Chocolicious

Alla inlägg under september 2016

Av Malin - 6 september 2016 22:15

Idag blev en sån där lång dag som jag har tre stycken på rad denna veckan.

Jobbar nämligen hela dagen, stallet direkt därefter med insläpp av samtliga hästar, vilket medför att jag är hemma vid strax för 21 på kvällen. Slå det om ni kan!


Så när jobbet var avklarat så åkte jag direkt till stallet. Mockade och fixade färdigt i stallet innan jag tog mig an hästarna. Nero och jag körde ett dressyrpass på ridbanan idag. Lite uppmjukande till att börja med efter gårdagens skrittur och helgens tävling. Fokus idag låg på ett jämnt stöd i handen med ett jämnt tryck bakifrån. Dvs att han jobbar genom hela kroppen och bär upp sig själv i samtliga gångarter. Efter lite trixande fick vi till en fin känsla. Red lite bakdelsvändningar och öppna sluta efter hur det ser ut i helgens tävlingsstarter. Ska nämligen deubtera MsvC2 denna helgen, så då började vi att känna lite på vägarna.


Är egentligen ingen större skillnad, förutom att det ingår bakdelsvädningar istället för ryggning i MsvC2. Spännande!

När Nero var färdig fick han komma in och mumsa hö medan jag hämtade Dino.


Hade tänkt rida ut, men det blåste storm och började skymma, så vi sköt på det till en dag med bättre väder.

Således blev det ett pass på ridbanan även idag. Vi fortsatte vårt jobb med rakriktning och ställning på volt. Att forma igenom hela kroppen runt skänkeln och bibehålla ställningen oavsett gångart. Ett digert men nyttigt arbete. Å det går väldigt mycket lättare nu när han har bättre tryck i steget pga skorna.


När båda killarna var ridna var det bara att göra rent utrustningen och släppa in övriga hästar innan jag äntligen kunde åka hemåt för middagsmat!


Stallet bra, men hemma bäst!

 

Av Malin - 5 september 2016 22:30

Härligt när hösten kommer och kantarellerna lyser som guld i skogen. Sambon och jag tog oss en tur igår kväll och hittade massor med fina kantareller på kort tid. 

  


Var i stallet på förmiddagen idag. Dino hade ett dressyrpass på agendan idag och fortsätter att utvecklas framåt. Han får allt bättre bjudning och styrka och det märks verkligen på honom vilken skillnad det gjorde att få skor. Imorgon hoppas jag kunna ta en liten uteritt. 


 


Nero näst på tur och idag blev det bara en skrittur på långa tyglar efter gårdagens tävling. Nero kändes trots det väldigt pigg och skrittade på med stora kliv. Stötte dock på en samling älgflugor vilket gjorde upplevelsen mindre angenäm. 


Av Malin - 4 september 2016 22:45

Sååååå när att sätta vårt första kval till MsvB idag, så jg är nöjd med känslan!


Men vi börjar väl från början. Nero kändes fin på framridningen till LA:3, red fram i 35 minuter och fick en fin känsla. Väl inne på banan så kunde jag nästan känna att han liksom stumnade lite, som han gärna gör. Så jag försökte rida loss så gott jag kunde innan vi fick startsignal. Programmet gick sisådär, fick honom inte riktigt helt loss och igenom så han var inte 100% med mig. Men ändå en bättre känsla än tidigare. Dock la han in sin egen specialite i förvända galoppen med ett omslag, som medförde att vi fick en 1:a på den förvända galoppen, och fyror på de båda delarna runt där det är koefficient. Å det blev ruskigt dyrt för vår del. Red ihop 58,8% och blev sist i klassen.

Så himla missnöjd och kände mest för att stryka oss ur nästa klass. Men skam den som ger sig.

Det var ju just av denna anledning som jag ville rida dubbla klasser, för att kunna korrigera och få en ny chans.

Så sagt och gjort, Nero fick äta lite hö i transporten och sen var det dags att plocka ut honom för andra starten.


Red fram med mer tryck och krävde mer jobb av honom och fick en väldigt fin känsla. Väl inne på banan så höll jag ihop honom på ett helt annat sätt och krävde att han fokuserade på mig och verkligen jobbade sig igenom hela programmet. Vi klarade oss utan missöden och genomförde ett ok program. Finns fortfarande mycket att lossa på som kan bli bättre, och han var långt ifrån så fin som han kan vara. Men det var en så härlig känsla att få genomföra hela programmet utan dumheter och att få komma ut från banan med en känsla av att det faktiskt hade gått vägen.


Å när procenten kom vart jag bara besviken för en kort stund innan jag faktiskt kände  mig nöjd med vår insats. Vi red ihop 61,915% och var således bara poäng från ett kval. Klart det hade varit härligt om vi fixat det, men samtidigt är det ändå vårt första godkända resultat i MsvC och bra det känns väldigt skönt!


Nu laddar vi om inför nästa helg...


Bjuder på bilder som sambon tog idag....


Från framridningen...

               

Från tävlingsbanan...

                     

Här lyckades sambon fånga Nero omslag i förvända galoppen på bild....

                           

Av Malin - 3 september 2016 22:15

Egentid för min del då sambon var på golftävling i Stockholm från tidiga morgonen. Njöt av sovmorgon och mys med mina killar här hemma.

 

Efter frukost ägnade jag mig åt att städa köksskåp och städa garderoben där jag har mina hästkläder. Sorterade ut en del som jag ska försöka sälja, har så himla mycket kläder och allt använder jag inte. Kanske kan glädja någon annan!


Tog en härlig promenad i solskenet och njöt av frisk luft och känslan av höst som närmar sig!


Stallet vid 16-tiden, fixade med mockning och mat till mina killar. Ridning av båda killarna stod på agendan och Dino fick vara först ut. Även idag blev det ett pass på ridbanan där vi jobbade vidare med mycket travarbete både på volt och rakt spår. Han gjorde ett bra jobb och kändes fin även idag. I galopparbetet fortsatte vi att jobba med bärighet och att bara rulla på framåt.

Duktiga killen!


 


Passade även på att mäta Dino idag, 167cm fram och 165cm bak. Börjar bli en stor kille nu!


Dino fick gå ut i hagen och Nero fick följa med in istället. Även vi red ett dressyrpass på ridbanan där jag fick en god känsla idag. Nero kändes mjuk och bärig i kroppen, red igenom programmen i delar och tycker det känns bra inför morgondagen.  Känns som att vi har fått loss bogarna ordentligt i öppnan och att den enkla bytena sitter hyffsat!


Efter avslutat pass fick Nero bada. Flätade upp svansen på honom och smorde all utrustning innan jag tog in samtliga hästar för kvällen!

 

Av Malin - 2 september 2016 23:05

Så var det fredag igen och rubriken sammanfattar min dag ganska bra. Det har varit både ups and downs, glädje och besvikelse, ilska och lycka i en enda stor blandning. Som en gott å blandat påse ni vet. 


Sov dåligt inatt och vaknade vid 4-tiden. Hade svårt att somna om och hann naturligtvis precis slumra till innan klockan ringde. 

Hade en bra dag på jobbet där min äppelkaka med hemlagad vaniljsås verkade uppskattas av kollegorna. Alltid roligt!


Efter jobbet väntade stallet, å där finns det både glädjeämnen och riktiga irritationsmoment. 

Idag visade sig vädret från en sämre sida med fint, fint duggregn. Fixade stallet och hämtade in Nero från hagen. Dressyrpass på ridbanan idag. Han började dock med att råka trampa mig på foten, naturligtvis när jag hade bytt om till dressyrstövlarna som är nätta och mjuka = extra stort utfall på trampet. 


Jaja, det som inte dödar det härdar. Så upp i sadeln och så körde vi igång. Nero var lite diskussionslysten till att börja med, men efter fem minuter så släppte det och vi kunde jobba som vanligt. Fick till ett ganska bra pass även idag. 


In med blöt Nero som fick komma in i boxen och mumsa hö medan jag smorde utrustning och hämtade in Dino. 

Han var lite ofokuserad till att börja med och jag fick ryta i åt honom så han insåg att det var nog och att fokus skulle ligga på matte. 


Han skötte sig med bravur under ridpasset. Red mycket travarbete idag där han fick till en fin bjudning och trevligt tryck bakifrån. Underbar känsla!


Avslutade med att släppa in övriga hästar och åka hemåt för middagsmat och en stund i soffan!

Av Malin - 1 september 2016 22:15

Japp, pållarna behöver en vilodag ibland, och idag fick det blir båda två samtidigt. Passade ganska så bra in för min del då jag kunde åka till ICA och veckohandla efter jobbet och sen fixade jag stallet på en timme. Ägnade istället kvällen åt att baka äppelkaka och göra egen vaniljsås då jag har hand om fredagsfikat på jobbet den här veckan!


Så hur der planeringen ut för hösten?


Nero:

Har planerade tävlingar framöver, förutom söndagens starter har vi även en tävling nästa lördag och en tävling första helgen i oktober. Ev blir det något mer i höst beroende på hur det passar med mitt schema. Målet är naturligtivs att kvala till MsvB, men hitills har Nero inte riktigt varit med på banan så vi får helt enkelt se hur det går med den biten.

Annars fortsätter vid jobbet med mycket styrkearbete och planen är att när tävlingssäsongen är över så ska vi försöka börja fokusera mer på bytesjobbet.

 


Dino:

Ska sättas igång nu efter vilan, tanken är att öva på att åka till nya platser och rida, samt att delta vid ett par träningstillfällen för Pelle när han känns igång. Planen är att debutera på tävlingsbanan till våren, om han är i fas i sin utveckling. Är alltid svårt med en så pass stor häst som har mycket kropp att växa i, att veta om han kommer att vara redó och i fas till våren, men det planerar vi för iallafall. Så hösten blir en lagom blandning av uteritter och mer fokuserat dressyrjobb på ridbanan.


 


Bilder från förra hösten....det händer mycket på ett år ser jag!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards