Chocolicious

Alla inlägg under januari 2017

Av Malin - 15 januari 2017 22:00

Tänk att trots att jag är treledig så går helgen så himlans fort. Dock jobbar jag bara en dag innan jag är ledig igen pga turbyte på jobbet. Men ändå!


Dagen har spenderats i ett ganska lagom tempo. Vaknade vid 8-tiden, läste lite bok och mös med mina björnar. Frukost och sedan ville Bagheera gå ut en stund i snön. Kallt idag, hela 12 minusgrader, men solen sken, så det vägade upp det hela.


Åkte till stallet där Nero och jag idag tog en längre tur i snön. Red turen runt sågen, vilket var jättelängesen. Så fint väder och härligt underlag.

   

Dagen till ära körde vi på hacket, vilket Nero trivs med. Så synd att man inte får tävla dressyr bettlöst än...kanske kommer så småningom!


När Nero var motionerad så fick samtliga hästar lunchhö och jag fixade stallet. Lustigt vad fort vädret ändrar sig, för medan jag fixade i stallet så försvann solen och istället drog det in snö i stora lass.


 


När stallet var avklarat för dagen fick det bli hemmamys med mina killar. Läste bok under en fleecepläd i soffan och njöt av att bara vara hemma. Till middag gjorde jag köttfärs- och kantarellpaj, mums!


 


Nu väntar sängen inför morgondagens jobb...yihaa!

Av Malin - 14 januari 2017 23:00

Bjöd mig själv på lite sovmorgon imorse och njöt sedan av en frukost tillsammans med min älsklingar.

Ägnade förmiddagen åt att köra storstädning hemma. Så nu är allt adventspyssel och alla julsaker tillbaka i förrådet och istället är det fräscht och förberett för våren!


Stallet efter lunch där jag inledde med en uteritt i dressyrsadeln tillsammans med Nero. La massor med fokus på att arbeta honom rund och mjuk över rygg och i sidorna. Vid red idag in i skogen bakom stallet och sedan vägen runt tillbaka hem.

Nero fick jobba så han var ganska så mör när vi kom tillbaka. Men samtidigt behöver han det för att verkligen värma igenom alla muskler och komma loss ordentligt i sidorna.

Nero fick sedan gå ut i hagen tillsammans med Dino medan jag gjorde klart stallarbetet.

Avslutade med att ta in samtliga hästar för kvällen.


Fuldjuren i sina haklappar...

 


Hem för dusch och ombyte. Sen kom mamma och pappa förbi för att äta middag tillsammans med mig. Trevligt med lite sällskap och vi åt kyckling i pitabröd och avslutade med en hasselnötscheesecake. Mums!

Av Malin - 13 januari 2017 20:44

Ledig dag som har haft ett blandat innehåll.

Bagheera väckte mig reda vid 7-tiden, så vi var uppe tidigt och efter en god frukost tog jag med mig mina busungar ut på promenad i det härliga vädret, något som verkligen var uppskattat!


  


Åkte till Ica Maxi och veckohandlade och vände sedan hemåt för att äta lite lunch. Stallet vid 12-tiden, lunchfodrade samtliga hästar och mockade och fixade mat medan hästarna åt. Tog sedan in Nero, gjorde oss iordning och rullade iväg på träning. Idag till ett nytt ridhus, Alkvetterns.

Alltid spännande att prova på nya ställen.


Träningen gick ok. Nero var lite på bettet idag, lite springig och överladdad så det fick bli mycket fokus på att få honom att jämna framme till bettet och med jämna bjudning. Red en övning där jag gjorde skänkelvikning längs diagonalen i trav, fattade galopp så snart vi kom ut till spåret, red fram i ökad galopp på en 15m volt och samlade sedan ihop till trav och red in på nästa diagonal i skänkelvikning. Bra övning där vi använde trycket från galoppen in i skänkelvikningen, samtidigt som den automatiskt bromsar upp honom utan att han kan hänga på i bettet.


I eftermiddag/kväll har jag ägnat mig åt att baka och laga mat. Blev en dessert inför morgondagen då mamma och pappa kommer hit på middag, gjorde även en omgång med paprika/chili marmelad och en kantarell- och brieostpaj till middag!


 


   

Av Malin - 12 januari 2017 20:30

Så var ytterligare en arbetsvecka till ända och jag har tre lediga dagar att ägna mig åt allt annat, som man inte hinner när man jobbar.

Stallet efter jobbet även idag och när jag hade fixat klart stallet så tog jag och Nero oss an ett pass på ridbanan. Har dressyrträning imorgon och vi behöver mjuka igenom lite efter gårdagens uteritt. Ridbanan var en blandning av is och snö, så vi fick helt enkelt anpassa ridningen efter underlaget.

Idag körde vi ett pass där fokus var att Nero skulle bära sig själv i en rund, låg form. Så vi red på halvlånga tyglar och jobbade endast för sätet och skänklarna. Nero kändes ganska så fin. Blev mycket arbete på volt, red mycket åttvolter och bytte ställning. Ställde inåt och utåt, flyttade fram- och bakdel ett par steg. Gjorde övergångar och tempoväxlingar. Red ett kortare pass på 30 minuter eftersom underlaget inte var på topp.


    

Av Malin - 11 januari 2017 20:00

Idag drog det sannerligen in ett oväder och snön vräkte ner utanför fönstret hela dagen. Till stallet efter jobbet och fixade först med mockning och mat innan jag släppte in mina killar och gjorde iordning Nero för en uteritt.

Hade ju slutat snöa så lägligt, och vi hann hela vägen av stallplanen och halvvägs upp mot vägen innan det började vräka ner snö igen.

Så det var ingen trevligt väder att rida i, både Nero och jag böjde ner huvudet i hopp om att slippa få hårda iskristaller kastade i ansiktet, då vinden ven runt öronen på oss. Vi var blöta, kalla och trötta när vi kom tillbaka till stallet.

Men, nu har vi ju trots allt motionerat oss idag och det känns trots allt lite skönt.


Hemma fick det bli varm dusch och sen lite mys med mina småkillar.


 

Av Malin - 10 januari 2017 20:15

Ingen ridning för min del idag då båda killarna vilar. Men då passar jag väl på att plocka fram klippmaskinen och ta mig an min isbjörn till häst.

Nero är helt makalös med sin pälsväxt. Idag är tredje gången jag klipper honom den här säsongen och han ser ut som om han aldrig blivit klippt. Jaja, mycket päls var det och så himla skönt när den är väck. Idag klippte jag hela kroppen, utom sadelläget, halva huvudet och lämnade benen.


   

Av Malin - 9 januari 2017 22:00

Var uppe redan vid 6-tiden imorse för att skjutsa sambon till tåget inför deras utlandsresa.

Åkte direkt till stallet efter det och var således tidigt på plats. Borstade och pussade lite på Dino innan han fick komma ut i hagen.

Jag och Nero tog istället ett pass på ridbanan idag. Inte särskilt roligt väder med plusgrader och slask, men ridbanan var i ok skick även om snön var blöt och klaffsig.

Vi fortsatte att jobba med att sy ihop arbetet, dvs att samla upp energin från gårdagens långritt och fokusera ner den i dressyrarbete med mycket böja och ställa. Nogrann med att verkligen runda för både inner- och ytterskänkel och att han kan gå ställd både för och emot i båda varven. Nyttigt arbete som är ganska trist och slitigt, men man märker ganska stor skillnad när han är ordentligt lösgjord i båda sidorna.


Njuder idag på lite fina bilder från mer samlat arbete på gärdet igår.... Tycker han har börjat fronta så mycket mer än tidigare, han är verkligen i uppförsbacke med fint tryck bakifrån nu!


                                                            

Av Malin - 8 januari 2017 20:00

Fy för att helgen alltid går så himla fort när man är ledig.

Idag hade jag och sambon lite mysmorgon tillsammans eftersom han ska åka utomlands i veckan. Så då gäller det att ta tillvara på lite tid tillsammans. Efter en god frukost och avslutningen på Tour de ski på Tv så rullade jag dock till stallet. Idag red jag och Nero ut i skogen på ett riktigt långpass. Red hela vägen bort till Trehörningen och sedan genom skogen tillbaka. Mycket snö att pulsa i och vi rullade på i trav och galopp under stora delar av passet.


Så då passar det väl att bjuda på lite fina snöbilder i galopp...


                               


Dino har fortsatt vila, har ju snart vilat en vecka och än så länge verkar han ganska så förnöjd med det. Det är då man verkligen märker hur nyttig vilan är för dem. De sorterar och smälter alla intryck som varit under träningsperioden och mycket brukar falla på plats under vilan!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards