Chocolicious

Alla inlägg under mars 2015

Av Malin - 23 mars 2015 21:30

Tänkte på det idag...vilken glädje det är att ha stallkompis som förhöjer dagar då man normalt sett inte ser fram emot att rida. 

Idag var en typisk sådan dag. Ni vet när man jobbat en lång dag som är slutet på en vecka där jag jobbat 6 av 7 dagar och idag blev alltså den 7:e dagen. Som extra lycka är det ett vidrigt väder ute med snöblandat regn och blåser storm. Knappast något inspirerande överhuvudtaget. 


Å så kommer man till stallet och möts av en likasinnad som höjer inspirationen igen. Å vi rider ut tillsammans och är ute i över en timme med glada hästar som går så trevligt. Å då glömmer man liksom bort att man är trött, man glömmer bort skitvädret för man har roligt när man rider i ett friskt tempo och pratar om allt, skrattar och gnäller om vartannat. 


Så idag - Tack Anna för att du höjde mitt humör och vände skitvädret och kylan till något oviktigt.


Av Malin - 22 mars 2015 13:00

Morgonen bjöd på trist väder med stormvindar, grått och ffa kallt. Det är sådana dagar man helst vill ligga kvar i sängen, men det är ju bara att kriga sig ut. Började stallpasset med Dino som fick komma ut på ridbanan för longering. Å han skötte sig verkligen super. Trots stormvindar som medförde att det stundtals riktigt dånade i plåten på ridbaneskjulet så fortsatte han lugnt och fokuserat att arbeta. Idag gick det dessutom väldigt bra och han kändes superfin. Så nöjd med korrekta övergångar och bra kontakt. 


Efter Dino fått på sig täcke och kommit ut i hagen med lite hö var det Neros tur. Pga vädret valde jag en tur i skogen där blåsten inte blir riktigt lika påtaglig. Red på hacket idag och jobbade i en ganska rund låg form där han fick runda ryggen och ta för sig ordentligt med bak. 


Så trots skitväder så var jag väldigt nöjd när jag avslutade stallpasset och återvände hemåt. Härlig känsla! 


Finaste Nero efter dagens ridtur. Han börjar få sommarpälsen efter vinterns rakning och blir så snygg när apelkastningen kommer fram igen. 

 

Av Malin - 21 mars 2015 22:45

Idag jobbade jag 7-16 vilket innebar stallet på eftermiddagen. Så jag skyndade mig att mocka och lägga in maten innan det var dags att ta in hästarna. Vilodag gällande ridning och longering idag så vi la istället lite fokus på att skärpa upp spolning av benen. Jag tar alltid båda mina killar samtidigt från hagen och så parkerar vi vid spolslangen på vägen in. Båda är okomplicerade att spola var för sig, men tillsammans är det ibland svårt att inte lattja med varandra och glömma bort varför vi står där. Så idag korrigerade vi in oss i att stå helt still bredvid varandra medan jag gick runt och spolade av samtliga åtta ben. Efter lite korrigering skötte de sig tipptopp och det gick supersmidigt. 

Väl inne i stallet ryktade jag båda killarna innan jag åkte hemåt för att fira pappas födelsedag. 


Bjuder på en bild på skitigaste pållen Dino   

 

Av Malin - 20 mars 2015 23:00

Idag fick båda killarna jobba.

Var ju på plats redan vid 8 imorse och började således med Dino. Rykt och sedan på med benskydd och longerlinan. Vi kör ungefär samma program så han ska känna igen sig. Dvs vi går runt i skritt ett par varv, stannar ett par gånger och backar ett par steg. Det är grunden för att se att han är lyhörd och inställd på arbete  med mig.


Sen leder jag in honom på volten och så får han skritta runt mig ett par varv, sen travar vi ett par varv, och även om det är lite vingligt och äggformat spår så börjar han hitta linjen och hålla den. Brukar be honom sakta av till skritt och sen igång i trav igen. Ber sedan om galopp och så får han galoppera ett par varv innan vi gör avsaktning till trav och sedan en ny fattning. Avsktning till trav och sedan skritt och så får han komma in till mig, beröm med ord, klappar och en godisbit.

Sen byter vi varv och gör om samma sak i andra varvet och avslutar så småninom med att skritt längs hela spåret, stannar ett par gånger, backar och sen är vi klara.


Ut med Dino i hagen och sen fick Nero kom ut på en uteritt runt skolan idag. Kändes lite lagom efter två dagars dressyr på banan. Ett lagom pass där vi red igenom samtliga gångarter men annars mest rullade på och njöt av att vara ute.

Av Malin - 19 mars 2015 16:00

Wihooo....idag hade jag äntligen en helt ledig dag, helt underbart!

Sovmorgon får jag sällan eftersom underbara Bagheera gärna väcket sin mamma tidigt, men jag var pigg, så det gjorde inget.

Fixade lite hemma under förmiddagen, finns alltid saker att ordna med, fick även besök av pappa som kom förbi på en fika. Han hade med sig ett berg av nytvättade hästsaker, brukar dumpa av lite hemma hos dom för tvättning när jag har mycket att göra.


Stallet efter lunch där jag började med att lunchfodra hästarna och sen tog itu med stallarbetet. Mockade, fyllde på med torv i båda boxarna. Gjorde höpåsar och mathinkar samt tvättade ytterligare ett par maskiner.

Vårstädade och fixade i sadelkammaren så nu är all ren tvätt nedstoppad i rätt låda, och allt är på rätt plats och lätt att komma åt. Är så glad över min lilla skruvdragare som är så smidig att ha med sig. Satte upp en ny hylla där jag ställde upp ett par lådor med saker som jag inte använder varje vecka såsom förbandsmaterial och dyl.


Hämtade sedan in Dino som fick jobba lite på ridbanan. Longerade honom och han skötte sig fint. Idag var det lattjolajban värre och han bjöd på lite bakutsprång, är dock inte så snabb med sin gängliga kropp, så det ser ganska skojigt ut.


Nero stod näst på tur och idag fick det blir dressyrpass med kandaret på igen. Både matte och Nero kändes väldigt nöjda över det beslutet.

Idag kändes han tiptop och allt gick som en dans. Han gjorde sueprfina övergångar utan att ligga på, jag fattar inte att det är så stor skillnad på träns och kandar. Å det är ju inte så att jag någonsin behöver ta tag i stången när jag rider på kandaret, han är bara så mjuk, nöjd och ärlig till bettet när jag rider på kandar. Har ågren för hur jag ska göra....får ju inte tävla på kandar än på ett par nivåer, samtidigt visar han ju så himla tydligt att han inte alls trivs på tränset. Å jag har provat i princip all bett jag får tävla på inklusive olika träns...så nu börjar ideérna tryta.


Imorgon blir det uteritt...



Av Malin - 18 mars 2015 22:45

Jobbade även idag till kl 16 och åkte till stallet direkt därefter.

Mockade och fixade maten lite snabbt för att sedan kunna ägna mig åt pållarna.

Hämtade in Nero först som verkade nöjd över att få komma in. Hans sår är fortsatt fina och imorgon är tanken att han får komma tillbaka ut i sin vanliga hage tillsammans med Dino.


Han fick ju vila igår pga sår och lång arbetsdag för min del, men idag tog vi nya tag och det fick bli ett dressyrpass på utebanan. Nero kändes pigg och alert från start och idag fick det blir lite diskussioner då han efter ett par dagar på vanligt tränsbett kommer på att han kan ligga på och dra mig ur sadeln igen.

Ffa i galoppen så ligger han gärna på och övergångarna från galopp till skritt är just nu ingen lätt uppgift. Får bli ett pass på kandaret imorgon så vi får sätta tillbaka oss lite mer.


Annars i traven känns han fin och ganska jämn. Han gör fina skolor i båda varven och med jämnare steg än tidigare.


Dino fick en rykt på stallgången, han har verkligen ägnat sig åt en ny syssla....gissar att han lärt sig detta av Sparven...nämligen att rulla sig så han är lerinpackad....huga....tog mig närmare en timme att få honom i presentabelt skick.


Nu tar vi kvällen för idag...

Av Malin - 17 mars 2015 21:30

Lång dag för min del med jobb 07-13.30 därefter direkt transport till möte i Örebro 14.30-17.00 vilket innebar att jag var hemma vid 18 och då åkte direkt till stallet. 


Killarna mumsade eftermiddagsmaten med god aptit och jag började med fixa maten. Plockade sedan ut hästarna en i taget för mockning och rykt. 


Neros sår såg torra och oretade ut. Känns toppen och han verkade njuta av ompysslingen. 

Tog mig sedan an Dino som var lerig om tassarna, så där fick vi spola en sväng. 

 

Av Malin - 16 mars 2015 21:15

Stallet imorse med uteritt tillsammans med Anna. Var lite kallare halvfranskt på vägen idag, så vi red runt Torpskog och fick skritta vissa partier där det var hårt. Nero kändes fin och glad över att komma ut med lite sällskap. 


När vi kom tillbaka till stallet och klädde av utrustningen så upptäcker jag att Nero är blodig på höger bakben. Tvättar rent och hittar fem sår utspridda runt hela koftan, både på ovansidan och neranför. Hur dessa har uppstått under ridturen kan man bara spekulera om. Men jag lutar åt att han fått upp sten innanför benskyddet. Så det blev ordentligt rengjort, på med blåsorna och sen fick han stå på mindre och torrare hage i ett par dagar. Vi bytte runt lite så Dino fick Sparven som sällskap och Nero och Jacke fick gå ensamma bredvid varandra. Alla verkade nöjda och lugna näe jag åkte därifrån. 


Får vi se hur han verkar imorgon. 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Skapa flashcards