Chocolicious

Alla inlägg den 15 juli 2011

Av Malin - 15 juli 2011 21:29

Idag var det således dags för dressyrträning för Lina igen. Hade tur med vädret eftersom det regnade sånt där fint otäckt regn som man blir dyngsur av på förmiddagen, men lagom tills jag anlände till stallet så slutade det.

Gjorde iordning Alcytano och värmde upp på banan. Passet gick riktigt bra idag. Jobbade en del med få till uppridning och halt samt igångsättning. Gick riktigt bra mot slutet och han hittade takt och uppställning. Arbetade vidare med galoppen och att försöka hitta en bättre samling där han orkar bibehålla takt och styrka. Jag fick även jobba med att hitta sits och skänkelläge - nyttigt!

Fick en god känsla genom passet och nör vi avslutade var Alcytano rejält mör. Han stod och sov medan vi efterpratade  


Grejade lite i stallet innan jag hämtade in Jerez. Pysslade lite och så gjorde vi oss iordning för ett ridpass. Tog med mig pallen upp till ridbanan idag och satt upp från den för första gången. Gick jättebra och Jerez var superduktig som stod still och väntade på mitt kommando för att gå framåt. Var lite fundersam på ifall han skulle komma ihåg hur han grejade tidigare med pallen och lyckades trampa in den under sig, men han stod still och inväntade kommando innan han gick framåt.

Skrittade runt ett par varv och genomföre ett par volter och vändningar. Travade igång och fortsatte gårdagens jobb med att hitta ett lagom arbetstempo, vilket han gjorde nästan från direkten idag. Travade på med framåtbjudning och trevlig form utan att ligga på och rusa. Jobbade rakriktning och volter där jag genom att använda kroppen och skänkeln guidade honom runt. Vill få honom så uppmärksam för så lätta hjälper det bara går från början. Provade även att rida ett par åttavolter med ändring av ställningen åt båda varv.

Lade in ett par halter och några skrittpauser.

Övergick till galopparbetet vilket Jerez tycker är superkul. Han känner på sig när det är dags för galopp och blir supertaggade på direkten. Jättebra att han har framåtbjudningen och glädjen, det gäller dock att jobba med att han fortfarande ska lyssna på lätta hjälper och inte bli för till sig. När han väl har fått fatta galopp, vilket han gör väldigt lätt lugnar han ner sig och vi jobbade vidare med att hitta en trevlig form på både fyrkant som voltspår. Efter avslutat galopparbete travade vi av, även här med fokus på att han inte ska tagga vidare på galoppen och vilja fatta galopp i varje hörn  

Duschade av honom och ställde in honom i boxen med belöning och eftermiddagsmat   

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards