Chocolicious

Alla inlägg under maj 2016

Av Malin - 23 maj 2016 20:30

Stallet efter jobbet och Nero hade planerad vilodag efter helgens tävling. 

Tanken var ett dressyrpass med Dino på ridbanan. Men min lilla prins verkar vara inne i en växtperiod då jag tyckte han såg märkbart hög ut över rumpan. 

Det kan ju även förklara att han känts lite trött i förra veckan. Så omändring i planeringen och en liten viloperiod för Dino istället. 


Börjar med 1,5 vecka så får vi se hur han verkar. 

Så det blev bara mys, borstning och vanligt stallarbete för min del idag. Var även duktig och krattade i vinterhagen. 

 

Av Malin - 22 maj 2016 20:43

ÄNTLIGEN!


Så sammanfattar jag dagens tävlingsstart. Efter att hela förra årets tävlingssäsong gick åt fanders pga vassa tänder och spänningar som följde på det, så var min känsla att vi aldrig riktigt fick visa vad vi kunde i LA. Å min plan var ju egentligen att rida Msv denna säsong, men pga förra årets skrala resultat så valde jag att starta LA även nu i vår, för att få bekräfta min känsla på träning, även på tävling.


Idag red vi en LA:3 på hemmaplan, skönt att slippa åka så långt och smidigt för sambon att hänga på.


Nero kändes fin på framridningen. Bjöd på bra och kändes avslappnad och fokuserad. Valde att endast rida fram i 40 minuter, eftersom jag upplevde att han blev lite trött inne på banan förra tävlingen. Nu när han är så fin, så finns det inget behov av att ta igenom utan handlar mer om att värma upp och lossa lite.

Lite bilder från framridningen....


                     


Väl inne på banan tyckte jag att jag fick med mig känslan från framridningen. Det var dock varmt som i en bastu i ridhuset, så jag försökte bara att tänka på takt och fokusera på uppgiften vi hade framför oss.

Inledde med en misslyckad uppridning där Nero som alltid brukar maska fram och helst vilja göra halt innan vi faktiskt ska göra det, bjöd idag framåt och ramlade in i halten istället. Trist inledning. Men bara att glömma och gå vidare.

Fick en fin känsla i skänkelvikningarna, ryggningen var ok, lite öppen i sin form, men inte över tygeln.

Väldigt fin i galopparbetet med god takt och egen bärighet. Så när vi red ut från banan var jag nöjd med känslan.

Sambon fotade lite....


             


Å idag höll min känsla och domarens bedömning samma mått. Eller ja, jag har alltid svårt att säga hur bra det har gått. Men tydligen gjorde vi en fin ritt idag då vi fick fin kritik i protokollet.

Vi red ihop 68% och kom på en delad tredje plats. sista ryttaren petade oss från pallen då det endast var två placerade i klassen. Å även om det hade varit jättekul att få med sig en rosett hem när känslan var god, så förtar inte avsknaden av rosett hur nöjd jag är med Neros insats och känslan idag.

Nu känns det verkligen att vi är reda att ge oss in på MSVC på riktigt...kul!


Protokoll från dagens ritt...

   


Sötaste Nero innan vi lastade och åkte hem...alldeles lockig...

    

Av Malin - 21 maj 2016 22:00

Oj vad sugen jag blir på att bli med fölis efter att ha varit hos Virre och pussat på denna sötnosen. 

     

Appasanto född 11/5 e: Sir Oldenburg ue: Strauss


Mycket social och pussvänlig liten kille. 


Stallet på eftermiddagen där jag red ett mjukgörande dressyrpass mef Nero inför morgondagens tävling. Tycker han känns fin och loss i kroppen under hela passet. Red lite delar ur programmet och skrittade sedan av. Sen väntade dusch och flätning av svans innan han fick komma in i boxen för kvällen. 

 

Dino vilar även idag och imorgon så blir det jobb till veckan igen. 

Imorgon startar jag 13.30 Så håll tummarna för oss då   

Av Malin - 20 maj 2016 20:20

Vad äter svenska folket till middag på fredagar?

Jo TACOS   

Å så även vi denna fredagskväll, tycker det är väldigt gott, och ganska så trevligt att plocka lite som man själv tycker. Även Bagheera gillar denna mat...ffa nachochipsen   

 


Idag fick båda hästarna som planerat vila. Dino pga att han kändes lite trött igår, och Nero vilar inför tävling på söndag.

Så stallet var snabbt avklarat, vilket kändes ganska så skönt när regnet vräkte ner. Hade insläpp av samtliga hästar och fixade mockning, mat och vatten till mina egna. Ryktade båda killarna innan de fick ägna sig åt sitt mellis.


Väntar med spänning på ett paket från England.

Mina bästaste slit och släng ridstövlar som jag brukar ha under stora delar av året när det inte är kladdigt ute, för då har jag min underbara graningestövlar. Men annars när jag rider ut med mina hästar, eller på vintern när jag rider dressyr och vill kunna få in extra varma strumpor i så har jag haft ett par Mountain Horse stövlar. Modellen hette High Rider II och har  slutat tillverkas. Å mina gick sönder i höstas, vilket gjorde mig så ledsen. Men nu råkade jag hitta dem till utförsäljning via en engelsk hästbutik på nätet. Å eftersom jag har små fötter så fanns de i storlek 36 som jag har. Så nu har jag beställt ett par och väntar spänt på att de ska komma.


 


Dessa ska jag vårda ömt så de förhoppningsvis håller länge. Mina förra köpte jag för snart 10 år sedan och har använt flitigt sedan dess. Så det har ju varit bra hållbarhet på dem trots allt. Ja menar det är u inte många skor/stövlar som överlever i 10 års tid, särskilt inte i den hårda miljön som ett stall bjuder på.


Av Malin - 19 maj 2016 20:00

Känns väldigt skönt sedan jag bytte jobb att min dagar lättare följer samma rytm. Eftersom jag börjar en timme senare när jag jobbar dagpass, och slutar en timme tidigare när jag jobbar kvällspass så innebär det två timmars extra sömn varje natt. Å det märker jag redan av. Är mycket piggare och vaknar av mig själv på morgonen, ungefär samma tid oavsett om jag är ledig eller inte.


Idag hade jag klockan på 7.30, men vaknade av mig själv vid 7-tiden och var pigg. Så himla skönt, då jag egentligen är en morgonmänniska som är trött på kvällen. Så var på plats i stallet vid 8-tiden och 15 minuter senare satt jag på Dino´s rygg. Blev ett pass på ridbanan idag för vår del. Dino kändes lite trött idag, men gör som alltid ett bra jobb. Körde ett lugnare pass där vi skrittade fram, travade lite på rakt spår och på volt, rider snett igenom och vänder rakt över ridbanan. Galopperade i båda varven och red längs spåret och ett varv på volten. Sen fick det räcka för idag. Tror det får bli vilodag imorgon för hans del, hade tänkt rida ut en lugn skritt-tur, men det är viktigt att lyssna på unga hästars signaler, så de inte tappar glädjen till arbete genom att bli för trötta.


 


När Dino var borstad och påklädd för hagen så släppte jag ut honom med lite hö och tog mig an Nero istället.

För vår del var det ytterligare ett dressyrpass som väntade idag. Fortsatte på gårdagens arbete med lösgörande framridning, red igenom vissa delar ur söndagens LA:3 program och avslutade med lite samlande galopparbete där fokus fick ligga på tempoväxlingar och självbärighet. Nero kändes super även idag!


När Nero var avskrittad och utsläppot i hagen så mockade jag, fixade maten och fyllde på vatten.

Tycker det är ganska så roligt att se hur effektiv jag ändå är i stallet. Var på plats mellan 8.00-11.30 och på den tiden har jag således ridit och borstat två hästar, rengjort utrustning för båda killarna, mockade och fixat med mat och vatten samt bytt vatten i hagen. Effektiv var ordet!


På jobbet fick jag idag en liten present med mig hem, som jag tycker ska bli spännande att prova.

Pia, en annan ssk har nämligen vaktlar hemma, och idag fick jag med mig lite vaktelägg hem för att prova. Ska bli spännande! Supersöta små fläckiga ägg...


 

Av Malin - 18 maj 2016 20:30

Till helgen väntar dressyrtävling för mig och Nero och således trimmar vi dressyr inför detta. Idag blev det således ett pass på banan med mycket lösgörande och samlande arbete. I skritten jobbar vi med öppna, sluta, förvänd sluta och skänkelvikningar. I travarbetet är det fokus på samma övningar som i skritt, men även lite övergångar och ryggningar. I galoppen jobbar vi mycket med nyanser i galoppen. Att kunna samla och länga för sätet och göra övergångar till skritt och till halt och sen igång igen. Rider förvänd galopp och enkla byten. Å Nero känns så himla fin. 

 

Dino vilade idag och jag avslutade dagen med släppa in samtliga hästar för kvällen och sedan återvända hem för en lugn kväll med sambon. 

Av Malin - 17 maj 2016 20:15

Idag var det tidig morgon med uteritt för båda mina killar. Dino var först ut och vi begav oss in bakom stallet där vi tog oss igenom lite lerigt innan vi kom fram till vägen. 

Travade en längre bit innan vi kom fram till vägskälet där det sedan tidigare sitter en granruska i ett hål som bildats. Där har det nu börjat bli ett hål till på andra sidan vägen och någon har satt i en granruska även på den sidan. Detta innebär att man måste passera i mitten och således genom granruskorna. Dino var lite fundersam först, men efter att ha luktat och smakat på granen så passerade han snällt igenom utan att blinka. Duktiga killen. 

Vi galopperade en sväng, vände och red samma väg tillbaka. 


Nero näst ut och vi red runt skolan idag. Lugn tur i fint väder. Nero kändes mjuk och fin i kroppen idag och njöt av att lunka på i lagom tempo. 


Väl hemma väntade lunch och dusch innan jobbet. Å Geeris ska som vanligt vara med...

 


Av Malin - 16 maj 2016 19:45

...eller iaf inget jobb idag för min del. 

Stallet på morgonen och idag hade Nero vilodag och Dino fick ett arbetspass på ridbanan. 

Sämsta vädret dock med regn imorse, men då fick vi ju tillfälle att inviga ridning med ridtäcke. Duktiga Dino brydde sig inte och bjöd på ett väldigt trevligt pass i regnet. Vi skrittade, travade och galopperade trots en lite blöt ridbana. 

 

Resten av dagen har ägnats åt att baka eftersom sambon skulle ha med till jobbet. Så jag bakade ryttarkaka, gräddtårta och enedalsbröd idag. 

   

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards