Chocolicious

Alla inlägg den 9 februari 2013

Av Malin - 9 februari 2013 20:57

Härligt väder och upptaget i ridhuset så var det en perfekt dag för lite dressyrjobb på stora hoppbanan i den 1,5dm tjocka snön. Sagt och gjort, borstade och klädde på såväl mig själv som Nero och så skrittade vi ner till ridbanan. Skrittade fram och Nero fick verkligen lyfta på tassarna i snön. Blev lite spänd till att börja med eftersom det dels var en hel flock med småhundar som rastades lösa på gärdet intill och for fram som missiler i snön, glatt skällandes. Å dessutom kom det två mycket underliga ekipage ridandes på vägen. Först kommer det en islandshäst med ryttare i full kareta i galopp. Å då menar jag full fart - dvs så nära sken man kommer utan att faktiskt skena. Å två minuter senare kommer den en travhäst med ryttare på ryggen i något som liknande den traven som travare visar upp i ett V75 lopp. Nero såg lika förvånad ut som jag kände mig, vadan detta liksom?!


Så efter att ha funderat över detta en stund så kom Nero slutligen till ordentligt arbete. Travade igång och jobbade med att han skulle kännas lösgjord och verkligen trampa till ordentligt i steget genom all snön. När han kändes fin i lättridningen jobbade vi på samma sätt nedsuttet och slutligen i galopp. Nero tog i ordentligt och kändes rund, bärig och satte under sig på ett väldigt trevligt sätt.


Körde inte mer än 20 minuters aktivt arbete med tanke på att det blir tungt att springa omkring i snön. Skrittade av en nöjt frustande häst och återvände sedan in till stallet för det sedvanliga stallarbetet!


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards