Chocolicious

Alla inlägg den 1 februari 2013

Av Malin - 1 februari 2013 22:30

Så var det då äntligen fredag och veckan på jobbet slut!

Åkte för ovanlighetens skull hem direkt efter jobbet och tog itu med storstädningen av huset. Efter lite kvällsmat var det bara att klä på sig och bege sig till stallet.

Mockade, fixade mat till Nero och sen påklädning. Innan vi gick ner till ridhuset passade jag på att ge resten av hästarna kvällsmat.

Skrittade fram och Nero var riktigt på tårna idag. Kissade med mig i sadeln för första gången och när han skulle resa upp sig igen så var det tydligen väldigt otäckt så han for iväg som skjuten ur en kanonkula, tur att matte har hyffsad balans. Sen var det idel spralligheter och taktande från Neros sida innan vi kom till arbete och Nero fick annat att fokusera på.



Sambon var med och filmade och fotade idag, SKOJ!

Passet idag valde vi att fokusera på mycket galopparbete och utnyttja att Nero var pigg och hade mycket energi. Fick rida myclet galoppfattningar och jobba med att plocka upp Nero bättre, så han verkligen sätter sig. Nero blir gärna väldig framåt, utan att bli tung i handen, men med mycket power, så då gäller det att förvalta alla power på rätt sätt, så vi får in energin och kraften i att sätta under sig istället.


Jobbade mycket vägar och att få Nero mer vaken och med mig, dvs svara snabbare för hjälperna. Vi red en nyttig övning där jag fattade galopp vid H eller M för att sedan ett varv på stora mittvolten i galopp, bryta av till trav vid K eller F och sedan rida snett igenom i trav och så återigen fatta galopp vid K eller F, ett varv på stora mittvolten, bryta av vid H eller M och sen snett igenom i trav. Mycket happenings och nyttigt tänkt för Nero som blev mer vaken för hjälperna.

Nero gör väldigt mjuka och fina fattningar och bryter av duktigt när man ber honom. Sen har vi mycket att jobba på med att få honom mer inom ramarna och bli stadigare.


Bjuder på lite bilder från dagens pass och så dyker filmen upp imorgon förhoppningsvis när jag hunnit redigare den lite.


Morgondagens pass skall fokuseras mer på travarbete och sidförande arbete!


                                     

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards