Chocolicious

Alla inlägg under januari 2014

Av Malin - 31 januari 2014 20:45

Jobbat idag, men det tärde ganska fint fram mot eftermiddagen, ffa så börjar min röst att svikta. Så jag kraxar som en kråka.

Idag blev det ridning, och idag fann jag svaret på att Nero känts så orolig i munnen sista dagarna. De vassa kanterna har återkommit   

Så nu blir det bettlöst för hela slanten och så får jag ringa tandis på måndag och boka ny tid för slipning av kanterna.

Dagens ridpass blev väldigt påverkat av att han var så orolig i munnen, så jag försökte röra så lite som möjligt och vi mjukade mest runt lite.


Imorgon väntar tömkörning, då tror jag att jag får damma av mitt kapson och köra på det...spännande!

Av Malin - 30 januari 2014 21:15

Jo då, men här går det som planerat....eller inte!

Sjuk blev jag ju, så det var bara att ringa jobbet och avsäga mig dagens pass eftersom jobb och feber inte går ihop.

Hade ju 38,5 igår kväll, men imorse nöjde jag mig med 37,5. Så dagen har spenderats lugnt och fin i soffan med fleecepläd och bok.

På eftermiddagen blev det stallet och idag fick faktiskt Nero vila. Så det blev lite borstning och en och annan morotsbit medan jag mockade och fixade maten.

Feberfri på eftermiddagen, och eftersom jag vet vilken kris det är på jobbet så ska jag försöka jobba imorrn, om jag inte blir sämre!

Av Malin - 29 januari 2014 20:00

Ytterligare en lång dag på jobbet direkt följt av en tur till stallet.

Har dock haft en smygande känsla under dagen med ont i kroppen och frossbrytningar, och när jag var begav mig till stallet kände jag mig inte alls fräsch. Men vad gör man, hästen ska ju tas om hand oavsett hur jag mår.

Så jag borstade av och sadlade Nero och så gick vi ner till ridhuset för 30min skritt på lång tygel, skönt så Nero som sträckte ut fint. Jag satt mest och gungade med i rytmen. Tillbaka i stallet var det bara att mocka och fixa maten innan jag kunde bege mig hemåt. Frusen som bara den fick jag på mig fyra lager med kläder och kröp sen ner i soffan med fleecepläd och brasa. Efter 30 minuter började jag få upp värmen, och då visade naturligtvis febertermometern på 38 grader.....suck!


Så nu blir det sängläge för mig och så hoppas vi på att med hjälp av vila kan detta vara snabbt överstökat...har varken lust eller tid att vara sjuk, men man har ju inte så mycket att völja på när kroppen säger ifrån!


Soffläge var ordet sa Måns...

 

Av Malin - 28 januari 2014 20:30

Idag blev en riktigt lång dag för min del, känner mig ganska så sliten ikväll.

Jobbade ju 7-16 idag och därefter direkt till stallet för att borsta av Nero och bege oss ner till ridhuset innan lektionerna drar igång. Fick sällis av Minna och Bosse, så det var grabbarna grus som huserade tillsammans idag.

Skrittade fram med snokremmen på plats idag, och Nero kändes ganska så stel efter gårdagens pass. Så det blev lång framskrittning med mycket lösgörande arbete. Travade igång och red på samma sätt, dvs alternerade mellan öppna och att rida på framåt på volten. I galoppen rullade vi mest på, för att mjuka upp och komma till en rund och bärig form. Fick en känsla av att det fanns lite spänningar i bogen efter gårdagens pass.

Så vad passade bättre än att vi efter ridpasset hade inplanerat besök av Pia för lite massage av Nero.

Nero såg mycket förväntansfull ut när Pia anlände, han älskar ju massagen. Pia kände igenom honom och mycket riktigt så hade han en spänning i bogmuskeln på höger sida, samt lite i nacken. Så Pia masserade och släppte på dessa och Nero såg ut att njuta av behandlingen.


   


Vi fick beröm för att han är så fin i överlinjen och att sadeln verkligen ligger super, för han har inte en enda spänning eller ojämnhet i sadelläget, vilket naturligtvis glädjer mig väldigt mycket!

Pia tyckte dessutom att han musklat sig rejält under denna månad som gått sen hon var här senast. Han har breddat sig rejält och fått mycket muskler över nacke och hals. Så det känns super, då vet jag att vi jobbat helt rätt och jag är så tacksam över att ha Pia till hjälp. Efter avslutat massage fick även Nero lite laserbehandling för att släppa på spänningarna.


Imorgon blir det skrittpromenad för vår del!

Av Malin - 27 januari 2014 12:45

Japp, finns det ett bättre sätt att börja veckan med än en dressyrträning....tror inte det   

Tidigt på plats då vi hade tid kl 9,00. Satt i sadeln vid 08.45 och skrittade fram. Idag kändes det att vi inte hade dressyrat på ett par dagar, för Nero var ganska så stel och motsträvig i början. Kan ju vara så att uteritten med galopp i massa snö, samt löshoppningen satt lite syra här och där   

Iallafall så jobbade vi igång och körde ett lösgörande pass med mycket öppna på volten. Har ju sen ett par veckor tillbaka plockat av Neros snokrem på tränset, för att se om han var mogen att gå utan, och till en början gick det fint, men när det blir lite mer krävande jobb och han tycker det blir jobbigt, så fischlar han med tungan åt alla håll och kanter, så idag blev det ganska tydligt att vi får plocka tillbaka snokisen en tid.

Vi fick dock beröm för att han blivit mycket jämnare och bärigare i galoppen, vilket känns kul. Ola sa att han inte längre kunde se vilken som varit hans svagaste galopp, så det är ju alltid ett stort steg framåt!


Trötta och nöjda avslutade vi och Nero fick komma ut i hagen för att smaska hö tillsammans med Bossebus!

För min del väntar jobbet...

Av Malin - 26 januari 2014 20:49

Ytterligare en fulltecknad dag för min del. Tidigt upp imorse och var på plats i stallet vid 8-tiden för löshoppning av Nero, Willia och Chicago. Willia ska ju gå treårstest till våren och övar för fullt. Så vi började med henne och hon hoppade 130cm utan problem. Chicago var något loj, men körde samma höjd, fast mest på skoj.

För Nero var det första gången med just löshoppning, han är ju bara hoppad uppsutten tidigare. Vi tar det i bakvänd ordning helt enkelt. Så jag började med att gå med honom över markbommar utan problem. Sen släppte vi honom och han fattade galoppen på direkten. Dock blir han lätt lite osäker med lite höjd på hindret så idag blev det låg höjd och bara rinna på med bjudning. Avslutade när han bjöd självmant så vi inte förstör bjudningen. Hoppas kunna hoppa uppsutten snart.

Efter avslutat pass fick hästarna komma ut i hagen och vi tog itu med förändringarna i sadelkammaren. Så det har jag sysslat med stora delar av dagen, men jag tror det blir bra.

Lite bilder från dagens bygge.

Imorgon väntar dressyrträning för Ola :-)

Av Malin - 25 januari 2014 17:00

Sovmorgon och stallet efter frukost. Idag stod uteritt på schemat, så efter mockning och matfix hämtade jag in Nero från hagen tillsammans med Lisas Domena och Maddes Loffe. Idag blev det hackamore på Nero, skönt med bettlöst ibland som omväxling. Vi begav oss iväg på pigga hästar i kylan. Ffa en pigg Nero som vilat ett par dagar. Skrittade vägen fram och svängde av turen över järnvägen och genom skogen där vi travade lite. Skoj tyckte Nero som älgade på framåt som ett lok. Skrittpaus över vägen där vi passerade ett gäng barn som glädjande nog spelade landhockey utomhus, Nero spanade intresserat men gick snällt förbi. Travade längs vägen med pigga öron och slutligen vände vi in på Mastenrundan. Där travade vi upp för backen i ett rejält lager med snö, nyttig träning. Väl uppe för backen så skulle vi sakta av för att passera en vägbom. Domena låg först, Nero i mitten och Loffe snett bakom oss. Å när vi kom ifatt Domena så gör Nero värsta kosparken bak mot Loffe och träffar Maddes sula på stöveln.


Vet inte vem som blev mest chockad, jag eller Madde. Turligt nog tog inte sparken alls, men tänk om han träffat lite högre upp på hennes ben. Vilka jävla ideér. Det är enbart för att han ska vakta på Domena, som är "hans" sto.


Nero fick sig en tillsägelse och vi höll avstånd resten av turen.

Nero var skitpigg och taktade ner för backen, sen vände vi och galopperade upp för hela backen. Nero låg på som en skållad råtta och flera ggr kändes det som om han skulle sticka. När vi kom i sista uppförslöpan som är ganska brant så släppte Madde Loffe och jag och Nero låg efter, å jäklars vilken urladdning. Nero exploderade upp för backen och jag tror aldrig han galopperat så fort tidigare. Där fanns det krut vill jag lova. Men lika snabbt som han explodera uppför, lika snabbt saktade han självmant av på toppen av backen när han tyckte det räckte. Mattes gullepojk!


Skrittade och travade av med trötta hästar på hemvägen. Släppte sen ut Nero en stund i hagen tillsammans med Bosse. Madde och jag hade höhämtning på schemat för eftermiddagen.


Så när vi hade lastat på och lastat av 120st höbalar á 10kg styck, så var vi rätt möra i armar och rygg.


Bara hem för att duscha och byta om innan Örebro väntar för middag hos sambons brorsa.

Av Malin - 24 januari 2014 22:48

Idag var Nero helt normal i både värme och svullnad i sitt vänstra bakben, så imorgon blir det planerad uteritt - skoj!


Idag var det en helt ledig dag för Nero, å eftermiddagen bjöd på såväl slickbalja som morötter, inte illa för en fredag!


er433333333333333........sådärja, då hjälpte mitt lilla mystroll Bagheera till med bloggen genom att helt sonika lägga sig mitt på tangentbordet. Sötnöten!


 


Imorgon väntar, förutom uteritt tillsammans med Madde, även höhämtning, en sväng till Örebro med middag hos sambons brorsa. Blir nog en trevlig dag!


Nu.....


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards