Chocolicious

Alla inlägg under april 2014

Av Malin - 30 april 2014 21:30

Sov ju hela förmiddagen efter nattens jobb och vaknade till ett betydligt kyligare väder än vad vi haft sista tiden. Är ju så lätt att klä av sig vinterkläderna, men dubbelt så jobbigt när man måste klä på sig igen. Idag var ridning i T-shirt ett minne blott. Fick bli ridhuset idag eftersom det blåste kallt ute. Idag var vi extremt snygga - mindre mellanmjölk och mer vågat   

 


Idag var det en häst med turbo vill jag lova. Yises, han speedade på som en duracellkanin inne i ridhuset. Så fokus idag låg på halvhalter, halvhalter och ännu mer halvhalter. Jobbade mycket övergångar för att få honom att vänta på mig och inte springa ifrån mig. I galoppen bar det av i världens tempo, men efter ett par varv så hade han gjort av med lite överskottsenergi och började istället jobba och då blev han riktigt fin. Lätt och luftig i fram, men med tryck i bakkärran.


När vi travade av frustade Nero nöjt och matte bjöd på en gottebit under avskrittningen, vilket uppskattades!


Imorgon väntar dressyträning för Ola!

Av Malin - 29 april 2014 21:15

Hur spenderar man massvis med tid i stallet utan att rida....jo man tvättar ungefär 100 maskiner med smutsig tvätt som sen ska hängas och sorteras till förbannelse, enda gången jag ärligt funderar på varför jag använder benlindor...jo jag vet ju att jag tycker deras funktion som stödjande är överlägsen alla benskydd i världen, och dessutom älskar jag att matcha...men inte att tvätta, hänga och rulla ihop dom igen!


Är utan tvekan den i stallet som äger flest benlindor, och har nog i de allra flesta nyanser man kan tänka sig. Så när jag tvättar så är det som ett regnbågshav i torkrummet med alla benlindor i matchande nyanser som hänger bredvid varandra.


Annars har jag dolat och fixat i stallet, var kvar tills Nero kom in så jag även hann med att borsta och pussa lite på honom. Hade för ovanlighetens skull även tid att titta på när Madde red Chicago, är tyvärr inte så ofta man hinner med att bara stå och titta, och jag tycker både att det är roligt och utvecklande att se när andra rider. Så det var riktigt trevligt!


Väl hemma anlände mina nya ridbyxor idag, snacka om snabb service. Satt som ett smäck, så nu är vi reda för den fortsatta tävlingssäsongen. Näst på tur är i Örebro den 10/5, då ska vi rida LB:2 och LB:3, ska bli spännande. Hoppas att vi kan genomföra en bättre dubbeltävling är förra gången vi provade!

Av Malin - 28 april 2014 22:38

Uppe med tuppen för att hinna med ett besök hos tandis. Allt såg fint ut och nu är jag besiktigad för ytterligare ett år. SKÖNT!

Ägnade mig åt hemmaliv på förmiddagen, plockade och dolade lite hemma, bakade fröknäcka och myste med min björnar som njöt av att får vara ute i det fina vädret.


Stallet efter lunch där uteritt stod på schemat. Hämtade in pärlan från hagen, ryktade och sen begav vi oss iväg ut. Nero kändes pigg och nöjd när vi skrittade iväg. Blev rundan runt skolan idag, en lite kortare sväng. Skrittade och travade mest, men blev även ett par kortare galopper längs skogsvägar. Var ute i drygt en timme och var tillbaka lagom för att Nero skulle hinna äta lite mellis och pusta ut lite innan Pia anlände för massage.


Idag hade Nero lite spänningar runt manke och bog, som Pia släppte på och även laserbehandlade. Nero njöt i fulla drag, och så även matte som hann med att äta glass i solskenet under tiden    


Så det var en nöjd pålle som fick återvända in i boxen.


Väl hemma blev det löprunda med sambon och sen middag. Imorgon väntar vilodag med promenad för Nero, och själv ska jag hinna med att tvätta lite hästtäcken och schabrak på förmiddagen.


Vilket osökt kommer att leda till dessa roligheter senare i veckan när tvätten har torkat.....yihaa! Visst är det underbart med benlindor!

 


Fick även äran att beställa hem ett par nya tävlingsridbyxor då sambon tvättat dom nuvarande, som endast har denna samt förra årets tävlingssäsong i sig, och lyckades färga som orange/rosa. Har ägnat flera dagar och samtliga husmorknep åt att få dom vita, helt utan resultat. Så då var det bara att slänga ytterligare pengar på ett par nya. Suck....!

Av Malin - 27 april 2014 22:30

Idag väntade ett dressyrpass på utebanan när jag vaknat, och idag hade jag sambon med mig som filmade hela spektaklet. Nero hade lite egna åsikter om dagens pass, men när han väl kom igenom kändes han väldigt fin och lyhörd. Jobbade ett ganska grundläggande pass med fokus på gångarter och bärighet.


Till min stora lycka var det massor mde megamyggor på ridbanan, så nu har jag myggbett lite här och där, å det kliar som satan.


Filmen från dagens pass kommer upp så snart jag redigerat ihop den till en lagom lång film, blir ju ganska mycket material även om man inte rider så länge.


Efter stallet blev det fika och middag hemma hos min föräldrar, alltid trevligt och dessutom gott.

Nu ska det bli skönt att njuta av ett par lediga dagar för min del, men imorgon väntar tid hos tandläkaren för min del, och massage med Pia för Neros del.

Av Malin - 26 april 2014 20:30

Ja oj vilket hallå det blev imorse. Jobbade ju inatt och gick hem vid 7.30, när jag kommer hem får jag ett sms av Madde att det har varit vattenläcka i stallet under natten, och att Chicago, Loffe och Neros boxar stod under vatten. Å då menar jag verkligen UNDER vatten.


     

Nero hade stått i ett hörn av boxen och sett ledsen ut. Erika som hade morgonfodringen hade dock snabbt fått ut hästarna i hagen med frukostpåsen ut. Men det var nog ingen vidare trevlig natt för hästarna.


Snälla stallkompisar har man dock eftersom de tömde även min box på vatten och blött spån, och la in torrt spån för att torka upp medan jag sov.

Åkte till stallet så snart jag vaknade och hämtade in Nero för ett tömkörningspass för Stefan. Nero verkade nöjd i hagen trots nattens hemska upplevelse.


 

På väg ner till ridhuset för dagens tömkörningspass.....


På tömkörningen gick det riktigt bra idag. Stefan sa att han aldrig varit så fin och tillfreds i arbetet tidigare, och att han märkte stor skillnad bara sen förra gången. Så nöjd med min fina kille....


     

Av Malin - 25 april 2014 23:55

....har både jag, Bagheera och Nero gjort idag. Jobbade ju inatt och sov stora delar av dagen. Bagheera som verkade må bättre idag slumrade nöjt med mig i sängen.

Åkte till stallet när jag vaknade och även Nero verkade ta tillvara på vilodagen och låg och mumsade hö i boxen. Tror han är i en växt -och fällningsperiod just nu, så då passade det med två lediga dagar i följd.

Imorgon väntar tömkörning med Stefan!

Av Malin - 24 april 2014 23:29

Usch... Idag hände något som jag fruktat så länge. Min älskade Bagheera blev huggormsbiten :'(
Som tur är såg jag när det hände och plockade in honom på direkten. Kontaktade Vet som bad oss komma in omedelbart med katten. Så vi åkte dit och Bagheera fick infart satt i benet och blodprover tagna. Sen kopplades dropp på och han fick smärtlindrande. Så vi satt på kliniken stora delar av dagen för övervak.
Till min stora glädje verkar det endast ha varit ett torrbett, dvs där ormen inte sprutar in giftet. Blodproverna såg bra ut och Geeris verkade som vanligt, bortsett från att sov en del av smärtlindringen.

Finaste killen med dropp kopplat.
När vi slutligen blev utskrivna och fika åka hem var vi båda trötta men nöjda. Noonin firade med ett par godisbitar och sovstund i solen...

Här syns svullnaden i den bitna tassen ganska väl....

Tur man har snälla stallkamrater som ställer upp när det verkligen behövs. Hade ju hovis inbokad idag, men Minna ställde upp och roddade med detta, och dessutom ställde hon upp med mockning och iordningställande av mat till Nero. Guld värt!!!

Så Nero fick en oplanerad vilodag idag, men han tog nog ingen större skada av det ;-)

Av Malin - 23 april 2014 19:17

Ytterligare en fantastiskt morgon med strålande solsken och klarblå himmel. Åkte till stallet vid 10-tiden för att hinna mocka och fixa maten innan vår planerade uteritt vid 11.
Fick med oss Madde och Chicago ut och turen gick runt masten. Pigga och glada hästar som förnöjt traskade på framåt. Blev en del skritt pga hårda vägar, men även mycket trav inne på mjuka skogsvägar och galopp uppför backarna. Nero sköter sig så himla bra att det värmer inombords. Finaste killen min!

Tillbaka i stallet fick Nero återvända ut i hagen för årets nakenfis -premiär, vilket uppskattas till tusen!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards