Chocolicious

Alla inlägg den 16 mars 2013

Av Malin - 16 mars 2013 14:54

Två dagar i rad med tömkörning, blir bra tyckte Nero som verkade nöjd när jag hämtade in honom från hagen.

Borstade och på med lindor och ett av de nylagade fleectäckena. Idag var Lestr ute så idag slapp vi ha sönder det.

Gick ner till ridhuset och skrittade fram Nero för hand medan Stefan avslutade passet med ekipaget före oss.


När det var Neros tur verkade han pigg och framåt. Stefan kopplade upp med tömmarna genom gjorden för första gången idag (även om vi övat detta själva i veckan som gick   ) Å passet idag gick riktigt bra. Nero var mjuk och såg riktigt fin ut från läktarplats. Å vi fick mycket beröm av Stefan som dels tyckte Nero hade biffat på sig en del sedan sist, och dessutom berömde han att Nero är så mjuk och fin i munnen, med ett jämnt stöd och mjuk kontakt. Han tycker Nero är väldigt jämn och fin i båda varven och jobbar på bra, vilket känns väldigt roligt att höra, eftersom det stämmer väldigt väl med min egen åsikt...men man är ju alltid partisk när det är ens egen häst det handlar om...  


Vad gäller gångarter så angav Stefan att galoppen och skritten är riktigt bra, men i traven behöver han bli mer avslappnad och hitta lugnet för att inte bli stampig, å även det stämmer väldigt bra överens med mina åsiketer då jag tycker att galopp är Neros främsta gångart och därefter skritten och sist är traven. Nu hoppas jag ju att traven går att utveckla en hel del, så blir det nog bra tillslut.


Passet idag bestod av mycket travarbete där Stefan ägnade sig åt att variera arbete på rakt spår med svängar och volter för att ta igenom båda sidor ordentligt. Han provade även att flytta honom lite, och det gick jättefint, Nero har så lätt för sig och flyter fram.


I skritten övade de på att byta varv och även här ser man hur snabbt Nero kopplar, mot slutet räckte det att Stefan påbörjade tömfattningen för att vänd så började även Nero att vända runt.


Är så stolt över min fina kille som sköter allt med den äran. Bjöd på gott äpple innan han fick återvända till hagen med sina kompisar.


Imorgon har jag morgon och utsläpp i stallet vilket innebär tidig morgon för min del. Nero får dock vila imorgon och jag ska försöka hinna smörja lite läder medan hästarna äter upp sin frukost!


 


Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards