Chocolicious

Alla inlägg under augusti 2016

Av Malin - 7 augusti 2016 20:04

Idag hade busBagheera en fulländad morgon.

Sovmorgon med matte och mys i sängen en lång stund innan vi gick upp. Sen fick han gå ut direkt på morgonen, och hann inte vara ute i mer än fem minuter så hade han fångat en fågel i syrenhäcken som han stolt kom bärandes på.

   


Efter att ha visat upp fågeln för oss övriga och lekt en stund med den så slukade han den med hull och hår. Följde sedan med matte in för att få lite frukost, blötmat som han älskar. När allt detta var avklarat kunde han förnöjt lägga sig och sova medan matte åkte till stallet.


Idag fick det bli en uteritt med Nero. Körde på hacket idag, ska dock köpa en kindkedja och sätta på för han blir lite väl tung i handen när han vräker sig på och det är ingen trevlig känsla. Har ju bara en läderrem under käken på honom.

Annars fick han sig en genomkörare i samtliga gångarter med mycket samlande arbete i både trav och galopp. Svettig kille när vi avslutade passet!


 


Imorgon blir det vilodag, och förhoppningsvis kontakt med Jenny för tandkoll!

Av Malin - 6 augusti 2016 21:30

Ytterligare en dag på jobbet, slutade kl 16 och åkte därefter direkt till stallet. Mockade och fixade med mat och vatten till pållarna innan jag hämtade in Nero.

Pelle-träning stod på agendan och vi hade ridtid kl 18.15

Gjorde iordning Nero och lastade på honom på transporten. Vi rullade mot Blaxmo dressyrcenter där dagens träning hölls.


På väg...

 


Väl på plats var de lite försenade så jag skrittade fram Nero ordentligt och körde sedan en varierad uppvärmning. Nero är ju inte helt förnöjd i munnen just nu, så jag ska försöka få tag på Jenny på måndag då hon har hft semester fram tills dess.


Träningen idag gick sådär, dels för att Nero var missnöjd i munnen, men ffa för att det helt plötsligt dök upp ett helt gäng med tjurar på gärdet bredvid banan. Nero har knappt stött på dessa varelser tidigare och tyckte det hela var mycket intressant och spännande. Han är ju rolig på det sättet att han skyggar inte och försöker komma iväg från dem, utan han ska bara höja huvudet och titta på dem medan vi springer förbi.

Fick således bli en del diskussioner om att man ska fokusera på arbetet och inte på andra saker.


Så vi jobbade med lösgjordhet och mycket tempoväxlingar och övergångar idag för att få Nero med på noterna. Fick gott betyg på våra öppnor som förbättrats radikalt sen sist, och det känns bra!


När vi ridit klart så skulle jag mocka efter oss, då passade Nero på att gå på utflykt upp till stallet, som tur var så stod det en häst på gången så han stannade till och då hann jag ifatt honom. Tur var väl det, annars kunde det ha blivit väldigt spännande.


Väl tillbaka i stallet tog jag in och kvällsfodrade hästarna innan jag kunde rulla hem för kvällen.


Mamma och pappa kom förbi på fika, hallonpaj med vaniljglass, mums!

Av Malin - 5 augusti 2016 22:15

...har guld i mun   

Hade utsläpp av hästarna på min agenda idag och var således på plats vid 8-tiden.

Släppte ut övrigas hästar först, tog sedan ut Dino som fick en ordentlig rykt och lite pussar innan han fick komma ut i hagen. Nero näst på tur för ett dressyrpass på ridbanan. Lite träningsvärk efter gårdagens klättring som löstes upp med lite skolor på rakt och böjt spår.


Idag blev en ordentlig genomkörare där fokus låg på att han skulle kännas mjuk och bärig fram till bettet. Har Pelle-träning imorgon och det ska bli spännande att höra vad han har att säga om utvecklingen sen sist.


Passade även på att boka in lite tävlingar framöver...


4/9 blir det en tur till Lindesberg där vi ska starta LA:3 och MsvC:1

11/9 åker vi till Ridklubben Gullhov och startar MsvC:1 och MsvC:2


Har bestämt mig för att rida dubbla klasser så jag hinner känna igenom honom och har möjlighet att ändra om till klass två om han inte känns bra i första klassen.


Är tävlingspeppad nu igen...


 

Av Malin - 4 augusti 2016 22:45

Jobbade till 17.15 idag och åkte direkt till stallet från jobbet.

Snabbade mig med att fixa stallet och hämtade sedan in Nero från hagen.

Fick med oss Anna och Jacke ut på min senaste uterittsfavorit, ni vet den med klättring i sandtaget och galopp längs fina sandvägar. Även Anna och Jacke uppskattade denna tur och det var pigga hästar på utvägen och trötta hästar som återvände hemåt. Det tar ganska så mycket att klättra i sandtag, även om vi inte tog så många backar nu i början. Nyttig träning är det dessutom.


När vi kom tillbaka till stallet så fick hästarna komma in för kvällen. Är lite kyligare och råare ute nu på kvällarna, det känns liksom som att sommaren är förbi. Hästarna verkar inte misstycka över att få komma in och sova på nätterna just nu.


Kvällen spenderades hemma med katterna och en god bok i soffan...


Bjuder på några favorit i repris på älsklingarna...

   

Av Malin - 3 augusti 2016 20:30

Ledig dag idag och började dagen med att skjutsa sambon med packning då han ska åka till Svalbard under en veckas tid för att vandra med kompisar.

När sambon var avvinkad så åkte jag förbi mamma och pappa en stund, blev bjuden på lunch där, kycklingpaj, mums!

 


Eftermiddagen innebar stallet för min del. Idag ägnade jag mig åt skojsiga saker som att göra höpåsar och mathinkar för 10 dagar framåt. Mockade och fixade vatten till mina killar. Gick igenom nya hagen och kontrollerade stängslet innan jag kunde släppa över mina pluttisar i nya hagen.

Gröset lockade mest, Dino bjöd på något skutt men annats dök de rakt ner i gräset och mumsade i sig med lyckliga frustningar.


 


Som en Alien från yttre rymden...  


 

Av Malin - 2 augusti 2016 23:15

Ja idag bjöd Nero mig på ett magiskt pass på ridbanan. Han var som gummi i kroppen och jag fick en otroligt fin känsla där vi flöt fram mellan skolorna. Idag bjöd han på jämna och fina öppnor, slutor, skänkelvikningar och framdelsvändningar. Fick även två rena byten idag, kan inte låta bli att testa lite och idag kom jag på att jag kan byta på volt, lite lättare att få honom att förstå vad jag vill när jag verkligen kan ställa om honom och lägga till ny ytterskänkel.


Avmaskade därefter båda mina killar med Noromectin idag, är ju 12v sen sist och nu väntar hagbyte till en med lite mer gräs i. Tror det kommer uppskattas av båda mina killar.


Idag kom mina nya stövlar som jag köpt på rea. Dessvärre var de superstora i storleken, så jag ska se om jag kan byta till en storlek mindre. Var snygga och bekväma annars.

Ett par Derby prestige...

 

Av Malin - 1 augusti 2016 22:00

...igen!

Tiden rullar på, idag är det första augusti och snart är hösten här. Det känns ute att hösten är i antågande då det är kallt så snart solen försvinner.

Nero och jag körde på med ett dressyrpass på ridbanan idag. Nero kändes fin och jobbade på bra. Det är en enorm skillnad på öppnan nu när vi tragglat det en under en längre period och han flyter betydligt bättre genom den.


Idag la vi även en del fokus på de enkla bytena. Ibland vill Nero ta lite egna beslut och glömmer bort att han ska lyssna på mig angående när vi ska bryta av och fatta om galoppen. Men det är samma där, bara att nöta vidare. Vi växlade mellan enkla byten på diagonal, åttvolt och serpentinbågar.


Tog mig även an Dino som fick en ordentlig rykt idag med genomgång av man och svans. Han går nu in i tredje veckan på sin sommarvila. Passade på att mäta honom idag, fortfarande 166cm i mankhöjd, så han har inte växt sen i våras.


Tiden gå så himla fort, bild från förra sommaren då han var två...

 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards