Chocolicious

Alla inlägg under januari 2012

Av Malin - 23 januari 2012 17:18

Ja oj vad jag fick skratta imorse. Jobbade ju inatt och var således lite trött när jag anlände till stallet, så kanske att tröttheten spelade in till viss del, men showen som hästarna bjöd på var otroligt underhållande.


Fixade och dolade i stallet med mockning och mat innan Putte kom ner vid 8.30 så vi kunde börja släppa ut hästarna. Jag tog Alcytano och Jerez och Putte tog Inci och Wardon. När Putte var ute med Wardon gick jag in för att hämta Urax och hör då att Putte ropar på mig. När jag kommer ut har vi fått besök i killarnas hage.



En sådan här liten sötnos hade vi fått besök av, bild från google.se


 


En lite hjortdam som förirrat sig in i hagen, och dessutom inte verkade det minsta brydd över sällskapet som nu uppenbarade sig. Å som hästarna showade för denna lilla hjortdam. Det var höga benlyft, luftiga svansar och blåstes både hit och dit. De sprang som en gemensam mob runt denna lilla hjortdam som nu började se lite smått förvirrad ut. Bäst att ta det säkra före det osäkra tänke hon nog och satte fart mot staketet! Hästarna efter som en flock med spetsade öron och flygande steg. Ända fram till staket där de sedan stod och tittade långt efter denna lilla besökare!


Haha, en underbar syn   Tror hästarna blev ganska upplivade av denna lilla händelse för de for som skållade råttor i hagen när hjorten försvunnit. Men det är bra att dom leker av sig lite energi.

Av Malin - 22 januari 2012 20:02

Ja tydligen...pratar naturligvis om väglaget. Sista dygnet har det snöat och blåst så nu är vägarna putsade och glashala. Allt grus som fanns och medförde att det gick att rida på de mindre vägarna har blåsts av, så nu finns det inget fäste alls. Försökte mig på att rida ut med Jerez, men han halkade bak i vart tredje steg så vi fick ta en sväng på gärdet istället. Hittade ett ok spår så vi kunde skritta runt hela gärdet och sedan trava samma sträcka åt båda hållen. Plockade även fram lite volter på gärdet, så totalt red jag iaf i 30 minuter, så det känns som om det åtminstone blev lite arbete utfört.


Jerez bjöd på ett par bushopp när reflextäcket fladdrade runt rumpan, men var på det stora hela mycket duktig och välkontrollerad. Ja menar, jag vet ganska många ryttare som knappt vågar rida sina välridna tävlingshästar på ett så pass stort gärde eftersom de är rädda att de ska bralla iväg och tappa kontrollen. Men så är ju Jerez en stjärna och dessutom en vänlig och väluppfostrad sådan!


Stretchade efter ridpasset och Jerez tycker det är både roligt och skönt tror jag. För när jag stretchar bakbenen bakåt så slappnar han av och hjälper till  


Resten av dagen har ägnats åt att städa hemma, alltid lika skönt när det är klart! Blir nattjobb ikväll och imorgon och således får Jerez vila imorgon!

Av Malin - 21 januari 2012 19:45

Äntligen en helt ledig dag där jag och sambn hade all tid i världen för oss själva och att göra vad vi önskade.

Njöt av en sovmorgon och en god frukost innan vi tog en promenad i det något blåsiga/busiga vädret. Men med rätt kläder så var det bara skönt att få komma ut och röra på sig i den friska luften.


Bakade semlor på eftermiddagen, gott med hemmagjorda, ffa för mig som inte är så förtjust i grädde och köpesemlor innehåller för det mesta väldigt mycket av den varan.


Eftermiddagen ägnades åt lite mys i soffan, tittade på skidor och åt semlor  


Åkte till stallet på eftermiddagen och borstade på stjärnan. Skönt att ha mysdagar mellan arbetspassen. Fick fylla på boxen med torvströ igen eftersom Jerez är mycket duktig på att gräva i boxn, och således kommer ner i stenlagret. Men med åfyllnad av torv som håller ihop lite bättre när den packar sig så håller boxgrunden i flera månader. Fyllde på torv senast i somras, så det är helt ok!


På kvällen var vi bjudna till mamma och pappa på middag. Trevligt och med god mat!

Av Malin - 20 januari 2012 18:19

Så idag var det då äntligen dags att göra en trip till ridhuset. Jobbade ju inatt så jag sov till lunch och hade stämt möte med sambon vid stallet vid 13.30 Plockade in Jerez innan och borstade och gjorde klart med allt som skulle med.


När sambon väl anlände så gick vi ut till transporten. Duktiga killen gick in efter några sekunders fundering, dock backade han ut igen lika snabbt. Så det var bara på det igen, och vi fick försöka tre ggr innan han kom på att matte nog ville att han skulle stå still inne i själva transporten. Har ju inte riktigt hjärta att säga ifrån åt honom när han backar, eftersom vi hade trista problem med det efter operationen, då han vägrade backa och vi flera ggr fick vända honom i transporten. Men efter lite träning lärde vi åter in backningen och nu är jag så glad att se att han kommer ihåg det trots att det nog är ett halvår sen vi lastade senast. När han väl stod still berömde jag med morot och sambon stängde bakom honom. Vi satte av mot ridhuset i sakta mak och kom dit utan bekymmer. Lasta ur var oproblemtiskt, Jerez står så snällt still tills jag ger honom backkommandot. Då backade han lugnt och stilla ut ur transporten och kikade sig nyfiket omkring.


På med alla prylar och in i ridhuset. Jerez är helkol när man kommer till nya ställen. Ja menar, det är ju inte bara att trippa in i ett stall fullt med hästar och människor som slamrar och låter. Ut i ett ridhus, där han bara varit en gång, som var bäckmörkt. Inget av detta bryr Jerez sig det minsta om. Han bara kikar sig nyfiket omkring. Min plutt  


Gick ett par varv inne i ridhuset för att titta på sarger och speglar, han har ju som sagt bara varit där en gång och det var ganska längesedan. Jerez såg dock inte så skärrad ut över att vara där så jag hoppade upp och så började vi skritta omkring. 


UNDERBART med ett mjukt och trevligt underlag, vilken skillnad. Travade mycket längs spåret för att mjuka upp och jobba igenom. Bjöd sedan in på lite volter och red snett igenom. Det märks så väl att Jerez kommer ihåg precis allt i huvudet men att muskler och kondis fortfarande saknas.

Han är så rolig när han får syn på sig själv i speglarna, han kikar och kikar och studerar verkligen snyggingen som passerar förbi  

När han var väl uppvärmd och kändes mjuk och fin bad jag om lite galopp. Å stjärnan fattar omedelbart rätt galopp för enbart skänkeln, snacka om befästa hjälper   

Tog ett par varv i vardera galopp och här märks ju ffa avsaknaden av styrka och kondis. Blir lite tungt och snabbt stundtals, men det märktes vad glad han var att få sträcka ut med fast mark under hovarna. Avslutade efter 20 minuter och skrittade sedan av. Duktiga killen  


Ut till transporten, av med alla grejor och på med fleecetäcket. Jerez blev ganska så svettig idag, vilket inte är så konstigt eftersom ridhuset är uppvärmt och det var riktigt behagligt för mig att rida i bara tröja.


Gick jättefint att lasta Jerez och han backade bara halvvägs ut en gång innan han stod helt still. Väl hemma var urlastningen lika okomplicerade som på ditvägen. Jerez fick komma in i boxen och njuta av eftermiddags mat och massa morötter. Min pärla!


Sambon hade tyvärr med sig fel kamera till ridhuset så bilderna blev jättesuddiga, det är så dåligt ljus därinne. Bjuder på ett par där man åtminstonde kan urskilja att det är vi på bilderna  


           

Av Malin - 19 januari 2012 16:54

Mm...jag fullkomligt älskar dessa väderomslag. Idag hade minusgraderna förvandlats till plusgrader och snön blivit till regn. Å med tanke på att det var fruset på backen så blev det glashalt. Toppen när jag hade tänkt rida ut med Jerez. Det var bara att glömma. Borstade och pillade lite inne i boxen. Åkte och köpte strö istället och bokade in en tur till ridhuset med sambon imorgon istället. Nu får det räcka med roligheter  


Blev en lugn eftermiddag hemma med lite veckoplanering av matinköpen. Sambon tittade på tennis på tv, vilket även Bagheera verkade uppskatta då han ägnade en lång stund åt att försöka fånga bollen på tv-skärmen...mattes tokbjörn!  



 



Av Malin - 18 januari 2012 16:43

Så inatt kom äntligen sambon hem från Dubai...han landade in här hemma vid 05.30, så sömnen blev det väl sådär med. Hade ju lovat att ta täcken och utsläpp i stallet, så jag var på plats vid niotiden. Klädde på Inci och släppte ut honom innan jag tog mig an pluttisen. Vi borstade och grejade lite, hann även med att snaska i oss lite morötter. Tycker jag redan ser skillnad av ridningen i hans kropp, han slankar till sig och får en bättre form så snart jag börjar rida. Han är ju väldigt lättfödd och lägger gärna på sig runt magen   


 


Var till bilprovningen och besiktigade bilen efter det och nu på eftermiddagen har jag och sambon varit ute och gått. Tyvärr fick vi vända när vi kommit nästan 3/4 av turen eftersom vildsvinen var framme vid sitt matställe och jag har ingen lust att tränga mig förbi där. Dom kan ju bli ganska aggressiva.

Ikväll blir det mys i soffan, något som småkissarna redan anammat  


   

Av Malin - 17 januari 2012 21:53

Suck....tänk om det kunde få komma lite snö så det blev lite mjukare. Nu har vi haft ett par minusgrader i snart två veckor, vilket medfört att backen är som sten, å eftersom det inte är någon snö ovanpå så fjädrar det inte det minsta. Gärdena är i princip oanvändbara eftersom de är knöggliga och stenhårda.


Tog med Jerez ut på en tur, vi red samma sväng som igår, bara det att vi gjorde den två ggr, så han fick hålla på dubbelt så lång tid och även trava lite mer sammanhängande. Jerez var lite på tårna även idag, vilket inte är så konstigt eftersom han inte får springa av sig ordentligt. Lyssnade dock fint och verkade mest glad över att få komma ut och röra sig framåt.


Hade mamma och pappa här på mat ikväll, trevligt med lite sällskap. Inatt kommer sambon hem från Dubai...ser jag fram emot! Då kanske vi kan ta en tur till ridhuset någon dag med lite fotografering  


Längtar till detta   

   



Av Malin - 16 januari 2012 20:20

ÄNTLIGEN...är dessa tre nätter två helger i rad avklarade. Råkade dock sova lite för länge idag så jag vaknade 14.45, får väl se hur det går att somna ikväll. Åt frukost och släppte ut kissarna en stund innan jag satte fart mot stallet. Jerez hade ätit färdigt eftermiddagsmaten när jag kom så jag plockade ut honom och borstade. På med sadel, träns och 511 reflexer innan vi var färdiga att ge oss ut. Beslutade mig för att rida ut en liten sväng på en väg som är mindre med bilar på, eftersom jag inte riktigt litar på Jerez bland bilarna med mig på ryggen än. Det har ju gått riktigt bra sista gångerna vi promenerat bland bilarna men det är ju inte riktigt samma sak när jag sitter på ryggen.


Iaf så fick vi inget bilmöte på den korta skrittsträckan till skogsvägen, men Jerez var duktig ändå. Lite på tårna märktes det att han var, men gick snällt fram när jag bad honom och gjorde inga större grejer av det han såg.

Travade en kortare bit mest för att känna oss för lite. Var ju inget toppenunderlag eftersom det kommit lite snö över isfläckarna, så jag vågade inte trava på några längre sträckor. Men när vi travar så bjuder han fint framåt om än med lite dålig styrsel och bärning än.


Vände efter 1,5km och tog samma väg tillbaka. Fick möte med en bil, varvid jag valde att ställa mig lite vid sidan av vägen för att underlätta. Jerez stod snällt still men spände sig och trampade lite på stället precis när bilen passerade. Så vi får fortsätta träna. Skrittade över gärdet och klättrade upp för dikeskanten innan vi var hemma.


Klappade om stjärnan och bjöd på lite morätter innan han fick återvända till boxen.


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards