Chocolicious

Alla inlägg den 7 juni 2016

Av Malin - 7 juni 2016 21:00

Känslan är helt underbar att vi har haft fint väder i flera dagar. Så himla skönt och lätt när man slipper tjocka jackor, bylsiga tröjor och tunga täcken.

Vaknade tidigt imorse i vanlig ordning och åt frukost på trappan medan katterna strosade omkring. Njöt av solen och åkte sedan till stallet vid 9-tiden.

Idag skulle båda killarna motioneras och eftersom jag var ledig så tyckte jag att de kunde få gå ut en stund på morgonen och njuta. Så jag mockade, fixade maten och krattade ett varv i gamla vinterhagen.

Hämtade sedan in Nero som fick vara först ut idag. Ytterligare ett dressyrpass på ridbanan för vår del och jag tycker han känns lite loj. Kan ju bero på värmen, men kanske även på att han inte äter lika mycket hö nu som tidigare, och då vi har mycket energi i vårt hö så är det kanske inte så konstigt att han känns lite sliten och tömd på energi.

Ska ta mig en tur till Djur&Natur och köpa lite Hippo Top Champ och se om han får lite mer energi över. Han gör ju allt jag ber om, men önskade lite mer tryck och power i benen på honom.

Annars red vi idag ett pass med mycket framåttänkt i en rund och låg form där han verkligen fick aktivera igång bakdelen. Tycker han blev allt finare under tiden jag red och på slutet kändes han lite mer alert.


När Nero var avsvampad fick han återvända ut i hagen och jag hämtade med mig Dino in istället. Även vi körde ett dressyrpass på ridbanan idag, med dressyrsadel och allt. Även om han ska ridas ut mer, så tycker jag att man bör behålla iaf ett pass/vecka på banan så jag kan runda till honom lite och idag kändes han väldigt fin. Uteritterna gör honom gott!

Vi red ett kortare pass på 20 minuter där vi skrittade, travade och galopperade. Bra takt och fin bjudning. Han gör okomplicerat volter åt båda varven, snett igenom och vänder över ridbanan.

Duktiga killen!


 


När båda hästarna var ridna fick de komma över i sommarhagen full med gräs. Vilken lycka, i år blev det dock inget spring som förra året, utan mularna rakt ner i gräset och tugga, tugga, tugga.


Hemma blev det ett par timmar i solstolen med en god bok och på kvällen tog jag och sambon ett gemensamt löppass. Blev 3,5km, men en hel del backar!

Byggde koja till buskillarna som ville ligga hos matte i solen, men behövde vara i skuggan...

 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards