet var segt och utan tryck, fick en felfattning i höger galoppen, och i halten på medellinjen så fullkomligt dök han in.

Var otroligt besviken när jag kom ut, men trots i mitt tycke en knaper insats så fick vi ihop 67,593% och fick en fjärde placering och således rosett och plakett även denna gång. Fick fin kritik av domaren, som tyckte vi genomförde en mycket snygg och prdylig ritt med bra form och takt. Å så skulle vi öva på halterna...  

I vanliga fall brukar vi få höga poäng på just halterna, eftersom Nero är så stabil och stilla, står korrekt osv. Dagens halt var verkligen ett undantag, men det kan ju knappast domaren veta!


Lite bilder från första klassen!


                       

Här ser ni hur Nero dök in i halten....

Å här har jag "hämtat" upp honom...

       


Var ju kort om tid mellan klasserna, så det var bara att skritta av och sen hoppa av och gå lite med Nero. Vidare till prisutdelningen, utan häst för min del idag. Men vi fotade Nero med rosetten lite senare...


       


Upp igen och så skrittade jag fram en stund och red lite trav och galopp i ett försök att inte trött ut honom ännu mer, men samtidigt bli av med lite slagg och mjuka upp musklerna. Dock fick vi ett rejält utslag i andra klassen då Nero inte orkade riktigt. Han kändes skittrött och fattade fel galopp i vänster varv denna gång, samt att han bröt av mitt i galoppen på kortsidan. Resultatet blev därefter och vi fick 58,376% och en näst sista plats i klassen. Snacka om att prestera åt båda håll. Men vi får kömpa vidare och hoppas på bättre underlag och mindre fel från speakern vid nästa tävling...  


LIte bilder från andra klassen...

         

Av Malin - 9 augusti 2014 20:15

...enligt Nero.

Ja vad kan få min kille att hoppa iväg, om inte en STOR farlig kissekatt som hoppade från en sten till en annan vid sidan av vägen när vi var ute och skrittade. Tog en 30 minuters skrittur med Minna och Bosse, och på hemvägen med långa tyglar så for plötsligt Nero iväg åt ena hållet. Var inte riktigt beredd, men satt trots det väldigt fint i dressyrsadeln, dagen till ära.

Å det var knappt så jag hann uppfatta vad det var som orsakade den plötsliga flykten, men blev rätt fnissig när jag insåg att det var den farliga katten!


Tur att han inte träffat mina stora lejon då....


Efter skritturen blev det tävlingsprep med bad, knoppning och packning! Imorgon blir det lagom tidig dag, vi ska åka vid 8.20 från stallet.

Av Malin - 8 augusti 2014 19:15

...stod på agendan idag.

Var fyra stycken hästar som skulle skos, så jag fick sko sist och hann med att rida Nero innan det var vår tur.

Idag blev det ett dressyrpass inne i ridhuset. Nero kändes fin från början idag, och vi jobbade lite utifrån senaste Ola-träningen. Dvs red en del skänkelvikningar längs långa diagonalen, men även öppna längs halva långsidan, en volt och sen sluta andra halvan. Jobbade lite galoppfattningar, där vi fattade på rakt spår, inte en endaste felfattning idag   

Tycker att Nero börjar kännas bättre i vänster galoppen. Där har han ju tidigare haft jobbigt med att få in bogen ordentligt och runda sig, han blir gärna lite rak och utåtställde i bogen. Men idag märkte jag faktiskt skillnad, för idag gjorde han fina 15m volter i galoppen i båda varven.


Avslutade med att trava lite serpentinbågar och verkligen runda igenom i bågarna.


Medan Daniel skodde Nero så ägnade jag mig åt att rulla ihop ungefär 100 benlindor och vika in alla nytvättade och nyköpte schabraken. Skönt när det är gjort!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards