Chocolicious

Alla inlägg under april 2012

Av Malin - 16 april 2012 20:45

Jobbade för ovanlighetens skull 7-16 idag, brukar alltid jobba 14-22 på måndag om jag inte gjort helgen. Men hade administrativ tid idag med möten och dylikt så det var ok!

Till stallet efter jobbet där jag hittar en lerig och fin pållis i boxen. Han utnyttjar då varje möjlighet att rulla sig.

Så det var bara att ta tag med borsten, vill ju helst ha en hyffsat ren häst med mig till Karlstad imorgon. Så vi borstade och pillade lite, tycker Jerez känns lite hängig så frågan är om han är inne i en veäxtperiod oxå, ovan på det andra. Tempade honom för säkerhetsskulle men det visade inget. Idag tyckte jag dessutom att han kändes lite värmeökad runt vänster has  


Pappa har önskat få följa med oss in i morgon bitti, så det blir tidig morgon för vår del eftersom vi ska vara på plats redan 8.30 i Karlstad. Så förhoppningsvis får jag ett svar imorgon!

Av Malin - 15 april 2012 21:30

Skönt med en ledig helg och ganska lite inplanerat. Var en sväng till syrran och tittade på deras nya kissekatt som dom adopterat från katthemmet. En söt liten sak! Sen fyllde svärmor år, så vi var där och åt lunch och tårta innan jag svängde bilen mot stallet.


Tog upp Jerez på banan en stund i dag för att checka av status, å det var tyvärr ingen skillnad. Så nu återstår det bara imorgon innan vi får komma in till Karlstad och förhoppningsvis få ett svar!

Av Malin - 14 april 2012 21:52

Åkte till stallet på eftermiddagen när hästarna redan var inne. Jerez hade mulen mitt i maten när jag kom dit så jag passade på att fixa med lite benlindor som behövde rullas och ordnade med maten så han fick äta färdigt i lugn och ro. Plockade sedan ut honom ur boxen och mockade innan vi tog tag i borstningen. Tog en ordentlig rykt idag så vi fick bort massor med vinterull. Dom blir så himla fina i pälsen när sommarkostymen börjar krypa fram bakom all luddig vinterpäls, och nu är det snart färdigfällt. Jerez verkade njuta av att bli av med den kliande lösa pälsen.


Bestämde mig för att plocka bort broddarna fram idag, eftersom jag inte hinner på ut hovis för skoning innan jag ska till ATG. Å jag har ingen lust att ha broddar fram när det ska springas på hårda golv. Dock fick jag ta i ordentligt då broddarna satt rejält.


Å när jag ändå drog ut broddarna så passade jag på att mäta pållis igen. Tycker han känns stor när jag står bredvid honom. Å jodå, han växer allt fortfarande. Idag mätte han 166cm i mankhöjd och 164cm över rumpan. Stora killen   

Av Malin - 13 april 2012 19:00

Ringde till ATG-Karlstad imorse och bokad tid för hältutredning på Jerez. Skönt att dom är så himla tillmötesgående och snabba med tider. Vi fick tid redan på Tisdag morgon 8.30


Var till stallet efter jobbet idag och släppte in hästarna. Jerez ter sig opåverkad när han bara får skrota runt i hagen, så det känns skönt iaf. Får bli en myshelg för oss med borstning och gos istället för ridning! Men sånt är livet och hästens välmående går före allt annat!


 

Av Malin - 12 april 2012 19:51

Tog med mig både Erika och Kerstin upp på ridbanan idag och longerade återigen Jerez. Å vi är överens alla tre om att han inte är fräsch bak. dock har vi olika åsikter om vart problemet sitter. Jag framhåller vänster bak, Kerstin höger och Erika tycker han är ofräsch på båda, men mer synligt på vänster.


Så det blir till att ringa ATG-Karlstad imorgon för att få tid för utredning. Med anledning av tidigare OCD-operation känner jag att det är ingen ide att vänta och vila. Är det dessa problem som jag känt av, så har dom funnits ett par veckor och lär inte försvinna över en natt. Å jag vill veta..ovissheten är alltid värst!


Fortsättning lär följa....  


Av Malin - 11 april 2012 19:45

Nej, nej och åter nej!!!!


Pga min nyss genomgångna feber episod bestämde jag mig för att efter två vilodagar longera Jerez en stund på banan så han fick röra lite på sig.

Skrittade igång och planerade att köra ett kortare pass. Jerez satte väldans fart och brallade och for i början innan han taggade ner. Å vad ser jag när han taggar ner...jo att han rör sig krackigt bak. Ägnade en lång stund åt att kika från båda hållen och i samtliga gångarter. Jättesvårt att säga, men jag tror att antingen är det båda bak, eller mest vänster bak iaf.

I galoppen vill han inte sätta under sig ordentligt utan han ställer sig lite utåt och släpper bakdelen för att slippa sätta in under sig.


Får känslan av att det kan vara det här som jag känt av i form av bettproblem och att han inte riktigt vill trampa in under sig på volten, vilket jag tolkat som lite träningsvärk   


Pratade med Erika när hon kom till stallet och hon lovade att kika imorgon, så får vi se vad hon säger.

Av Malin - 10 april 2012 19:33

Mmm...mår trots allt lite bättre idag. Sov ordentligt inatt och var feberfri när jag vaknade. Hade ledig dag idag, vilket innebar att jag fick vara hemma och vila upp mig. Har tittat på film i soffan och myst med kissarna.

Åkte till stallet vid lunch och tog hand om pållis en stund. Borstade och fixade det vanliga.

Hästarna hade innedag idag eftersom regnet fullkomligt öste ner utanför stalldörren. Skönt att dom slipper gå ut och stå ute i regnet och glo!


Således fick Jerez vilodag även idag eftersom det inte kändes roligt att ge sig ut i detta vädret när jag inte var helt kry!

Förhoppningsvis nya tag imorgon!

Av Malin - 9 april 2012 21:30

Usch...sjuk idag, vilket jag avskyr!

Mådde helt bra igår kväll när jag kom hem från jobbet, sov jättekonstigt inatt då det kändes som om jag låg i dvala. Å när jag vaknar på morgonen så känner jag på direkten att allt inte står rätt till. Mkt riktigt, 38 graders feber och sååå ont i kroppen. Tog mig knappt upp ur sängen. Vara bara att ringa jobbet och lämna in handuken.


Dagen har spenderats liggandes i sängen, har sovit nästan hela dagen med fortsatt feber, ont i kroppenoch huvudvärk. Misstänkter att smittan kommer från stallet där både Putte och Kerstin haft influensaliknande skit i veckan som varit.

Orkade inte ens titta på en hel film, utan fick dela upp den på två omgångar för att huvudet sa ifrån!


Rekommenderas iaf till den som önskar något gulligt och lättsamt med helt outstanding ögongodis   Hur har jag missat denna godbit tro...



Lite fler bilder från google.se


 


    




Sambon kom hem vid 16-tiden med lite nyponsoppa och glass, alltid bra att få i sig något!


Fram mot kvällen fick det bli Alvedon för att orka med stallet. Hade med mig sambon för alla tunga grejor och idag blev det bara det mest nödvändiga vill jag lova. Hoppas jag mår bättre imorgon!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards