Chocolicious

Alla inlägg under februari 2016

Av Malin - 13 februari 2016 21:12

Härligt att vakna till ett helt snövitt landskap efter all lera som varit sista tiden. Det har fullkomligt vräkt ner snö hela dagen. Jag hade lunchfodring i stallet idag och var där strax efter 12. Hämtade in Nero och gjorde iordning honom,  lunchfodrade övriga hästar och sen skrittade vi ut i skogen. Mötte upp med sambon som hade med sig kameran och knäppte lite härliga snöbilder. 

                             

Av Malin - 12 februari 2016 22:24

Nätterna avklarade och vaknade vid lunch till ett kallt och gråmulet väder, där snöflingor singlade ner i sakta mak. 

Stallet direkt efter frukost och efter avklarat stallarbete så hämtade jag in Neroplutt. 


Idag bjuder vi på outfit-bilder...

 

Vita Catago dressyrskydd

 

Grå/vit/rosa schabrak och Höörs correction pad 

 

Prestige Versailles hoppsadel med det underbara fårskinnet. 


 

Bucas anatomiska neopren sadelgjord. 



Favorit ridtäcket från Horseware...


 

Å jag matchandes med vitt Björn Dählie pannband, vit Mountain horse crew jacket och en buff. 


Till det mina gråa Pikeur Lugana ridbyxor...

 


 

Å snyggaste rundsydda tränset med swarowski pannband från PS of sweden med favorit kimblewickbettet. 



Redo att ge oss iväg...

Idag red vi in bakom stallet och körde vildsvinsturen. Rullade på i trav och galopp utan att mickla för mycket eftersom Nero är vass i munnen och Jenny kommer på måndag. Så Nero fick rulla på i en låg form och verkade ganska nöjd med det. 

 

Vy från bilen på båda mina killar...snyggt matchande i bruna täcken i snöfallet. 

  

 

Av Malin - 11 februari 2016 22:15

...har min eftermiddag bestått av. 

Hade insläpp även idag och leriga ben kräver spolinsats. Eftersom vi vilar idag då jag är mellan två nätter, så borstade jag bara på mina killar idag. 

Dinos broddtramp ser fortsatt ok ut, känns bra att det ska bli kallare en period, för då kanske det kan få läka ihop lite bättre. 


Nu väntar ytterligare en natts arbete för min del innan ledig helg. Ska bli så skönt!

Av Malin - 10 februari 2016 22:00

Idag vräkte snö ner igen och jag ägnade förmiddagen åt att läsa bok i soffan med en fleecepläd runt mig. Väldigt skönt, å dessutom uppskattat av mina kattpojkar. 


Hade insläpp av hästarna idag och åkte till stallet vid 14-tiden. Mockade och tog fram maten innan jag hämtade in Nero från hagen. På med regnkläder då morgonens snö snarast övergått i regn. Vi tog en rejäl runda till sågen idag. Mycket galopparbete i slasket och Nero var från början väldigt på och springig, men efter att jag satt tillbaka honom ordentligt i uppförsbacken så fokuserade han om och kändes väldigt fin under resterande del av passet. 


Tillbaka i stallet var allt dyngsurt och jag fick spola och skrubba i en evighet innan allt var städat. Hämtade in övriga hästar och bytte blöta utetäcket mot torrt stalltäcke. 


Hade sällskap av båda killarna när jag åt frukost.. 

  

Av Malin - 9 februari 2016 22:39

Mums...Idag är sannerligen en dag som jag firar. Det är så gott med semla, så det gäller att passa på. 

   

Jag har avnjutit både hembakt vanlig semla och semmelkladdkaka. Så himla gott!



Ni vet väl att fettisdagen inleder fastan till påsk. Å Geeris som inte är så förtjust i semla, men älskar påsk, har redan börjat uppladdningen mot påsken 

 


I övrigt har jag faktiskt hunnit med en hel del idag. Jag städade övervåningen hemma innan lunch. Åkte till stallet efter lunch där jag förutom det vanliga, även gjorde alla höpåsar och alla mathinkar färdiga. Så nu har jag 10 dagars respit från detta. Red ut med Nero idag. Vi körde turen runt bommen och tillbaka idag. Pigg häst och mjukt underlag bjöd på en tur med mycket trav och galopparbete. Tillbaka i stallet fick jag sedan ägna en halv evighet åt att göra rent Neros ben och mage, samt alla skydd, boots, sadelgjord och stövlar eftersom det var lera överallt. Visst är det mysigt med allt gegg som följer med detta väder. 

Vill ha kallt igen, så hästar och utrustning får vara rena. 

Av Malin - 8 februari 2016 22:15

Ibland är Nero en riktig storebror som verkligen vill visa lillebror Dino världen ur sin synvinkel. Ni vet när det finns saker här i livet som Dino inte hunnit med att uppleva själv än, av olika anledningar. Å idag har Nero visat Dino precis en sådan sak. 


Då Dino går oskodd så finns det ju ingen möjlighet att han ska kunna uppleva ett äkta broddtramp, å då kände Nero att han bara måste visa sin lillebror denna speciella tilldragelse, som bara en storebror kan visa. 


Han stämplade helt sonika sin lillebror rakt över kronbenet och gled sedan hela vägen ner till kronranden. Så nu har Dino, oskodd till trots, lyckats få ett broddtramp. 


Visst är det snällt gjort...   



Av Malin - 7 februari 2016 21:30

Härlig dag som till stora delar spenderats hemma med mina älsklingar. Efter sovmorgon och mysfrukost passade katterna på att gå ut en stund och jag satt igång ett par bulldegar. Semlor och pariserbullar stod på agendan. 


     

Efter bullbak och lunch med pannkakor var det dags för dagens stallbesök. Idag stod ridhuset på planeringen tillsammans med Anna och Jacke. Så på med reflexerna och så skrittade vi ner till ridhuset. Skönt att komma in till torrt underlag och belysning. Idag stod det hinder framme och en skojig markbom som vi inkluderade i dagens dressyrpass. 

Väldigt skoj, om ni frågar Nero. 

Så dagens ridning ägnades åt lösgörande arbete i samtliga gångarter. Vi fokuserade på öppna och sluta längs spåret, skänkelvikningar på diagonalen och övergångar. La in bommen med jämna mellanrum så Nero fick lyfta extra på benen. Nyttigt och lösgörande. 

Avslutade med att plocka upp Nero i tävlingsform en stund, så vi börjar ladda upp mot tävlingssäsongen. 


Trött Nero tillbaka i stallet... 

   

Av Malin - 6 februari 2016 23:00

Ledig dag som till stor del spenderats i svärföräldrarnas hus med att sortera saker. Direkt till stallet där jag och Anna planerat för uteritt. Eftersom det började mörkna så var det bara att plocka fram samtliga reflexer. 

 

Nero med det nya reflextäcket och sina reflexboots och reflexbrösta. Å så har jag reflexväst på mig. Tror vi syns rätt bra. 


Idag red vi rundan vid torpskog och trehörningen innan vi vände in genom skogen tillbaka till stallet. Glada och pigga hästar som rullade på sida vid sida i galopp. Mjuka grusvägar gjorde att det var riktigt fint underlag. 


Tillbaka i stallet blev det sedvanligt stallgöra och sen snabbt hem för dusch och ombyte innan middag och spelkväll väntade hemma hos lillasyster. 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards