Chocolicious

Alla inlägg den 5 februari 2013

Av Malin - 5 februari 2013 20:23

Så var det väderomslag igen och massor med blötsnö som fallit under natten. Idag var helt enkelt inte min dag.

Började med att spilla kokande havregrynsgröt över handen imorse så jag brännde mig fint, å när det gjorde så ont så släppte jag naturligtvis skålen med gröten i, så jag hade havregrynsgröt och krossadskål över hela köksgolvet.


Så med isomslag på handen försökte jag med den andra att torka upp allt från golvet, samtidigt som jag fixade nya frukost. Sen gick plötsligt strömmen i hela kvarteret lagom tills jag skulle klä på mig för att åka till jobbet, å det går ju inte direkt snabbt att försöka klä sig och ffa att hitta kläderna när det är becksvart.


Sent omsider kommer jag ut för att finna bilen helt insnöad, det hade kommit 1,5dm snö under natten, å dessutom blötsnö!

Så en kvart för sent anlände jag till jobbet   


Som fin fortsättning på dagen så fick jag jobba 15 minuters övertid innan jag kom iväg till stallet.


Väl i stallet var allt blött, dvs täcken, hästar och det mesta. Så fick hänge in både dagens och gårdagens täcke på tork, och hämta fram ett nytt till imorgon.

Sen borsta av Nero lite snabbt och på med grejorna. Fick sällis av Madde och Chicago ner till ridhuset. Tacksamt nog så var det inte fullt med folk i ridhuset utan bara Jennifer och Embla från stallet. Så jag och Madde tog varsin sida och red på.


Nero kändes initialt lite springig och sprättig och hade lite svårt att fokusera. Red mycket övergångar och vägar för att få honom mer på noterna. Galopperade igenom och sen kändes det som att han kom till ro.


Jobbade trav nedsuttet med övergångar mellan skritt - trav och halt -trav. Nero kändes väldigt mjuk och följsam. Fortsatte med att flytta honom lite längs med halva diagonalen och det kändes riktigt trevligt. Avslutade med att galoppera lite mer samlat, och här kändes han lite trött. Så vi avslutade med att trava av i låg och rund form och avslutade sedan passet.


Nu väntar två dagars ridvila för Nero och jag hoppas hinna med att duscha honom någon dag nu när det är milt ute.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards