Chocolicious

Alla inlägg under april 2014

Av Malin - 14 april 2014 12:00

....är ridkänslan med Nero just nu   

Dressyrträning för Ola idag och han fullkomligt flöt fram över banan. NI vet den där känslan av att allt är möjligt.

Vi jobbade som vanligt igång med voltarbete och öppna på volten för att stretcha isär och komma igång ordentligt i alla musklerna. Fick mycket beröm av Ola för att vi utvecklats stort här och att Nero nu flyter på i öppnan med bra takt och stora, lugna steg. Tidigare blev han görna lite snabb och stampig när han tyckte det blev jobbigt.


Fick gå vidare ut och rida öppna även på fyrkanten, och även här kommer flytet och lättheten i rörselsen allt mer.


I galopparbetet höll Ola med mig i att det börjar blir dax att rida upp Nero mer på yttertygeln och få honom att bibehålla stödet där, och runda sig för innerskänkeln. Är så skönt när man tänker på samma sätt, då blir flytet i träningarna det rätta tycker jag. Så idag fick jag rida på volten med ganska rakställd häst så han verkligen hittade stödet på ytter, sen fick jag prova att runda upp bakdelen nästan så jag red lite sluta i galoppen, så han verkligen rundade sig i sidan , utan att tappa in framdelen och bli som en makaron. Mycket nyttigt övning som Nero tyckte var superjobbigt. Men han blev väldigt fin av den.


Avslutade med att rida skänkelvikningar längs diagonalen, och även här var Ola imponerad över framstegen. Stora, mjuka steg med ett flyt genom hela hästen i hela rörselsen. Väldigt fin känsla! Det enda som saknas än är att han ska orka hålla samma tempo längs hela diagonalen, men det kommer med styrkan.


Så det var ett nöjt men trött ekipage som skrittade av sedan. Nero var riktigt svettig på halsen, han fick jobba ordentligt idag!


Å så här avslutade vi förmiddagspasset...med lite gott gräs innan Nero fick komma ut i hagen med Bosse!

 

Av Malin - 13 april 2014 20:45

Ytterligare en skön ledig dag med egna aktiviteter. Sovmorgon och sen en skön frukost med katterna. Sambon och jag hjälptes åt med att dola lite hemma och sen åkte jag till stallet. Idag blev det ett dressyrpass på utebanan, och Nero var bra lerig redan när jag hämtade in honom så vi fick börja med att spola benen. Passet kändes bra, men det blåste ganska rejält så han blev lite fladdrig i den hårda blåsten. Red igenom samtliga gångarter och jobbade lösgörande med öppna på volt och rakt spår.


När vi var färdriga var det bara att ta en ny sväng ner till spolspiltan, och sen fick jag ägna en redig tid åt att rengöra allt läder som var supersmutsigt av ridbanans leriga underlag.


När vi var klara i stallet blev det hemfärd och pannkakor till lunch...mums!


Sen begav vi oss till Karlstad för att möta upp en köpare till min gamla hästtransport! Så nu har den lämnat mig för sitt nya hem i Malung. Skönt när allt klaffar och alla är nöjda.


Blev middag hemma hos mamma och pappa på kvällen, gott!


Nu väntar en ny vecka full med eskapader   


Veckoschemat för denna vecka.....


Måndag - Dressyrträning för Ola

Tisdag - Vilodag

Onsdag - Uteritt

Torsdag - Dressyr med programridning

Fredag - Uteritt

Lördag - Skrittur/promenad

Söndag - Dressyr


Å sen på måndag väntar dressyrtävling i Forshaga för vår del, skoj!


 



Av Malin - 12 april 2014 23:45

Idag blev en dag med lite av varje. Hade tömkörningstid kl 10.00 på morgonen, så Nero fick en liten stund ute i hagen tillsammans med Bosse innan jag hämtade in honom och gick ner för att spola benen. Klädde på och begav oss ner till ridhuset för att skritta fram.

Stefan tog över spakarna och idag var Nero verkligen superfin! Han var lugn och med bra framåtsug. Stefan upplevde stort skillnad jämnfört med sist och berömde oss mycket för att Nero hade utvecklats så fint. Han har ett helt annat flyt i steget, travar på med stora, kraftfulla steg framåt. I öppnan och skänkelvikningarna har han fått ett så fint fotarbete så han verkligen stretchar igenom och tar ut steget ordentligt. Så jag svällde av stolthet när jag stod och tittade på honom där han lugnt och med maffiga kliv gled fram över ridhusets underlag!


Min stjärna!


Efter avslutat pass var det dags att bege sig hemåt för att duscha och sen vidare till kyrkan för dop av Alwa. Fint och stämningsfullt med dop i kyrkan som avslutades med fika och samvaro.

Kvällen blev sen ett besök av mina föräldrar samt syrran med sambo för middag och spelkväll. Trevligt!

Av Malin - 11 april 2014 20:57

Jobbat sista dagen för denna veckan. Skönt med ledig helg med ganska lite inplanerat. Åkte direkt till stallet där Nero väntade. Vi gick ner och spolade benen på Nero och sen klädde vi om till grimma och gick ut på promenad i solskenet. Nero var ganska pigg och lite fladdrig. Var ute i 30 minuter och sen blev det åter till boxen.

Av Malin - 10 april 2014 12:35

Till min stora lycka sken solen imorse så jag och Nero kunde ta vår inplanerade uteritt. Skrittade iväg bortåt högåsen och mötte ett par bilar utan problem och dessutom en bil med hästtransport som Nero fixade galant. Duktig kille! Travade mycket idag med fokus på välvning och flyt genom hela kroppen. Vi red runt skolan och galopperade i lite uppförslutor och la in skrittpauser här och där. Mycket nöjd med dagens pass, och även Nero verkade nöjd när han skrittade hemåt på långa tyglar.

Nöjd Nero som mumsar hö i nya täcket från Ullared

Av Malin - 9 april 2014 20:45

Så var vi äntligen tillbaka i manegen igen efter ett par dagars återhämtning. Nero såg betydligt mycket piggare ut idag och åt med god aptit när jag kom till stallet. Ryktade ordentligt och klädde på grejorna. Begav oss ner till ridhuset där vi idag fick dela halva tillsammans med fyra andra ekipage. Gick bra och Nero fokuserade fint. Red ett lagom lösgörande och genomarbetat pass idag. Nero kändes förvånansvärt mjuk och bärig idag, hade förväntat mig lite mer stelhet och mjölksyreansamlade muskler med tanke på söndagens genomklappning. Men Nero kändes riktigt fin idag. Fint flyt i öppnande och pigg och framåt i såväl trav som galopparbete. 


Imorgon on hoppas jag kunna få till en uteritt om vädret är ok på förmiddagen.


 

Av Malin - 8 april 2014 12:45

...var både jag och Nero efter sista tidens spektakel. Jag bjöd mig själv på sovmorgon imorse och vaknade strax för 9. Hade en lugn morgon och myste med katterna innan jag begav mig till stallet. Eftersom Nero varit så trött så fick han vila även idag. Så jag plockade undan lite i stallet, mockade och fixade med maten. Nero såg ut att vila i hagen tillsammans med Bosse. 


Resten en av veckan bjuder på lite av varje. Imorgon blir det ett lättare dressyrpass i ridhuset och på torsdag hoppas jag kunna rida ut om vädret är ok. På fredag blir det skrittur och lördag väntar tömkörning med Stefan. 

Av Malin - 7 april 2014 20:15

Lång dag även denna dag. Gick upp vid 04.45 imorse och begav mig mot bussen som skulle ta oss till Ullared för lite shopping. Bussresan ner gick bra och vi var på plats vid 11-tiden. Hittade faktiskt lite av varje, även om jag tyckte utbudet var lite dåligt. Köpte;

- Ett fleecefodrat regntäcke med helhals

- Två stycken dressyrschabrak

- Senskydd till bakbenen

- Två grimmor

- Vetflex bandage

- Läderrengöring


Å så lite annat skojsigt naturligtvis. 


Minna hade hand om Nero hemma , och rapporterade att det var en väldigt trött häst som vilat i hagen och verkat lite ur gängorna, vilket är fullt förståligt efter gårdagens hemska travhästupplevelse. 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards