Chocolicious

Alla inlägg under juni 2014

Av Malin - 14 juni 2014 19:05

Vår första placering och vinst på en och samma gång!!!
Ja idag hittade Nero verkligen den rätta takten på tävlingsbanan.
Första klassen en LC:1 så kändes han väldigt loj och seg på framridningen. Red massor med övergångar, tempoväxlingar och skolor för att lösgöra honom. Så småningom mjuknade han och började komma igång i bakändan. Väl inne på banan så var han jämn och följsam och jag fick en långt bättre ridkänsla än tidigare tävlingar. Inga egentliga missar och det resulterade i 69,26% och således vinst i klassen :-D
Så stolt över min fina kille som verkligen visar att han har DET!

En rolig detalj är att på andra plats kom en PRE-korsning på samma procent, men vi vann pga bättre betyg under allmänt intryck!
Så idag dominerade PRE-pållarna tävlingsbanan.

Nero var totalcool på prisutdelningen och brydde sig inte om rosetten och stod på långa tyglar under prisutdelningen. Ärevarvet var skojsigt värre och Nero busade iväg.

Andra klassen, en LB:1 kändes han lite trött och gjorde trots det ett bra jobb inne på banan. En miss där han fattade fel galopp, och lite dåligt tryck i ökningarna gav oss 63,74% och en 10e plats.

Är sååå nöjd med Neros prestation idag och han visar att det verkligen finns kapacitet när han släpper loss. För trots goda resultatet idag så känner jag att det finns så otroligt mycket mer kapacitet att plocka fram om jag jämför med känslan på träning. Så nu kör vi järnet de två tävlingar som återstår innan det är dags för sommarlov!

Av Malin - 13 juni 2014 18:15

Lååång fredag för min del idag igen. Jobbade 7-16 idag och åkte direkt från jobbet till stallet. Mockade och fixade med Neros mat, innan jag borstade och sadlade min stjärna. Gick ner till ridhuset tillsammans med Lisa och Domena, och för vår del var det endast skritt som stod på schemat. Så jag passade på att ta tillfället i akt och skrittade igenom morgondagens dressyrprogram. Nero kändes mjuk och fin, väldigt avslappnad och fönöjd med dagens arbete tror jag.

När jag skrittat 40 minueter så frågade Lisa om jag kunde sitta upp en sväng på Domena. Så då blev det ett kortare pass även på henne. Snacka om skillnad på häst.


För det första så är Domena en ponny, å en ganska liten sådan, skulle gissa på C-ponny mått. Å dessutom en pålle som är känslig i munnen och ganska så het. Så hennes försvar vid ridning är att springa snabbt och dra upp huvudet, å Lisa blir lite osäker och tar tag i henne, å då springer hon ännu värre. Jag som är van vid heta hästar anser att bästa metoden är att driva på heta hästar framåt, så man får dom att gå fram till bettet, för annars får du aldrig igång bakdelen och rumpan. Å även Domena svarade fint på detta och började söka sig neråt. Skrittade, travade och galopperade en sväng och på slutet så skrittade hon jättelugnt och fint i form utan att hetsa.


När vi var färdigridna så var det dags för kvällsbad av Nero och sen knoppning. Å däremellan lädersmörjning och packning av prylar.


När stallet var klart var det bara att åka hem och förberede mina kläder och mat inför imorgon!

Av Malin - 12 juni 2014 12:37

... och skönt nog svarade Bagheera på behandlingen. Han kändes som sagt piggare redan igår kväll och kunde äta och dricka lite försiktigt. Temp 37,8 både igår kväll och imorse, och ffa inga flera kräkningar!

Var uppe med tuppen imorse då jag skulle hinna med stallet innan det planerade återbesöket hos vet med Bagheera. Blev ett dressyrpass inomhus för mig och Nero idag. Red mycket lösgörande övningar och fortsatte att känna på delar ur helgens dressyrprogram. Gick fint och jag var nöjd med Nero när vi återvände till stallet.


Var bara hem och byta om och sen vidare med Bagheera till vet. Han var mindre glad över att behöva ligga i den förhatliga transportburen, men det gick fint. Vet var nöjd över att han svarat så bra på behandlingen och han ska nu fortsätta med antibiotika i ytterligare fem dagar. Så hoppas vi att det får vara nog för denna gång!


Preliminära startlistor har kommit för lördagens tävling, startar LC:1 på förmiddagen och LB:1 efter lunch!

Av Malin - 11 juni 2014 19:11

Suck....att det aldrig kan få vara lugnt!

Bagheera kräktes flera ggr igår kväll, trodde han försökte få upp en hårboll, kräktes även inatt så jag vaknade av det.

Imorse torkade jag upp flera kräkshögar, enbart slem och magsaft. Bagheera var sig inte lika, trött, hängig, ville inte äta eller dricka, knappt ens vara ute. Han låg bara på trappan. Tog tempen på honom, 39,8   

Var ju bara att ringa djursjukhuset och få en tid. Skyndade mig till stallet så jag iaf hann med att mocka och fixa maten, Nero fick en oplanerad vilodag idag, men verkade inte misstycka!


Väl på plats med Bagheera blev det blodprovstagning och röntgen. Proverna visade på kraftigt förhöjt värde av vita blodkroppar talandes för infektion. Röntgen visade tacksamt nog inget stopp, men lite bubblig och gasig ventrikel/duodenum. Å så var han naturligtvis väldigt intorkad. Så vi fick stanna kvar med dropp, antibiotika och kontrast per os för att se så det inte fanns något hinder i ventrikeln.


 


Kontrasten kom dock inte upp, så det verkar inte vara något stopp. Tempen minskade något, till 39 efter 6 timmar med dropp och efter given antibiotika. Så då fick vi åka hem igen, men om han börjar kräkas igen, eller om tempen stiger och katten försämras får vi åka in akut inatt igen. Annars har vi ett återbesök imorgon bitti för kontroll och beslut om fortsatt behandling!


Så både jag och Bagheera var ganska trött när vi äntligen kom hem igen. Nu hoppas vi att det får fortsätta vara lugnt, för han har druckit lite vatten och ätit lite blötmat för egen maskin när vi kom hem!


Mattes älskling!

 
  

Av Malin - 10 juni 2014 18:45

Jobbade till 16 idag och fick rappa på till stallet eftersom vi hade stallmöte kl 17.30, och min tanke var att hinna rida och göra stallet innan det. Så snabb borstning av Nero, som tacksamt nog var ren, och sen ner till ridhuset, för idag visade termometern på närmare 30 grader ute.

I ridhuset var det ganska så svalt och skönt och dagens pass la vi mycket fokus vid lösgörande arbete i galopp. Så även om det var svalt inomhus, så löddrade både jag och Nero av svett innan vi var klara. Tycker dock att han börjat svara väldigt fint för lite mer samlande arbete och att han har mer ork till det nu, även om han tycker det är jobbigt.


I vänster galoppen blir han gärna lite låg och kryper bakom lod, men han måste börja där för att mjuka igenom, för sen han jag höja honom lite i formen, och då hamnar han rätt. I höger har han lättare för att ligga rätt i formen från början.

I traven jobbade vi med lite serpentinbågar med skrittövergångar, eftersom det ingår i LC:1 programmet.


Skrittade av och fick svmpa Nero rejält när vi kom tillbaka till stallet. Skyndade mig att mocka och plocka undan, men fick ta med mig träns och sadelgjord tillsammans med smörjmedel till stallmötet och köra lite multitasking!


Dagens stallmöte avhandlade detta nära liggande, men ack så viktiga happening.....!


 

Av Malin - 9 juni 2014 21:30

Vilodag på schemat för Nero, vilket han verkade njuta av. Själva fixade jag med lite av varje i stallet och passade på att plocka in lite tvätt som torkat sen senaste tvättdagen.

Hemma ägnade jag mig åt att baka lite åt sambon, två rulltårtor fick det blir, som skulle med till jobbet imorgon.

Jobbade kvällen idag, och hade en snitsigare variant på arbetstid idag då jag jobbade 13-21, ganska skönt att komma hem lite tidigare faktiskt.


På lördag väntar dressyrtävling som Karlskoga Ryttarteam anordnar, då ska vi rida dubbla klasser igen, LC:1 samt LB:1, så imorgon ska vi känna på lite delar ur LC:1 som jag inte tror vi ridit tillsammans tidigare, och jag har nog inte ridit den på väldigt många år.

Av Malin - 8 juni 2014 22:45

Efter gårdagens tävling passade det bra med ett tömkörningspass för Stefan idag, där han kunde arbeta igenom Nero lite, ffa eftersom han var med och såg oss på tävlingen igår, och kunde se samma sak som jag såg, dvs att han inte tar igenom höger sidan ordentligt inne på banan. Så det blev mycket lösgörande arbete kring det idag.


Hade även insläpp av hästarna på min lott idag, och lyckades bli stämplad av Willia i samband med insläppet. Turligt nog hade Erika dragit av henne skorna bara någon dag innan, så det blev bara mjukdelshematom och svullnad istället för fula sår. Tacksamt nog ställde hon sig på sidan av foten strax nedom fotknölen, så det gick riktigt bra.


Efter avslutat stallpass vände vi bilen mot sommarstugan. Härligt med årets första besök. Varmt och skönt i solen, och lite färg lyckades jag allt anbringa.

Dessutom gjorde jag något som jag inte gjort på flera år - hoppade studsmatta. Oj vad roligt det var!


 

Av Malin - 7 juni 2014 16:23

Så var ytterligare en tävlingsstart för oss genomförd.

Nero skötte sig i vanlig ordning mycket bra genom hela proceduren med lastning, transport och förbereldelse på tävlingsplatsen. Kändes fin på framridningen, men nådde inte hela vägen fram på tävlingsbanan. Idag var dock känslan något bättre än de senaste gångerna, eftersom han gick fram idag och inte brydde sig ett smack om det som fanns runtomkring.

Det som fortfarande falerar är dock att han inte släpper igenom höger sidan ordentligt utan blir rak och motsträvig.


Två egentliga missar idag; han fattade fel galopp när vi ridit 15m volten och sen ska göra en övergång till trav och fatta ny galopp på korta diagonalen, då fattade han fel, men rättades. Sen i ena halten så vilade han bak. Det gav oss fyror, vilket är helt korrekt.

Fick 5,5 på mellantraven med kommentaren att han blev lite låg och springig, vilket är hans svåraste del egentligen eftersom han inte riktigt har styrkan där än. Fick ytterligare en 5,5 på en volt där han blev lite låg i formen. Annars låg övriga bedömningspunkter på 6, 6,5 och 7. Slutkommentaren var; Positiv och härlig häst med fin energi. Blir stundtals lite låg och spänd. Mycket prydligt ridet.

 


Slutsumma 60,9% och en 10:plats av 21 startande.

Nu tar vi nya tag mot nästa lördag då vi startar två klasser. Då försöker vi höja prestationsförmågan ytterligare ett snäpp!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Skapa flashcards