Chocolicious

Alla inlägg under april 2013

Av Malin - 14 april 2013 23:03

Efter gårdagens mjölksyreskapade pass så tog vi idag en skön tur där vi fokuserade på att mjuka upp lite trötta muskler med mycket skritt och lite mjukgörande trav. Blev en uteritt tillsammans med Lotta och Louie. Å Nero kändes jättemjuk och fin idag, trodde han skulle kännas stel och kantig. Vi red ut i ca 60 minuter där vi skrittade merparten av tiden på lång tygel, men även lite avslappnad trav där Nero kändes jättefin.


Han skötte sig så himla bra idag då vi mötte mycket trafik, cyklister, löpare och andra ridekipage. Så roligt att se hur han utvecklas..  Nöjd Nero efter avslutade uteritt!


 


Hade även insläpp i stallet idag, och det var ganska nöjda pållisar som fick komm in på eftermiddagen, var ju riktigt skönt väder mitt på dagen med plusgrader och vindstilla.


Imorgon blir det välförtjänt vilodag för Nero och på tisdag dressyrträning för Anis, KUL!

Av Malin - 13 april 2013 21:30

Äntligen stod hoppning på schemat för vår del!

Åkte till stallet vid 11-tiden för att hinna mocka och fixa med maten innan. Hann även med att slänga in en tvättmaskin med lite vintertäcken som är färdiganvända för säsongen.


Madde kom vid 12-tiden så då smet vi ner och byggde banan. Idag blev det en serie längs ena sidan där vi började med 6 markbommar som senare skulle bli studsserie med ett rättuppstående sist.

Andra långsidan byggde vi en oxer och på diagonalen ett kryss med markbom framför.


Skrittade fram hästarna och började ganska tidigt att introducera markbommarna för Nero. Han fjompade som vanligt först och skulle inte skritta över utan hoppade över varje bom....  

Efter ett par vändor i skritt tog vi lite travarbete över och efter en liten stund så släppte det och Nero travade jättefint över bommarna. Då testade vi att rulla över i galopp, lite studsigt då Nero gärna hoppar mer än nödvändigt, men efter bara ett par varv så hittade han flytet och tryggheten att rulla i galopp över bommarna.


Byggde då upp ett kryss efter alla markbommar som vi då började hoppa på. Lite tveksamt först, men sen hoppade han jättefint. Allteftersom så plockade vi upp markbommarna till en studsserie. Så avslutningsvis så hoppade vi således en serie på fyra studshinder och ett rättuppstående.


Sen red vi lite på diagonalkrysset i både trav och galopp, la sedan till oxern längs långsidan. Red avslutningvis en bana där vi började med studsserien, vänder över banan och kom på diagonalhindret och avslutade med oxern.


Riktigt roligt och Nero skötte sig jättebra. Pigga och glada öron och Nero speedade på som en tok stundtals, så viljan och bjudningen är det inget fel på. Han visade fina språng och väldigt snabba ben på studsserien.


Bjuder på en liten film från dagens hoppning som Lisa filmade lite ifrån.


Inte att glömma att pluttisen bara har hoppat fyra ggr totalt...så jag tycker han är riktigt duktig!


Av Malin - 12 april 2013 17:09

Ja det är frågan jag ställer idag, eftersom jag tänkte visa vad Nero gör i hagen om dagarna   


 



Han och Bosse har således roat sig kungligt genom att först plocka av varandra lite utrustning och sedan avslutat med att ta livet av en stackars kråka   
Den är mycket tillplattad och ganska illa krossad, så min gissningen är att han hamnat under 500kg häst.


Så skoj har våra pållisar i hagen   


Av Malin - 11 april 2013 21:21

Ja idag hann jag med en hel del, trots lång dag på jobbet.

Hade inplanerad uteritt tillsammans med Madde&Loffe efter jobbet. Nero var skitig i sedvanlig ordning, så efter att ha rivit av all lera och borstat bort överflödet med damm så var vi reda för en tur ute i naturen.


Nero var pigg och taktig i början, men lugnade ner sig när han insåg att ingen brydde sig om hans ideer. Så vi skrittade fram ordentligt på långa tyglar och mötte bilar utan problem. Tog turen runt masten idag där det stundtals var ganska lerigt, blandat med lite isiga bitar och så jättefint underlag. Fick gå riktigt försiktigt på de isiga partierna eftersom Nero blivit av med broddarna. Han halkade till en gång, men skötte resten med bravur.


Travade med fin bjudning och ägnade sedan stora delar av passet åt att galoppera. Vi körde både lugn rulla på galopp längs långa sträckor där jag jobbade med att få ut Nero ordentligt, så han tar i jämnt och inte trycker åt något håll. Å på tillbaka vägen blev det även lite rejsgalopp uppför backen, och Loffe for iväg som en kanonkula medans Nero inte riktigt hade orken efter allt tidigare galoppjobb, så han galopperade på i ett gott grundtempo och verkade inte särskilt orolig över att bli lämnad bakom. Duktiga killen fick mycket beröm för det!


Avslutade med att trava och skritta av, så det var en redigt trött kille när vi kom tillbaka till stallet. Nyttigt för honom att ta ut sig och använda igenom kroppen lite.


Imorgon blir det vilodag eftersom jag ska på fest med jobbet, men på lördag har vi planerat in ett hopp-pass tillsammans med Madde, hoppas få en liten film från det   

Av Malin - 10 april 2013 21:38

Usch vilken lång dag det blev idag. Började jobba kl 07 imorse och kom från jobbet vid 18.30 pga möte. Så det fick bli en snabbis i stallet. Nero var smutsig i vanlig ordning och fick en snabb avborstning. Fick även höra att han återuppväckt gamla hingst tendenser när de för en kort stund ställde in Louie i boxen bredvid Nero. Louie var själv hingst till han var 7år och har även betäckt. Så han och Nero hade showat friskt innan dom flyttade undan Nero.

Mm, en gång hingst...alltid hingst :*)

Såg den här lappen i stallet idag och blev väldigt sugen på att gå, tyvärr jobbar jag naturligtvis kväll :-S

Av Malin - 9 april 2013 22:30

Vaknade redan vid 7-tiden imorse, helt av mig själv. Kändes mig utsövd så det blev tidigt uppstigning och jag var på plats i stallet redan vid 8-tiden. Mockade medan Nero avslutade sin frukost och sedan borstade vi och trippade ner till ridhuset för ett tidigt morgonpass. Linda var redan på plats när vi kom, så vi fick lite sällis idag.'


Skrittade fram en pigg pållis även idag, och sen travade vi igång med ungefär samma uppgifter som igår, dvs lite arbete längs spåret och på en åttvolt för att ta igenom lite. Körde igenom lite serpentinbågar och vände över ridbanan idag. La dessutom till lite vända rätt upp.


I galoppen jobbade jag vidare med lite ökningar och upptagning därefter, samt arbete på volt med att runda och få honom att sätta sig lite mer i galoppen och inte bara älga på framåt. Avslutade med att flytta lite och rida lite på diagnolen. Nero kändes fin och glad efter avslutat pass.


Fick komma ut i hagen med Bosse och såg ut att njuta i solskenet.

Hann även med att städa halva huset innan det var dags att åka till jobbet för kvällspasset!

Av Malin - 8 april 2013 21:25

Åh vilken härlig dag det har varit idag.

Började med sovmorgon och gick upp vid 8-tiden. Frukost och därefter stallet där Nero tålmodigt väntade på matte, något missnöjd med att alla andra gått ut. Men han fick en tuss hö att knapra på, så då brydde han sig inte.

Hovis kom 30 minuter före planerad tid, vilket passade utmärkt eftersom Nero tycker det är trist att vänta.


Nya dojjor på och Nero blev så snygg om fötterna...skönt!


Efter avslutad skoning så blev det en snabb avborstning och sedan på med grejorna och ner till ridhuset för ett pass.

Å som han gick idag....!

Var pigg när jag skrittade fram, men väldigt trevligt pigg eftersom han skrittade på med bra framåtbjudning men utan att stressa. Så efter en ordentlig framskrittning så satte vi igång travarbetet. Hade hela ridhuset till förfogande idag, så vi tog ett par varv längs spåret och Nero var uppmärksam och kändes jättefin. Jobbade lite mer volter och där hittade han snabbt rätt ställning och bjöd ärligt och frustande.


Skrittpaus och sen red vi lite övergångar skritt/trav där Nero gör jättefina såväl avsaktningar och igångsättningar. Red även lite vägar inför tävlingen, idag blev det övning på att vända över ridbanan och serpentinbågar. Gick fint.


Galopparbetet fokuserade vi på form och takt. Nero var pigg och lite på, men var å andra sidan jätteluftig och fin i framdelen idag så jag utnyttjade tempot till att rida lite ökningar och avsaktningar längs långsidan. I programmet går ökningarna på diagonalen, men jag tycker det är lättare att börja öka längs långsidan då man har lite stöd av väggen och det blir mindre vingligt. Nero svarade helt super för ökningen och det mesta jobbet blir att öva på att ta tillbaka utan att han slår på tvärnit eller bryter av. Avslutade med ett par ökningar på digonalen som gick jättefint!


Å det kändes så himla roligt att rida idag...ett riktigt pepp-pass.

Avslutade med att trava av och sedan skritta på långa tyglar. Bjöd Nero på äpple när vi kom tillbaka till stallet och sedan fick han slutligen komma ut i hagen till Bosse.



Finaste Nerobus!

 


Har även hunnit med att klippa luggen idag samt ett väldigt skönt och inspirerande löppass på 8km, kändes lätt och uppfriskande...härligt! Imorgon blir det ridning på förmiddagen igen, vi får ta igen lite pga alla vilodagar. Hoppas även hinna med en uteritt senare under veckan!

Av Malin - 7 april 2013 21:15

Ja det känns lite segt att Nero fick vila även idag pga tappskon. Fast när jag kom till stallet efter jobbet var jag ganska glad för det trots allt, för det var rena kalabaliken i stallet.

Var ju dressyrtävling i Valåsens regim idag, och de hästar som var där för att tävla hade nog inte gått uppfostringskurs för det var som en skock med vansinnesdjur som var på plats.

Det dunkade och skrek i varannan transport, och hade så gjort under hela dagen vad jag fick höra från de andra i stallet.

Så vårs hästar var tämligen upprörda av allt spektakel, å annars brukar de knappt bry sig när det är tävlingar.

Vi hade en transport som stod utanför markerat uppställningsområda dvs precis invid vårat stall, och den hästen levde rövare under hela eftermiddagen som jag var där.


Måste kännas roligt att åka på tövling när hästen sparkar transporten sönder och samman invändigt, för att inte tala om vad fint de måste må i ben och hovar av det.


Iaf så blev insläppet lite väl livat, hästarna var oroliga och på tårna, så jag fick sätta kedja på flertalet för att slippa flyga omkring på stallplanen. In kom dom och utan några olyckliga omständigheter, så det var skönt. När jag väl fått in alla och maten tog över så stängde jag dörren så vi slapp höra oljudet, lite ro måste dom få.


Mockade, fixade Neros mat och så tog vi en tur för att spola av ett par mycket leriga ben.


Hovis kommer ju imorgon, så jag planerat att Nero får stå kvar inne imorgon bitti, för att slippa ett nytt gyttjebad för att sedan komma in och spolas 30min senare!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards