Chocolicious

Direktlänk till inlägg 28 september 2014

Dressyrtävling Karlskoga Ridklubb

Av Malin - 28 september 2014 20:00

Försökte sova ut lite imorse, eftersom jag ska jobba inatt, men det var lättare sagt än gjort.

Till stallet vid 10-tiden och hämtade in pållisen från hagen. Erika hade snällt klätt på honom regntäcke med helhals, så han var inte ett dugg smutsig. Borstade av honom och sen knoppade vi. Fick till väldigt bra knoppar idag.


På med resten av grejorna och sen skrittade vi in till framridningen. Eftersom vi startade sist i klassen, så var det ganska lugnt därinne. Fick en väldigt fin känsla på framridningen, Nero kändes pigg och fin. Red fram som jag brukar lägga upp mina pass, dvs lösgörande arbete med skäneklvikningar, öppna, sluta osv. Undvek dock att rygga idag, för att inte bygga missförstånd inför halterna i programmet, då Nero är väldigt lättryggad.


11.42 red vi in i ridhuset, hade mycket coaching idag då både mamma, pappa och sambon var på plats. Förutom flertalet ifrån stallet och Birgitta från jobbet, kul!


Känslan på banan var faktiskt riktigt bra. Han kändes avslappnad och med mig idag. Genomförde ett jämnt program utan direkta missar, förutom att han backade ett halvt steg i ena halten   suck...jaja, det renderade i en 3:a, men så kan det blir. Annars blev domarens bedömning att han blev lite låg i formen, och att han inte riktigt orkar trycka ut ordentligt mellantraven, och det vet jag ju att vi har en del kvar att jobba med. Vi red ihop 63,33% vilket gav oss en fjärdeplacering i klassen.

KUL att bli placerad på hemmaplan, och dessutom vår första placering i LB:2.


Nero fick återvända in i boxen med lite hö och morötter att mumsa på, medan jag kikade på lite andra ekipage i väntan på den andra klassen.


Började rida fram 30 minuter innan start, och jag kände på direkten att Nero var muskeltrött och inte alls lika mjuk och framåt som i första. Försökte rida igenom honom, utan att rida för hårt, för då dör han fullkomligt inne på banan.

Väl på tävlingsbanan så höll han trots allt ihop det ok. Dvs inga direkta missar, ingen felfattning eller annar dumhet, men han blev lite motsträvig och stretig trycker jag. Inget som syns jätteväl, då vi trots allt fick bra bedömning av domaren, men det är ju en känsla som jag känner när jag rider.

Vi red ihop 63,79% och i denna klassen blev det en 10:e plats.


Är trots allt nöjd med att få en ganska jämn och godkänd prestation i dagens klasser, och det känns som om han höjt sig en nivå. Å det känns positivt eftersom tanken är att satsa på LA nästa säsong!


Lite bilder kommer så småningom, då pappa var med och fotade, och jag har inte fått bilderna ännu!


Men vi kan ju köra en favorit i repris....  


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - 24 september 2017 21:02


Stallet på förmiddagen idag då jag skulle jobba extra på eftermiddagen. Nero skrittades till Nysäter och tillbaka, idag var det lite mera drag under galoscherna, men efter några tillsägelser och lite mer fokuserat arbete så skrittade han hemåt. Är ...

Av Malin - 23 september 2017 20:45

Älgjakten närmar sig med stormsteg och idag tog pappa och jag en sväng till skogen för att röja iordning vid passen och se till att allt är helt och i ordning.       Stallet idag väntade uteritter med båda killarna. Dino och jag red halvvägs...

Av Malin - 22 september 2017 20:45

Så härligt att få vakna upp imorse och veta att jag är ledig. Ägnade förmiddagen åt mina pållisar som fick varsitt ridpass. Dino fick ett pass på ridbanan idag, där fokus låg på att rida igenom programdelar till nästa helgs tävling. Dino skötte sig f...

Av Malin - 21 september 2017 20:30


Även idag jobbade jag hela dagen och åkte till stallet direkt efter jobbet. Var på kurs i Örebro och vart således lite sen. När jag fixat färdigt i stallet och skulle hämta mina killar från hagen så är det en varg på gärdet, ca 50m från mina pållis...

Av Malin - 20 september 2017 20:30


Även idag jobbade jag fram till kl 17 och hade däreter insläpp i stallet på min agenda. Blir ganska långa dagar hemifrån när jag åker vid strax efter kl 7 och är hemma igen vid 20-tiden på kvällen. Idag hade Dino vilodag och Nero och jag skrittade ...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Skapa flashcards