Chocolicious

Alla inlägg under juni 2014

Av Malin - 22 juni 2014 19:30

...har iallafall jag gjort. Två nätter av tre avklarade och idag hade jag, precis som igår kvällsfodring i stallet, vilket innebar att Nero fick ha ytterligare en vilodag på sitt schema.

Ägnade eftermiddagen åt lite kvalitetstid tillsammans med katterna här hemma.

Jag och sambon tog en promenad på eftermiddagen och njöt av att det var en stund uppehåll i regnovädret iallafall.


Nu väntar en kort sväng till stallet och sedan sista natten av dessa tre!

Av Malin - 21 juni 2014 19:58

Så var första natten avklarad och jag fick sova riktigt gott idag, något som även katterna verkade ha anammat eftersom de sov gott bredvid mig när jag vaknade.

Eftermiddagen har avnjutits i lugn och ro med en god bok och lite mys med björnarna. Har ju kvällsfodring i stallet, så dit åker jag direkt innan jobbet.

Blir tre vilodagar för Nero denna helgen, men det är han värd efter sista tävlingarnas fina resultat. Har en tävling kvar på fredag, innan det är nästan tre veckors tävlingsuppehåll. Där är tanken att Nero ska få en vecka med mycket vilotid och endast lite kravlösa uteritter, sen ska vi jobba igång de två nästkommande veckorna, blandat med uteritter och dressyr inför tävling 16/7 och sen är det ytterligare två veckor utan tävlingar, men där ligger fokus mer på att vidareutveckla oss inför höstens tävlingar.


Tänke ta med mig Nero hem och rida lite uteritter hemma under denna tid, har så fina vägar hemma, och skönt med lite omväxling tror jag.


Neroplutten och jag för två år sedan, har hänt en hel del sen dess   

 

Av Malin - 20 juni 2014 19:45

Så var det sommarens högtid som står för dörren, och sedan vänder vi tråkigt nog mot mörkare tider, men förhoppningsvis så ska vi väl få njuta av en lång och härlig sommar innan det är dags för vintertider!


Sovmorgon idag eftersom jag ska ut och jobba inatt. Åkte till stallet efter frukost, och idag fick Nero ha vilodag och jag ägnade mig åt det vanliga stallgörat, samt bytte vatten i badkaret. Någon hade släng i både stenar och jordkockor, så vattnet såg ganska oaptitligt ut!


Hem för att förberda för lite midsommarfirande tillsammans med familjen. Blev midsommarlunch, en tur till Lunedet med fika och minigolf, och sen avslutade vi med att grilla hemma. Sen var det bara att vända bilen mot jobbet, tre nätter väntar för min del!


Bjuder på lite härliga midsommarbilder på mina älsklingar!


      


Av Malin - 19 juni 2014 23:09

Så var det tävlingsdag igen får vår del.

Lite skön sovmorgon till 9.30 och sen en gemensam frukost med sambon, följt av veckohandling på ett knökat ICA Maxi. Hem, lunch och sen stallet.

Hämtade in Nero från hagen och började med att bada honom. In i boxen medan jag fixade med mat och packning, avslutade med att knoppa och sen stack vi.

Fick med mig sambon idag, så jag har lite kort att bjuda på, alltid trevligt!


Idag får Nero godkänt med beröm eftersom han kändes följsam och fin utan några större krångel under själva programmet. Blev lite trött i värmen, och orkade inte riktigt i galoppökningen när jag tog tillbaka honom, så ett tidigt avbrott kostade oss lite poöng, då vi bara fick en femma där. Annars låg poängen på 6,5-7 mestadels, fick 7,5 på ena serpentinbågen och 8 på den andra. Totalt 65.52% och en klart godkänd insats. Nero visar att han har mognat ytterligare ett steg, och att förra helgens goda resultat inne var en slump, utan resultat av hårt arbete.


Vi hade dessutom riktig tur då vi lyckades undkomma regnovädret som drog in över tävlingen, när vi red var det gassande varmt i solen, men 20 minuter senare så vräkte regnet ner   


Å så lite bilder från dagens tävling....


             

                                   

Av Malin - 18 juni 2014 23:00

Så var det dags för nya skor till Nerobus!

Sov till lunch efter nattens jobb, och hade feber när jag gick upp...suck!

På plats i stallet vid 13-tiden och passade på att mocka och fixa maten medan vi väntade på Daniel. När han sen körde igång med Nero så rullade jag upp nytvättade benlindor. Skosigt värre!


   


När vi väl klara med skoningen så skrittade jag ut med Nero längs vägen i en halvtimme för att lösa ev spänningar efter skoningen, inför morgondagens tävling. Avslutade sedan dagen med hökörning hemma hos mamma och pappa. Nu är säsongen igång!

Av Malin - 17 juni 2014 22:15

Suck....som om det inte räckte med att ha ont i halsen och knackiga stämband. Idag tillkom även febern.

Försökte ha en ganska lugn förmiddag med lite sovmorgon och läsa bok i soffan. Åkte till stallet efter lunch och tog mig i kragen för ett ridpass med Nero. Ska ju tävla på torsdag och det funkar inte riktigt med vilodag då. Blev ett dressyrpass inomhus där vi jobbade med lite grundläggande arbete och mjukade igenom kroppen. Nero kändes mjuk och lyhörd, så jag är nöjd!


Sen hem igen, sova en stund i soffan och sen bege sig till jobbet för natt. Finns inget folk att ta in nu i semestertider, men med lite Alvedon i kroppen så går allt!


Bjuder på lite bilder från lördagens tävlings som jag fått av Sofia, ägaren till den andra PRE-hästen som deltog...


            


På väg in till prisutdelningen....

     


Neros första ärevarv   

 


Å så lite bilder på båda killarna...notera likheterna....

 

.....Åsneöra ett och två...  

 


Av Malin - 16 juni 2014 23:14

Nu var vilodagen förbi och vi kör på med full fart igen. Började med ett besök på bilbesiktningen som gick helt utan anmärkningar. Skönt!

Vidare till stallet där Nero väntade på att få komma igång. Så en snabb rykt och på med prylarna så var vi redo. Hade även bokat tvättstugan i stallet, så jag passade på att slänga in en maskin innan jag hoppade upp på Nero.

Vi fortsatte med lösgörande arbete i skritt och sedan i trav. Tyckte Nero kändes väldigt fin idag. Så vi fortsatte med nästa del, dvs galopparbete. Å det märks verkligen från gång till gång att han blir starkare och att vårt samspel blir allt bättre. Idag jobbade han korrekt från början och vi kunde jobba vidare med att växla mellan rakt och böjt spår med bibehållen form, takt och bärighet! Riktigt nöjd med min pållis idag :-*

För egen del har jag lyckats dra på mig nåt skit i hals och stämband... Suck!

Av Malin - 15 juni 2014 21:51

...gårdagagens bedrifter var vi ganska slitna både jag och Nero. Så då passade det bra med en vilodag. Nero spenderade sin i hagen tillsammans med Bosse och jag spenderade dagen hemma med sambon och katterna. Så skönt!

Månse intar slapparställning i soffan.

Mattes stjärna <3

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards