Chocolicious

Alla inlägg under januari 2015

Av Malin - 15 januari 2015 22:15

Fick byta pass med Malin på jobbet idag, vilket innebar att jag kunde rida på förmiddagen idag.

Var riktigt trist ute idag med plusgrader och gråkallt. Var dock fin isväg, så det passade perfekt med ett dressyrpass på vägen. Dvs där vi kunde jobba mycket med rakriktningen i samtliga gångarter...!

Nero kändes väldig taggade idag, men gjorde ett väldigt fint jobb med såväl trav som galopparbetet. I traven jobbade vi med att växla tempot och steglängden, och i galoppen la vi fokus på fattningarna.


Hörde rätt vad det är ett läte bakom oss och inser att vi har en travhäst med sulky springandes bakom oss. Å ni som följt med här ett tag vet ju att det är Neros stora skräck...travhästar! Så jag låtsades som ingenting och travade vidare mot en avtagsväg, där vände vi in, och så ställde jag Nero så han kunde kika på ekipaget. Å vilken gullig tjej det var som var ute och körde, hon gjorde vår dag!


Hon sakta in, frågade om det var ok att hon körde förbi, jag sa att absolut, men han är ovan, så prata gärna när du kommer förbi, så fattar han att det är en människa med i den konstiga sammansättningen av saker. Så Nero blev spänd, men stod snällt kvar när de passerade. Dessutom förklarade hon att de skulle vända en bit längre fram och komma tillbaka. Toppen tänkte jag, nu kan vi möte ekipaget två ggr.


Så jag fortsatte trava så jag han till nästa vettiga mötesplats där jag väntade in dem. Den här gången stannade hon till så vi pratade en stund och Nero hann inse att det faktiskt var en vanlig häst med människa, bara det att människan satt i en vagn. Så han fortsatte snällt turen med mig, och vi fick en bra upplevelse med travhästar, vilket gör mig väldigt glad!

Av Malin - 14 januari 2015 22:45

Så här söt var pluttisen imorse när jag kom till stallet....

 

Å när jag sa...Godmorgon Dino...så fick jag en blick som man inte kan göra annat än att smälta för....  

 


Medan Dino vaknade till så tog jag med mig Nero ut på en sväng runt skolan. Var fruset och väldigt fint. Mötte kusin Hanna på väg från ett jobb till ett annat, så vi pratade en sväng. Väl tillbaka i stallet fick killarna vara kvar inne medan jag släppte ut övriga hästar.

Dagens event var att Daniel, hovis skulle komma och sko Nero och titta på Dinos hovar.

Nero skötte sig i vanlig ordning toppen, och hade snart nya skor med sulor och broddar på.
 Dino var fruktansvärt nyfiken på Daniel medan han skodde Nero, å när det var Dinos tur att komma ut på gången så visade han att han minsann är stora killen. Han skötte sig med bravur, stod snällt still, lät Daniel undersöka och jämna till hovarna lite. Så stolt över min pärla!


Av Malin - 13 januari 2015 20:00

Välförtjänt för oss alla.

Jobbade till 16 idag, åkte förbi Djur&Natur och köpte hästmat på vägen till stallet.

Väl på plats i stallet så mockade jag och hämtade sedan in killarna. Blev lite stallmys, borstning innan jag tog itu med veckan roligaste...!

Höpåsar och foderhinkar....men det är sååå skönt att jag bara behöver göra det 1g/v numera. Riktigt lyxigt!

 

Done...!

Av Malin - 12 januari 2015 22:30

Nero - en dressyrhäst...?

Mnjaa...inte nödvändigtsvis...!


Idag visade han nämligen en oanad talang som iaf inte jag visste att han besatt.

Pga trist väder och att Nero gått ganska hårt så blev det promenad med båda pållarna idag. Fick även med oss Anna och Sparven ut. Själva promenade avlöpte väldigt fint, Nero skötte sig i vanlig ordning och även Dino glänste idag då han snällt promenerade bredvid mig längs vägen. Inga dumheter, han stannade när jag stannade och vi mötte bilar två ggr och han brydde sig inte. Så stolt över fina killen.


Tillbaka vid stallet så gick jag direkt med båda killarna till hagen, släppte Dino först och lyckas på något sätt sjabbla till det med linorna så Nero blir rädd, tar ett kliv och hoppar sedan i det närmaste från stillastående rakt över staketet som iaf är 130cm högt. Dessutom iklädd 400g vintertäcke och med ett grimskaft hängandes framför sig. Å jag fjompar runt på 70cm hinder....får nog höja kriterierna lite till våren   


Sen flajsade han omkring lös runt de andra hästarnas hagar och in i skogen på sidan om hagarna. Så Anna och jag fick oss lite motion när vi jagade runt och fångade in honom. Turligt nog så var han ganska lättfångad och följde snällt med in. Endast en liten skråma på ena bakbenet, bara en liten rispa....turligt nog!

Sen var det bara att återvända till hagen och dela ut lunchhö till killarna...en erfarenhet rikare   

Av Malin - 11 januari 2015 19:15

Snön låg kvar, vilket innebar att sambon fick jobba med kameran medan jag red. Vet ju aldrig hur länge snön ligger kvar, eller om vi får någon mer.

Så låter bilderna tala idag....


   

Rider lite öppna på volt....

         


               

Å så lite bilder från vårt jobb med galoppfattningarna där tanken är att han ska sätta sig ordentligt, dvs få in bakbenen under ser i fattningen och vinkla ordentligt i hasen. Å visst är han på rätt väg, även om han inte riktigt orkar genom hela kroppen i fattningen...

                 

Lite förvänd galopp....fin gest!

         

Vi jobbar vidare med att försöka hitta mellantraven....snö ger bra motstånd...

     

Lite förvänd sluta på volten...

 

      

Av Malin - 10 januari 2015 19:30

Jajamensan, idag var det sannerligen ett spännande väder utomhus.

Började dagen med sovmorgon, frukost och sen en skön promenad tillsammans med sambon. När vi gick ut så snöade det lite lätt, men det tilltog kraftigt under tiden vi var ute, SKönt med mössa, för den var helt vit och täckte med snö innan vi var hemma igen. Det fortsatte att värka ner ute, och jag åkte till Ica för att handla, vägarna var mindre roliga att ta sig fram på idag, gick i 60km/h.

Lunch hemma och sen till stallet. Hade ju insläpp på min agenda idag, och ville hinna rida innan.

Nero verkade lycklig över att få komma in, lyckan var dock av den anledningen kortvarig, då vi efter borstning och påklädning begav oss ut i snöstormen igen. Nu hade det dock övergått i någon slags blandning mellan snö och regn, så väglaget var inte allt för roligt. Vi skrittade iväg, och det var ett tungt och hakligt före idag, så det fick bli en kortare sväng in i skogen där vi travade och galopperade i snön på en skogsväg, innan vi åter skrittade hemåt. Mötte plogbilen både på ut och hemvägen, Nero blinkade knappt. SKÖNT!


Underbar vy från hästryggen....  

 


Tillbaka i stallet fick Nero stå på gången medan jag mockade till båda killarna. Släppte in Nero i boxen, hämtade in Filippa, Sparven och Jacke. Hämtade slutligen Dino, som fick av sig sitt blöta regntäcke och på sig ett skönt fleecetäcke istället. Sen blev det promenade för vår del. Nu när det äntligen slutat snöa var det ganska fint ute. Så vi gick en promenad upp till vägen och tillbaka. Å Dino var så himla duktig. Han skrittade glatt bredvid mig med gott självförtroende. Bjöd på en glädjebrall, men lyssnade fint när jag bad honom ställa ner fötterna på marken igen. Sen övade vi lite start och stopp, även det gick toppen. SÅ stolt över min fina bebis!


Tillbaka i stallet var Dino ganska trött efter det lilla äventyret, och tyckte det passade bra med lite mellis och sen en eftermiddagsslummer.


Nu hoppas jag snön får ligga kvar tills imorgon iaf, så ska jag ta med mig sambon till gärdet och ta lite snöbilder...härligt!

Av Malin - 9 januari 2015 20:00

Tidigt uppe även imorse och åkte till stallet direkt efter frukost. Blev ett dressyrpass på gärdet idag, och Nero kändes väldigt fin. Var bra underlag, så vi kunde jobba både i trav och galopp. I traven la vi mycket fokus på skolorna, Nero känns bärigare och mer taktmässig jämfört med tidigare och det märks ffa i skänkelvikningarna, där han bibehåller tempo och takt bättre än tidigare. I galopparbetet jobbade vi mycket med den förvända galoppen där Nero börjar hitta lugnet och börigheten , tidigare ville han gärna bli hastig och liksom springa igenom. Nu orkar han istället trampa igenom och bära sig själv runt serpentinbågar och volter. Så det ör en stor framgång känns det som.


Mockade och fixade maten innan jag gav hästarna lunch och återvände hemåt.

Bara att duscha och göra sig i ordning för dagens andra event, nämligen svärmors begravning. Fint, men ledsat naturligtvis. Så nu ikväll känner både jag och sambon att man är ganska så sliten, och att det är skönt att bara slappa lite i soffan innan sängen kallar!

Av Malin - 8 januari 2015 20:45

Idag jobbade jag hela dagen fram till 16-tiden. Åkte direkt till stallet och hade under tiden fått mess från Anna om vi skulle rida ut tillsammans. Så mockade lite snabbt till hästarna, hämtade in pållarna och klädde mig och Nero från topp till tå i reflexer. Sen blev det en ordentlig runda hem mot Torpskog, vi var gott och väl ute i 1,5 timme och red. Så härligt med pigga hästar som bjuder framåt. Var trötta pållar som skrittade hemåt.


När vi klätt av oss plockade jag fram hö och eftermiddagsmaten till båda killarna som nöjt mumsade. Fixade färdigt i stallet och återvände sedan hemåt för middag med sambon.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards