Chocolicious

Alla inlägg den 29 juni 2012

Av Malin - 29 juni 2012 15:56

Körde samma upplägg idag som igår, dvs sovmorgon eftersom jag ska jobba inatt och sen stallet efter frukost.

Nero hade ätit upp nästan alla lucern som han fick i samband med utsläpp, känns toppen! Äntligen kanske det ska hända något med muskler och hull.

Efter att ha gjort färdigt stallet hämtade jag inte pluttis för lite mys. Borstade och kliade. Var inte alls smutsig idag, så det blev lite mer finputsning. Han har blivit så duktigt på att lyfta hovarna och lyfter självmant hoven som jag står brevid bara jag petar på benet på ett speciellt sätt.


På med utrustningen och sen upp til ridbanan där Putte hade börjat trimma runt själva staket så det låg gräs in på ridbanan och plötsligt hade alla hindrena blivit synliga. Lite spännande, men efter att ha kikat på sakerna en gång så var det inget att bry sig om. Duktiga killen   


Hoppade upp och idag var tanken att köra ett ganska lugnt pass eftersom han gick igår. Brukar undvika att rida treåringar mer än en dag i stöten, men nu ska jag jobba tre nätter på raken och det blir lite väl många vilodagar om han skulle ha vilat idag och sen både lördag och söndag. Så då fick det blir två dagars ridning, och så blir det två dagars vila sen.

Så passet idag ägnade vi lite mer tid åt att arbeta i skritt, och där fokuserade vi på att göra volter och hitta en trevlig takt och böjning. Nero jobbade på fint och jag kan säga att det gav resultat i travarbetet. Där hittad han helt plötsligt rätt i formen och ställningen när vi travade på böjt spår. Gick riktigt trevligt och avslappnat. Travade ca 10 minuter innan vi saktade av och skrittade av. Massvis med beröm när han sköter sig så bra.


 


Tillbaka till stallet och av med grejorna. Ägnade oss åt lite mys i hagen där vi kliade och åt morot. Nero är väldigt förtjust i att umgås och verkar glädjas åt att jag tar mig tid att mysa med honom.


Eftermiddagen hemma har ägnats åt att bada och borsta ut pälsen på Månseman...var väl inte jättepoppis men skönt när det var klart!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards