Chocolicious

Alla inlägg den 10 maj 2014

Av Malin - 10 maj 2014 21:00

Så var ytterligare en tävlingsdag till ända!


Sammanfattningen för dagen får väl bli sådär   

Åkte ju själv med Nero idag och den delen sköter han verkligen med bravur. Går snällt in i transporten och står still medan jag stänger bakom honom. Står som ett ljus hela vägen till Wittvång och väl på plats väntar han in mig medan jag öppnar bakom honom och backar inte förrens han får kommando. Står sedan snällt uppställd bredvid transporten medan jag klär av och på prylarna och slutligen klär på mig själv.


Skrittade bort till framridningen och väl på plats inne i ridhuset var det mycket spännande att titta på. Läktare med folk som gick upp och ner, stora fönster genom vilka han såg andra hästar osv. Men han slappnade snart av och vi jobbade igång. Idag blev det mycket travarbete på framridningen med fokus på lösgjordehet och framåtbjudning. Å oj vad fin han kändes på framridningen. I galoppen var han mjuk och stadig med stora runda språng och i traven med mjukt sug framåt och fin i formen.


Skrittade ut till tävlingsbanan när det var vår tur, och hej vad mycket roligt det fanns att titta på där. Det var hela hinderparken av skojiga hinder som låg runt banan, bla en stor röd mur och ett par upp-och-ner vända båtar. Så fokus var överallt annars än på mig som ryttare. Första programmet blev således därefter med en spänd och ofokuserad häst som inte var med på noterna. Vid red ihop 55,3% och det var knappt att jag tyckte ritten var värd det. Så det var bara att skritta ut och skritta av Nero en stund.


Tillbaka in med honom i transporten så han fick äta lite pellets och hö och jag fick äta lite lunch.

Vid 14-tiden plockade jag ut honom igen och upprepade hela proceduren. Även denna gång kändes han superfin på framridningen, inte alls trött eller loj utan lagom framåt och väligt mjuk.


Själva programmet var han något mindre spänd än det tidigare, men ändå inte i närheten av att vara så avslappnad och fin som han känns på framridningen. Så även denna klass red vi ihop 55,83%, delvis för att jag fick ta igenom en felridning där han inte alls var med på noterna, så valde jag att lägga in en volt och få lite sans på honom.


Så sammanfattningsvis gör han det verkligen superbra med allt runtomkring inklusive framridningen, men sen slår det tyvärr över inne på banan. På något sätt så blir besvikelsen nästan större då eftersom allt annat känns så bra, det hade varit skillnad om han varit superkollrig på framridningen, för så skulle det vara självklart att vi inte kan lyckas inne på banan. Men nu när han känns så fin på framridningen, så är det ännu tristare att det falerar på banan.


Men det finns inget annat sätt än att fortsätta att träna på att tävla och förhoppningsvis kommer han att hitta tryggheten och lugnet även inne på banan, oavsett vad som finns utanför dressystaketet.


Då vi inte hade någon fotograf idag får det bli en bild från förra årets tävlande....

 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards