Chocolicious

Alla inlägg den 19 januari 2016

Av Malin - 19 januari 2016 19:45

Ledig dag som rullat på med diverse göromål. Sovmorgon eftersom jag ska jobba inatt. Mys och frukost hemma med mina älskade busungar. 

Bagheera är en riktig myslort som gillar att sova hos sin mamma   

 

Var iväg till Dollarstore och köpte nya vattenbaljor till hästarnas hage eftersom de andra frusit sönder efter denna köldchock till vinter. Tog en sväng förbi Djur och Natur med. 

Hem för ombyte och sedan lunchfodring i stallet. Tar sin lilla tid när man ska värma vatten till samtliga hästar och fylla på ute i hagen. Medan killarna mumsade lunchhö passade jag på att mocka, fixa höpåsar, göra kraftfodershinkar och plocka med tvätten. När allt var klart tog jag och Nero en sväng ut i naturen. 


Testade idag mitt senaste tillskott i bettdjungeln. Nero vill helst ha ett rakt bett med tungfrihet och fasta ringar. Då är han nöjd i munnen, ja nu bortser jag från kandaret som han gillar mest men då påminner väl detta ganska mycket om en stång för hans mun. Å det lilla problemet med denna typ av bett är att han stundtals tar väldigt mycket stöd i bettet och blir stark och tung. Så efter en del klurade så införskaffade jag ett kimblewickbett med dessa önskemål att det är ett rakt bett med tungfrihet och fasta ringar men med tillägg av lite varierande funktion på hävstång. Dvs jag kan sätta tygeln på olika sätt och uppnå olika effekt av bettet. Tanken är främst att använda det vid uteritt då han ibland lägger sig på ffa i galoppen och på så sätt smiter undan arbete. Rider ju ofta på hack ute, men även där kan han hänga sig på och bli stark. 


Å idag provred vi det nya bettet. Är så himla nöjd, å även Nero kändes väldigt tillfreds. Kunde rida med lätt kontakt i samtliga gångarter, Nero var mjuk och lugn i munnen och arbetade upp genom ryggen med fin kontakt. 

Detta ska vi fortsätta prova...

 

Idag red vi en härlig tur med blandat grusväg som var täckt med sviktande snö och i skogen. Träffade på vildsvin som var otroligt svåra att flytta på och jag fick hojta och vissla en lång stund innan de gick undan. 

Vackert som ett vykort när vi skrittade hemåt...

 


Tillbaka i stallet fick Nero komma in i boxen och äta mellis. Hämtade in Dino som blev ryktade och fick pyjamas på sig. Stora killen har nu växt i 155cm täcken. 

 



Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards