Chocolicious

Alla inlägg den 22 september 2012

Av Malin - 22 september 2012 18:04

...stod på schemat för Nero idag.

Kickstartade morgonen med en tur till Karlstad där vi shoppade lite grejer inför stallflytten nästa helg. Alltid nya prylar som behövs. Idag blev det lite smidage förvaringslådor på IKEA 130l med lock och lås så vi stänger ute mössen.

Köpte även en ny fodertunna och en sadelhängare.

Hem igen och fixa lunch innan det var dags att sticka till stallet.


Eftersom det var första gången som Lotta och jag skulle rida ihop, så visste vi inte hur lång tid det skulle ta för henne att rida från sitt stall till mitt, så jag var på plats i stallet samtidigt som Lotta startade. Mockade och fixade mat samtidigt som Nero fick stå inne en stund. Dels ville han komma in pga otäckt väder, och sen ville jag inte att han skulle bli så blöt eftersom det regnade ute när jag kom till stallet.


Borstade och klädde på och var färdig lagom tills Lotta kom fram. Nero var jättenyfiken på det söta isis-stoet som anlände. Spanade och hummade, men höll sig i skinnet när jag sa till honom.

Vi började promenera med hästarna för hand, så jag skulle ha en chans att se hur Nero uppträdde tillsammans med en helt ny häst, och desstom då ett sto. Efter en stund så slappnade Nero av och insåg att det inte blev mer spännande än så.

När vi kom till samma ställe som jag hoppade upp sist då jag red ut med sambon på cykel så tog vi tillfället i akt att hoppa upp. Nero stod still och skötte sig bra.


Vi skrittade iväg och Nero småtaktade och frustade konstant, men höll sig i skinnet och lyssnade på mig. Började trava ganska snart för att släppa på lite spänningar. Nero skötte sig jättefint och vi travade på efter Lotta. Red samma runda som sist, så Nero skulle känna igen sig. Var inga stora konstigheter idag utan han gick fram överallt.


När det var dags för första galoppen så varnade Lotta för att hennes drar iväg som ett skott i galoppen, vilket inte var en överdrift. Haha, Nero såg ut som han tappat konceptet helt innan poletten föll ner och han satte efter i en väldigt fart. Galopperade dock fint utan massa tjaffs och svarade fint för förhållningen uppför backen. När vi galopperat halva så stanande vi till och Nero fick gå först en stund. Han kikade lite på ekipaget som nu hamnade bakom, men bjöd fint och ärligt framåt.


Vi vände och red sedan samma sväng tillbaka. Gick jättefint även på tillbaka vägen och i slutet märktes det att Nero var trött för han skrittade på långa tyglar och verkade inte bry sig nämnvärt om att han hamnade lite på efterkälken.


Så det här får vi göra om!


En trött Nero som njuter av eftermiddagsmaten efter en skön uteritt som han skötte med den äran. Var ju faktiskt första gången med hästsällis och andra gången överhuvudtaget! Massor med beröm till duktigt kille   


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards