Chocolicious

Alla inlägg under april 2012

Av Malin - 8 april 2012 12:57

Yihaa...idag stod hoppning på schemat och jag hade glädjen att få med mig sambon och kameran till stallet.

Plockade ut en pigg pållis från boxen samtidigt som de andra hästarna fick gå ut. På med utstyrseln och så begav vi oss upp till banan.


Promenerade med Jerez över hindrena och bommarna ett par ggr så han fick känna sig för lite. Hade byggt ett kryss på 50cm längs långsidan, ett rättuppstående på 50cm på diagonalen och markbommar längs andra långsidan.


Jerez skötte sig med den äran idag, även om han är väldigt rolig. Vissa ggr går det finfint att trava över markbommarna och andra grr ska vi bestämt hoppa. Jerez tycker verkligen det är superkul att hoppa...han tänder till ordentligt när han får börja med galoppansatser....då är det som en annan häst! Trevligt nog är han dock alltid väldigt lättreglerad och verkligen sugen på att hoppa, så det gäller att avbryta i tid så han får fortsätta att tycka att hoppning är så här kul!

Så jag bjuder på lite bilder över dagens pass med kommentarerna till bilderna!


Varsegod och njut...och skratta om du känner för det   


Matte spänner sadelgjord och kortar läder



   

Duktiga pållis promenerar så fint över hindret   



Tjohoo...markbommar

 

Titta vad duktig jag är som kan trava över...


Å som jag lyfter på mina ben....  Bra gymnastiserande övning iaf

     




Men vissa ggr blir det helt enkelt små hinder som ligger där på marken...å då är det nog bäst att jag hoppar över

 



Även om matte bestämt hävdar att vi ska trava över med fina bakben   

Ä     



Åh...äntligen var det dags att hoppa lite ordentligt...se vad jag kan...å vad matte gapar åt är det ingen som vet   Akta så inte flugorna tror att det är en tunnel

       



Kolla in det blivande tävlingsekipaget nedan....snygga hopp gör han iaf   




Djupt koncentrerad anridning...

 


Vilket resulterar i ett fint språng!

 



Kolla fokuseringen i Jerez öron...han är så himla söt på denna bilden   

 


Det är så matte får fundera på att införskaffa magplatta tror jag....vilken fin frambensteknik han har!


       


Av Malin - 7 april 2012 21:45

Påskafton idag och jag jobade 7-16. Åkte till stallet efter jobbet för ett pass på ridbanan med Jerez.


Hade lyckan att finna en ren och nöjd häst i boxen, så det tog inte lång tid innan vi var ute på banan. Dagens arbetspass blev et med fokus på travarbetet och att ta igenom ställningen. Jerez har en förmåga att försöka smita undan jobb genom att lägga huvudet lite på sned i högervarvet, och på så sätt inte ta igenom ställningen ordentligt. Jobbade därför et ordentligt lösgörande pass där jag började med att trava i ganska lång och låg form där jag fick hålla ett stadigt stöd på yttersidan i höger varvet för att han inte ska vika huvudet på sidan, samt i vänster varvet kräva mer genomgående ställning för innesidan, och att han verkligen rundar sig genom hela kroppen och får med an sig bakdelen runt. Har ingen lust att ha en delad häst där framdelen går efter ett spår och bakdelen efter ett annat.


Jobbigt tyckte Jerez som kändes riktigt mör efter en sejour på åttvolt där vi vände vartannat varv och flyttade undan. Tog en skrittpaus och plockade sedan igång honom igen. Kändes hur han mjuknade efter hand och spårade bättre med hela kroppen. Blev mindre stum i höger sidan och hittade formen och ställningen. Nöjde oss med detta idag och skrittade av ordentligt.


Stretchade igenom honom när vi var tillbaka i stallet.


Kvällen tillbringads hos mamma och pappa med god påskmat och trevligt sällskap!

Av Malin - 6 april 2012 11:15

Ja hej och hå...idag dundrade vintern in igen med full kraft. Snöstorm och minusgrader mötte mig när jag klev utanför dörren imorse för att åka till stallet. Då är man glad att det stod vilodag på schemat för Jerez idag. Pållisarna fick sovmorgon idag eftersom snön kom sidledes när jag kom fram till stallet. Kerstin var ändå ledig och kunde isf släppa ut dem senare under dagen om vädret blev bättre.


Mockade och gjorde mat samt tog en mysstund med Jerez. Borstade och pillade lite innan han fick återvända till boxen och en hötuss att tugga på.


Väl hemma blev det storstädningen och påskpynt för hela slanten , kissarna jublade när jag plockade in påskriset. Ffa Bagheera fullkomligt älskar fjädrar    Så vi får väl se hur länge pyntet får vara ifred.

Annars är det en helg med jobb som väntar. Ska göra långhelg och hinner således med att jobba alla fyra helgdagarna...blir finfina pengar det   

Av Malin - 5 april 2012 18:10

Idag hade jag inbokad uteritt tillsammans med Sari. Hade lyckan att hitta en ren pållis i hagen så borstningen gick riktigt snabbt idag. Var ett annat ekipage med när vi möttes så vi var tre ekipage som begav oss. Mötte både bilar och crossar och det gick riktigt bra. Jerez skötte sig med den äran.


Blev en väldigt lugn uteritt där vi skrittade mycket på lång tygel. Travade ett par omgångar och tog en kort galopp uppför en backe. Återvände till stallet efter en timme med en nöjd pållis som fick återvända till boxen med hö och eftermiddagsmat.


Efter stallet var jag förbi hos mamma och pappa. De har haft en kissekatt som smugit omkring hemma hos dem och verkat lite ensam och övergiven. Vi har ställt ut mat och kissen har verkat utsvulten. Vi lyckades fånga den med gemensamma krafter idag och det visade sig att "Sigge" som kissen hette var välmärkt med halsband och id-bricka. Vi fick tag på matten och det visade sig att han varit borta i sju veckor. Så det var glada miner hos såväl matte som kissekatt när jag återbördade honom till hans hem. Slutet gott, allting gott!


Ikväll blir det mys med film i soffan för min del tillsammans med sambo och mysdjur!


 

Av Malin - 4 april 2012 17:30

Ledig dag då jag var med mamma till Örebro för att hon skulle till läkaren, och så passade vi på att shoppa lite efter det. Blev en svart Mountain Horse fleecetröja på rean samt gråa siliconsnoddar till att knoppa manen med. Köpte dessutom en tröja och ett par mattor till hallen.


Åkte till stallet lite senare idag, vid 17-tiden. Pållisen hade därmed ätit upp eftermiddagsmaten och stod smutsig men nöjd i boxen. Tog ut och ägnade en timme åt att borsta bort leran och sedan bli av med dammet. När pärlan väl var rengjord tog vi på grejorna och begav oss upp till banan.


Skrittade igång ordentligt och började sedan med att jobba loss i traven. Jerez kändes lite stum i munnen ffa vänster sida, varför jag valde att fokusera på att jobba med endast säte och kropp och javla så lite som möjligt i munnen. Vill aldrig att hästarna ska bli tunga och stumma i munnen, och visar de minsta tendens åt det hållet så jobbar jag loss det genom att inte ta dem i munnen alls.

Jobbade således på volt där jag vänder helt för kroppen, gick in på en liten volt efter en stund där Jerez verkligen fick runda sig och trampa in under sig. Jobbigt tyckte Jerez som saktade av på farten ganska rejält. Flyttade sedan ut honom till stora volten undan för skänkeln innan jag gjorde samma sak i andra varvet. Jerez svarade fint för denna övning och blev mjuk och lugn i formen. Jobbade sedan lite längs fyrkanten där jag ställde honom lite utåt längs långsidorna och flyttade in rumpan lite. Tog en skrittpaus innan jag jobbade trav nedsuttet där vi arbetade med övergångar mellan skritt och trav med bibehållen form och takt. Jerez skötte sig riktigt bra och kändes riktigt följsam och fin. Efter ytterligare en skrittpaus tog vi en kort galoppsejour i vardera varv. Lät Jerez galoppera på framåt i ganska fria tyglar och han kändes väldigt fin. Avslutade med att trava och skritta av.

Mattes fina lilla pållis   

Av Malin - 3 april 2012 16:29

Gick av natt idag och har sovit fram till lunch. Åkte till stallet när jag vaknade och hämtade in Jerez från hagen på direkten. Uteritt stod på schemat för dagen. Fint väder med blå himmel och solsken, dock ganska kallt, bara 3 grader varmt ute.


Skrittad iväg längs vägen och bestämde mig för att rida galoppbacken samt runt masten. Fick möte med ett par bilar, och så länge jag vänder på Jerez så han står med rumpan mot bilarna så reagerar han inte alls. Blev lite hallabalou när jag kom vid Sari. Hon kom precis hem med bilen och vi stannade och pratade en stund. Därefter började det blåsa rätt rejält så det virvlade upp lövtromber och då fick Jerez lite fart under fötterna. Är dock lätthanterlig hela tiden och vi tog oss vidare utan problem. Klättrade upp för galoppbacken och travade och galopperade sedan på de fina sandvägarna runt masten. Var ute i ungefär en timme i det sköna vädret och Jerez verkade nöjd!


Bjuder på ett par korta filmsnuttar från när jag red i dressyrsadeln härom dagen!




Av Malin - 2 april 2012 16:50

Jobbat inatt och ska ut ytterligare en natt, vilket innebär att Jerez fick vilodag även idag. Var till stallet imorse och släppte ut killarna. Kallt med flera minusgrader, men ser ut att kunna bli en riktigt fin dag med blå himmel och solsken!


Passade på att fota lite i helgen, såväl mina älskade björnar som lite andra djur när de var ute och njöt av att våren är på ingång, så här kommer lite kort på när Bagheera fick tag på årets första näbbmus!


             

Av Malin - 1 april 2012 16:15

Jajemensan...idag firar vi födelsedag eftersom pluttis nu fyller fyra år. Tänk vad fort tiden går, liten blir stor!   

Åkte till stallet på eftermiddagen och när jag kom dit och plockade ut pluttis för att borsta så märkte jag att han slickade sig om munnen hela tiden. Tog en kik och mycket riktigt så tappar han tänder igen...så det var bara att glömma ridningen idag, ingen glädje i att stoppa in ett bett och förvänta sig en trevlig upplevelse för hästen om det är tänder som sitter på trekvart. Så det fick bli en mysfödelsedag med lite borstning istället!


Bjuder på bild på stjärnan!


Finaste killen   


    



Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards