Chocolicious

Alla inlägg under mars 2015

Av Malin - 7 mars 2015 22:45

Blev en tidig kväll för vår del igår då vi var rätt trötta efter att ha varit vakna sedan 02.30 på morgonen. Vaknade dock utvilade imorse och valde att börja dagen med en tur upp till Vatikanen. Har aldrig sett fler människor på samma plats tidigare...helt hysteriskt och vi valde att inte ägna hela dagen åt att stå i kö för att komma in, utan gick runt och kikade på det som gick att se. Valde istället att fortsätta bland sevärdheterna och betade av Fontana di trevi, Pantheon och Colosseum. 

Åt en god lunch i solen på en uteservering med utsikt över Pantheon. 

   

Kvällen bjöd på härlig middag och trevligt sällskap av andra svenskar. Är ju så lustigt att vart i världen man än befinner sig så är det alltid andra svenskar i bordet bredvid. 

Av Malin - 6 mars 2015 21:30

Så var vi äntligen här. Startade tidigt imorse och var på plats i underbara Rom vid 10-tiden på förmiddagen. 

Bjuder på lite härliga bilder... 

       

Av Malin - 5 mars 2015 21:00

Ja idag blev verkligen en fulltecknad dag. Geeris väckte mig vid 7.30 så efter frukost drog jag igång med att städa hemma och styrde sedan bilen till Ica för att handla. Hem, packa upp och äta lunch innan stallet väntade. 


Å idag fick Dino äntligen komma ut och jobba lite. Vet ingen häst som blir så glad när man hämtar inspiration honom. Borstade och satte på longerlinan och gick ut till ridbanan. Duktiga killen började omedelbart skritta runt mig i en något oval cirkel   

Men med lite övning gick det allt bättre. Han travade ett par minuter åt vardera håll och fick sedan fatta galopp. Han fattar fint och okomplicerat och när det blev fel böt han galopp hur smidigt som helst. Massor med beröm till min duktiga killen. Han fick återvända till hagen och fick Sparven som sällskap när Anna och jag red ut med Nero och Jacke. Blev turen runt skolan och Nero kändes mjuk och fin trots gårdagens träning. Tillbaka i stallet spolade jag av honom innan Pia kom för att massera pluttispållen. Han såg och kändes fin bortsett från någon mindre spänning som Pia släppte på. Nero njöt av massage, akupunktur och laserbehandling. Så nu ska han få ett par dagars härlig v vila när  jag ska på semester. Medan Pia tog hand om Nero ägnade jag mig åt att mocka, fixa höpåsar och mathinkar för en vecka framåt. Är ju alltid lite extra att tänka på när man ska åka bort. Tur jag har snälla stallisar som tar hand om pållarna när jag är borta. 


Så imorgon reser jag och sambon till  Rom på en härlig weekendresa och laddar batterierna med god mat, mys och sol   


Av Malin - 4 mars 2015 23:31

Idag blev det således ytterligare en lång dag. Jobbade 7-16 och åkte sedan direkt till stallet. Skyndade mig att mocka åt båda killarna och fixa fram maten. Anna tog in hästarna under tiden så de fick komma in och äta mellis innan Nero skulle iväg på dressyrträning. 


Borstade Nero, på med täcke, benlindor, transportskydd och boots. Han gick direkt in i transporten och vi packade in oss själva. Anna följde med som sällis och för att filma oss.


Så idag bjuder jag på en film från dagens träning....



Av Malin - 3 mars 2015 22:00

Usch idag blev en sån där mardrömslång dag.

Jobbade 06.45-16 och hade möte i Örebro 14-16, vilket innebar att jag inte var hemma förrens kl 17.

Åkte direkt till stallet där jag skyndade mig att mocka till killarna samt Filippa, då Boel bett om hjälp idag. La in maten och hämtade sedan in killarna från hagen. Spolade skitiga ben på båda herrarna och gjorde sedan iordning Nero.

Banan var helt ok, litet snölager ovanpå det annars tinade och mjuka underlaget. Nero fick ett genomkörarpass där vi jobbade med samtliga skolor, kände av vart vi hade alla benen och att takt och bärighet fanns där.


Efter avslutat ridpass var det bara att spola benen igen och sen ägna 30 minuter åt att göra rent utrustningen som var riktigt skitig.

Sen fram med matpåsar och hinkar innan jag äntligen kunde åka hemåt. Landade in hemma vid 20-tiden, efter att ha varit hemifrån i närmre 14 timmar....

Sen är det bara att äta och duscha och sen väntar sängen. Även morgondagen bjuder på en lång dag...men sen, 5 dagars semester....wihooo!

Av Malin - 2 mars 2015 22:30

Ja det märks att han fått vila två dagar för idag var han pigg som en mört när Anna och jag red ut.

Tog en lite längre tur på mjuka och fina grusvägar, perfekt att kunna hålla ordentligt tempo och tryck.

Nero är ganska underhållande när han är pigg, för det är som att han inte riktigt vet var han ska göra av med energin. Han blir ju aldrig dum eller svårriden, men han är så det spritter i kroppen på honom och han vill så mycket.

Så idag var det väldigt spännande då det är mycket skogsmaskiner som skövlar skogen igång runt oss. Å det blir lite spännande när det plötsligt brakar ner ett träd 10m ifrån oss, men som sagt han tar ett skutt och spanar lite, men sen är det lugnt igen. Kändes stundtals väldigt fin när han har sådant driv i steget.


Så det var två nöjda killar som fick återvända ut i hagen. Nackdelen med mjuka och fina skogsvägar är ju dock att all utrustning blir därefter. Så idag passade jag på att tvätta i den nya tvättmaskinen i stallet...super!


Dino verkar även han otroligt pigg med lite vårsprall i benen. Han motionerade sig själv i hagen genom att raca runt, runt och runt.

Hann även med att hjälpa Anna lite mer Sparven idag. Gick med honom och lärde tygeltag, dvs jag går bredvid och håller i tygeln på varsin sida av halsen så han lär sig förstå ledande tygeltag...han skötte sig finfint. Så vi tog tillfället i akt och slängde upp mig på ryggen, å skrittade ett varv på ridbanan. Anna gick med och höll i, men han skötte sig fint, så snart kan han det där själv, utan ledare.


Sen var det bara att vända hemåt för en sväng i duschen innan jobbet kallade!

Av Malin - 1 mars 2015 21:45

Så var Mars här...å äntligen börjar man känna att våren närmar sig.

Dock vaknade vi upp till ett icke så vårigt Göteborg. Det snöregnade på tvären....  

Så efter en lyxig hotellfrukost tog vi en kort sväng på Nordstan...dit vi kunde köra med bilen och således slapp gå ut   , innan vi återvände hemåt. Hann naturligtvis med en tur in på Skara hästsport där jag fyndade ett par turkosa eskadron lindor i samma nyans som Pikeurtröjan, tror färgen heter capri från deras höstkollektion 2014. Å så hittade jag ett schockemöhle täcke i deras pacific-kollektion, dvs mörkblått med gula och vita detaljer på rean....blir nog snyggt till Dino så småningom...


Väl hemma blev det mys med katterna och naturligtvis en sväng till stallet. Mockade, fixade fram maten och ägnade mig åt ordentligt rykt och mys med båda killarna. Verkade inte ha gått någon nöd på dem...  


Imorgon väntar ny vecka....


Måndag - Uteritt tillsammand med Anna

Tisdag - Dressyrpass på utebanan

Onsdag - Dressyrträning KRUT för Ola

Torsdag - Uteritt samt massage för Nero

Fredag - Söndag får Nero vila eftersom jag ska till Rom   

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards