Chocolicious

Alla inlägg under augusti 2013

Av Malin - 23 augusti 2013 20:00

Idag var Nero vilodagar över och träning för Anis stod på schemat. Hade tid kl 18.15, så jag hade god tid på mig i stallet att göra färdigt allt annat, och även hinna plocka in tvätten. Skönt!


På med grejorna och sen ner till ridhuset där vi red fram. Idag var Nero verkligen på tårna efter två dagars vila, och jag hade fullt sjå när jag skulle rida fram. Nero blir väldigt elktrisk när han är pigg, och är överallt och reagerar på minsta lilla hjälp. Så man får verkligen rida vid dessa tillfällen. Fördelen är dock att om man använder  all energi på rätt sätt så blir han väldigt fin och maffig när han kommer till arbete. Å dit tycker jag vi kom idag. Så efter att jag rattat runt honom i 20 minuters framridning med mycket flyttande på bak och framdel så var det vår tur. Vi diskuterade förra tävlingen lite, och la upp dagens pass.


Jag ville att vi skulle titta lite på galoppen, där han ibland blir lite seg för hjälperna och rinner iväg. Så idag fick vi jobba mycket fattningar och att jag verkligen måste trycka till yttersidan så han inte rinner ut och tappar trycket. Efter ett par försök så fick vi till jättefina fattningar med rätt tryck och bra tänk.

Jobbade vidare med nästa del i programmet som kommer på söndag, där jag tycker vi haft lite svårt att hitta rätt. Å det är övergångarna trav-skritt-trav som är på korta diagonalen.

Här blir känslan antingen att Nero segar sig in i övergången, vilket blir fel, å när jag då trycker på och begär lite mer fokus så slår han på tvärnit så det fick vi jobba med en del idag.


Fick till bra och lagom tryck in i övergångarna idag och då blev känslan en helt annan. Så nu hoppas jag att vi kan ta med oss det till på söndag. Då min plan är att rida honom med lite mer krav och tryck genom programmet, för att visa ramarna.


 

Av Malin - 22 augusti 2013 12:30

Vilodag nummer två för Nero och jag passade på att ägna förmiddagen åt att skrubba ur hans blivande box, dvs den han hade innan sommaren och som han ska stå i resten av året. Sessan som stod där i sommar har åkte tillbaka till Göteborg, så hennes ägare tömde boxen på allt spån, och idag har jag skurat hela boxen från golv till tak med vatten och såpa.


Ett riktigt slitgöra och jag såg ut som en smutsig gris innan jag var färdig. Men rent blir det. Avslutade med att spraya hela boxen med Virkon, för att ta död på lite bakterier och skit!

 
Så nu ska den torka och sen ska jag måla boxen innan Nero får flytta tillbaka   

Av Malin - 21 augusti 2013 19:00

En välförtjänt sådan för Nero efter tre tuffa dagar med arbete. Så nu väntar två vilodagar och idag verkade Nero sannerligen njuta av att bara få skrota runt i hagen och äta gräs. Livet på en pinne om nu fråga killen.


Själv väntar jag på att startlistorna för söndagens tävling ska dyka upp, så jag vet lite hur tidigt vi ska gå upp på söndag, och ifall jag ska knoppa på lördag eftermiddag eller söndag morgon. Spännande!


Hmmm...Nero har anlagt en något rund liten gräsmage över sommaren...   blir till att trimma bort i höst!

 

Av Malin - 20 augusti 2013 22:45

Idag stod markarbete på schemat för Nero, och jag hade lyckan att få med mig sambon med kameran i högsta hugg. Så dagens inlägg blir en bildbomb där Nero tar sig an markbommarna med bravur. Idag kunde vi för första gången skritta och trava över 6st markbommar efter varandra, och galoppera över två markbommar med ett språng emellan. Så Nero skötte sig jättebra, och jag hade ett leende på läpparna när vi var klara.


Så bilderna får tala för sig....


                                                 


Haha...jag bara älskar den här bilden.....här kan man snacka om lösgörande arbete för bogen...   

 

Å jag älskar dom här fina stretchbilderna....han visar att han har fin förmåga att sträcka ut framåt iallafall....

 


   

Av Malin - 19 augusti 2013 21:28

Ja det är en beskrivning som stämmer väl in på Nero och Bosse. Dom är bästa vänner i vått och torrt, även om det busas ganska hårt vissa dagar. En ny rolig lek är vem kan rycka flest flyveil snören från den andre. Bosse är en ganska uppfinningsrik herre som använder lite extra hjälp för att komma undan Neros stora trut!

Idag stod dressyr på schemat igen, och trimma program stod överst på listan så därför blev det ridhuset för vår del. Red fram som vanligt med mycket lösgörande arbete. Sen red jag igenom programmet och letade reda på vilka detaljer jag skulle putsa på. Idag blev det trav-skritt-trav övergångarna längs diagonalen där jag upplevde att Nero inte var tillräckligt lyhörd. Avslutade med att rida igenom programmet igen och fick en bättre känsla.

Bjuder på bilder på stjärnan i sitt nya beiga schabrak. Tycker det blev riktigt snyggt på honom.

Av Malin - 18 augusti 2013 20:20

Sov till lunch efter nattens jobb och idag hade jag insläpp på planeringen. Åkte till stallet vid 14-tiden för att hinna mocka och fixa maten till Nero innan jag skulle ta in övriga hästar. Å lagom tills jag började ta in hästarna så drog det igång att spöregn. Det fullkomligt hällde ner från himmlen, och jag blev dyngsur om byxorna. Hade ju regnjacka och keps, ifall det skulle komma lite regn, men jag hade ju inte tänkt mig skyfall.


När alla hästarna äntligen var inne så slutatade det lika fort som det kommit...suck!

Nero var dyngsur och jättelerig, så jag tog med mig honom och ett fleecetäcke och gick ner till ridskolan och spolade honom med varmt vatten tills all lera var väck. Sen fick han ett skönt fleecetäcke på sig och verkade ganska nöjd.


På schemat för dagen stod uteritt tillsammans med Madde&Chicago, Hanna&Loffe samt Lisa&Domena. Så vi var halva stallet som begav oss iväg på en tur runt masten. Kul med flera ekipage som sällskap, å nyttigt för Nero. Han skrittade iväg i täten med glad min och frisk skritt. Verkade nöjd över att få ta täten och hade inga problem med att vi mötte bilar.

Vi red ömsom i skritt och trav längs vägen som var mjuk och fin efter regnet. Madde&Chicago red jämsides med oss, och det var nyttigt för Nero som blir lite fundersam över att springa bredvid någon annan under ordnade former.


När vi kom in på den mjuka och fina grusvägen blev det lite galopp och även där fick Nero ligga i täten, gick jättefint och han rullade på i ett lugnt tempo.

Sen kom vi till vårt favoritställe med den enorma vattenpölen. Å samma visa som sist, Nero vägrade gå igenom, trots att de tre andra ekipagen red förbi och fortsatte ur synfältet. Vi bråkade i 20 minuter, sen hoppade jag av och gick med Nero genom vattenpölen, vilket naturligtvis gick jättebra. Så när vi promenerat runt i vattnet ett par ggr så hoppade jag upp och då kunde han minsann skritta igenom. Så då fick han skritta fram och tillbaka ett par ggr innan jag var nöjd. Obstinata häst!


Resten av turen flöt på fint, när vi galopperade upp för backen fick Nero ligga som tvåa, å det bekom honom inte. Avslutade med att skritta sista kilometrarna hemåt på långa tyglar. Så förutom missödet med vattenpölen så skötte sig Nero med glans!

Av Malin - 17 augusti 2013 23:15

....föll på min lott idag. Således fick Nero vänta på mitt besök ända fram tills dess.

Mockade, fixade mathinkar och höpåsar, å så fyllde jag på med nytt spån. Nero verkade ganska nöjd i sin box, ivrigt deltagandes i allt som jag pysslade med. När allt var klart fick samtliga pållisar sin kvällsmat och jag ställde även fram frukostpåsarna för morgonen. Sen var det raka vägen till jobbet för min del.

Sista natten, sen är det tillbaka på dagpassen för en tid framåt!

Av Malin - 16 augusti 2013 18:12

Ja idag har Nero verkligen visat sig från sin allra bästa sida. Duktigaste killen!

Tror gårdagens pass fungerade som ett riktigt lösgörande gripass, för idag var han så fin i allt vi gjorde.


Efter att skrittat och travat igång, red vi volter, som vanligt, jobbade jag med att flytta honom lite, men bara lite idag, för han kändes så fin från början. Red en del öppna längs spåret, och även här var han mjuk och följsam. Galopperade på stora mittvolten och i höger varv är det lite motstånd, men stor skillnad mot tidigare, och dessutom är det arbetsbart, dvs han släpper efter så fint när jag flyttar honom och ställer lite utåt. Men i vänster gick han så luftigt och självbärigt att jag blev tårögd i sadeln...underbar känsla!


Skrittpaus och sen programridning igen. Idag gick han fint från början, så det blev en genomridning och sen körde vi lite ökningar. Här är vi på rätt väg, men han blir lite vinglig och fattar gärna galopp då, men det kommer!


När vi var färdig agerade vi stöttning åt Wardon, Kerstin och Putte som jag stod hos tidigare, deras treåring som var där och reds av Linda. Han är lite fjompig, så då fick trygga fyraåringen Nero stå som sällis... Min duktiga kille!


Efter avslutat pass fick vi beröm av Therre som stått och kikat att han såg så fin ut....å att hennes känsla är precis den jag känner dvs....varför plockar hon inte upp honom lite mer i galoppen....nej jäklar...han är ju bara fyra år och ska inte plockas upp!!!!


Det är svårigheten med att ha en självbärig och underbar pållis som har så lätt för sig. Att inte överrida...för han är bara fyra år och ska inte gå i en högre form, utan han ska tänka framåt och bära sig en rund och lite lägre form så länge...men det är svårt att inte plocka upp honom när han går så bra....!!!


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards