Chocolicious

Alla inlägg den 17 februari 2013

Av Malin - 17 februari 2013 22:41

Idag blev det helt om för min och Neros del.

Hade en inplanerad uteritt med Lotta vid 14-tiden. Åkte dit vid 13.30 och mockade och fixade med maten. Hjälpte sedan Madde med insläppet och när klockan slog 14 så var det ett fruktansvärt snöoväder ute. Så vi skippade uteritten för snön blåste sidledes, och rakt i ansiktet när vi hämtade in pållisarna, vilket jag inte tror att det är någon som uppskattar   


Så istället blev det ett snabbt inplanerat hoppass i ridhuset tillsammans med Madde/Chicago samt Lisa/Ghazzie.

Vi började med att bygga bana innan vi hämtade hästarna. Banan bestod av tre markbommar på böjt spår och sedan tre omgångar med sockerbitar och bommar längs ena långsidan. Därefter en radda med galoppbommar längs andra långsidan.


Vi började med att trava och galoppera igång hästarna och drog ett par omgångar över travbommarna på böjt spår. Sedan hoppade vi sockerbitarna där vi lagt upp en travbom och ett litet kryss. Nero fjösade mest över, men stannade inte och tvekade som han gjorde sist.


Så efter ett par skutt så höjde vi bommen till ett rättuppstående med travbom genom att lägga bommen på översta hyllan på sockerbiten, skulle gissa att hinderhöjden hamnar runt 50-60cm. Nero såg lite tveksam ut först men kom igång efter en stund. Hoppar fint fram men blir lite klivande bak. När vi bytte håll så la Madde upp ytterligare ett sockerbitshinder framför så det blev studshinder som vi skulle rida på i trav.


Nero blev väldigt konfunderad när det plötsligt var två hinder och hade så fullt upp att spana på hinder nummer två att han kom av sig och ramlade genom hinder nummer ett och således hamnade helt fel på hinder nummer två. Å då tappade han självförtroendet och började stanna och tveka när vi red an igen. Efter ett par försök tog vi draghjälp av Lisa och Ghazzie och då hoppade han om än tveksamt när Madde la ner bommen halvvägs. Så när han hoppade hela serien med halvbom så höjde Madde till helbom igen och Nero hoppade superfint den här gången med ordentligt språng genom hela kroppen.


Massvis med beröm och så avslutade vi när det gick som på räls. Mycket trött pållis och en lika trött matte på ryggen. Det är redigt slitsamt att hoppa   


Ruskigt nöjd med min fina kille som faktiskt hoppade dubbla studs på 50-60cm idag. Så nu planerar vi att hoppa redan nästa helg för att bättre på självförtroendet hos Nero och se till att han inte glömmer det vi lärde oss idag.


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards