Chocolicious

Alla inlägg under mars 2015

Av Malin - 15 mars 2015 20:48

Helt underbart med en helt ledig söndag hemma   

Då sambon spelade golf under förmiddagen så ägnade jag mig åt stallet och hästarna. Blev ett riktigt långpass i stallet idag, men så härligt att få greja med allt man önskar och slippa stressa.


Började med att mocka och fixa vatten hinkar etc i stallet. Gjorde sedan höpåsar för sju dagar framåt samt kraftfoderhinkar för detsamma. Mockade ur hagen och körde ett par smutsiga täcken i maskinen.


Medan jag grejade i stallet ägnade sig hästarna åt njutning i högsta grad....mys i solen!

 


Hämtade sedan in Dino som fick en ordentligt rykt och ett pass longering på ridbanan.

Han fortsätter att sköta sig så himla bra, idag körde vi skritt, trav och galopp i fem minuter år vardera håll. Nästa steg får bli att sätta på ett schabrak och sen gjord, för att så småninom byta mot en sadel. Hoppas även kunna börja vänja in tränset snart.


Blev så himla varm i hjärtat när jag gick ut med Dino i hagen igen och fick syn på Nero som i godan ro låg och solade. Så himla skönt att se honom så nöjd och avslappnad i hagen, ensam!


 


Efter Dino väntade Nero som fick ett pass på banan i solskenet. Han fick jobba mycket med galopparbetet idag. Jobbade med fattningar, ökningar och samling både på rakt spår i på volt. Red 10m volter, förvänd galopp på 8-volt och överångar galopp-skritt-galopp. Mycket nyttigt arbete och Nero kändes väldgt fin. Är en så härlig känsla när han verkligen välver ryggen, sänker nacken och bär sig oavsett om jag trycker på, samlar eller lägger en volt.


Tillbaks med pållis i hagen. lunchservering och sen smörja utrustning. När jag grejade med stallet kom Björn ut och frågade hur vi skulle ställa uppbindningsstocken utanför stallet. Jag måttade och visade lite, och tre timmar senare fick jag mms från Anna och stocken är på plats....snacka om snabbjobbat   


 

Av Malin - 14 mars 2015 20:30

Ytterligare en lång dag på resande fot. Idag stod Stockholm på agendan.

Sambon hade italiensk glasskurs på Al Dente på agendan och under tiden gjorde jag stan och kikade i affärer. Var dock riktigt duktig och höll i pengarna idag. Blev tre reaböcker på bokrean, idag var det nämligen 50% på reapriset. Köpte även en snygg jacka som jag spanat efter ett tag...


 


Vi var hemma igen vid 20-tiden och då blev det en snabb tur till stallet för att mocka och ställa fram maten. Hann även med en rykt av båda killarna som verkade nöjda.

Nero fyller sex år idag och vi firade det med extra många pussar och morötter!

 

Av Malin - 13 mars 2015 20:15

Usch....idag var ingen bra dag. Hela dagen har  gått i ett hysteriskt tempo och jag har inte hunnt med allt jag önskat. Vissa dagar jobbar tiden helt enkelt emot en.

Var sen från jobbet och var tvungen att köpa hästmat och hämta ut paket. Så jag var inte på plats i stallet förrens klockan var 16.30 Hästarna hade precis fått mellis i hagen, så jag passade på att mocka, fixa matpåsar och hinkar medan de åt. Klockan sprang iväg hysteriskt snabbt, och plötsligt var klockan 18 och det var dags att ta in pållarna.

Båda mina hade rullat sig och var leriga långt upp på magen. Så det tog en evighet att spola benen på dem, för att inte tala om att rykta dem.


Dino var hur skitig som helst, han rullar sig ordentligt nu när vinterpälsen släpper och det kliar. Så plötsligt var kl 19, det var bäckmörkt och jag kände bara att jag orkar inte rida nu. Så Nero fick vilodag dag och jag åkte hem för att umgås och mysa lite med killarna hemma. Kändes välbehövligt efter alla resor som varit sista veckorna.


Imorgon väntar en tur till Stockholm då sambon ska på italiensk glasskurs och jag ska göra storstan under tiden!

Av Malin - 12 mars 2015 13:00

Stallet på morgonen idag och började faktiskt med Dino idag. Han fick sig en ordentlig rykt och sen begav vi oss till ridbanan för longering. Han är så himla duktig min lillkille. Han lär sig snabbare än man hinner blinka. Idag skrittade han snällt runt mig i en stor cirkel, travade när jag bad honom och fattade galopp när jag bad om det. Så vi jobbade fem minuter åt ena varvet och sen fem minuter åt det andra. Medan vi höll på kom Anna och Sparven in på banan, Dino kikade lite men fokuserade sedan tillbaka på mig.


Dino fick sedan komma ut i hagen och jag hämtade in Nero istället. Ryktade och på med grejorna. Blev ridbanan för vår del även idag, och idag red jag på träns. Måste ju börja vänja över inför tävlingssäsongen. Märker faktiskt skillnad mot förra säsongen. Även om han inte känns lika rund och nöjd på tränset, så har han blivit mycket starkare av att få jobba korrekt med kandaret. Så idag gav han en väldigt fin känsla i galoppen, rund och bärig utan att ligga på i handen. Trevligt pass där Anna var med och kikade och gav oss lite feedback under tiden vi körde. Alltid bra med någon som sitter bredvid och kan peta lite för att förbättra.


Av med grejorna lagom tills Daniel kom för att sko. Nero blev av med vinterutrustningen och han kikade även på Dino som såg fint ut i fötterna. Skönt!


Medan Daniel skodde fixade jag stallet och sedan njöt jag och Anna av en glass i solen medan jag smorde utrustningen, härligt med vår!


Bjuder på lite inspirationsbilder från Gothenburg Horse Show.....tävlingssäsongen 2015 - Here We Come!

                               

Av Malin - 11 mars 2015 19:45

Idag blev det en lång dag, med lite oplanerade ändringar.

Jobbade 7-16 och hade insläpp i stallet samt inplanerat hovisbesök för Nero och Dino.

Daniel - Hovis hade dock skickat sms om att han varit hemma i två veckor med ryggskott och undrade om vi kunde byta dag tills imorgon istället, vilket funkade för min del.

Så när jag kom till stallet gav jag pållarna lite eftermiddagshö i hagen, fixade stallet och plockade sedan in Nero.


Spola benen eftersom leran nu gjort sin entre. Älskar våren - hatar leran!


Slutligen var vi redo att äntra ridbanan och idag körde vi ett ganska basicpass efter alla vilodagarna. Nero kändes mjuk och bjöd jämnt och fint i samtliga gångarter. Var dock lite jobbigt med mjukt underlag och broddar, så förhoppningsvis går det lättare imorgon när broddarna ryker och vi är vårfina om tassarna igen.

Ryktade Dino som fäller som en tok just nu. Det är fruktansvärt vad snabbt man glömmer hur vidrigt det är med allt fällande när man är så van med klippt häst så man slipper denna skit. Så det var bara att ta i med hårdhandskarna och raffsa ordentligt, å pållen njöt för fulla muggar.


Av Malin - 10 mars 2015 23:00

Ja lite skillnad var det allt att komma hem till Sverige igen, vi kan väl säga att vi tog med oss en del blåst hem, dessvärre var det inte lika varmt här, så det vart betydligt otäckare med stormvindarna här hemma.

Stallet på morgonen med en uteritt runt skolan med Nero. Kändes bra att börja lite lagom eftersom han vilat i ganska många dagar nu. Nero är ju dock en klippa som alltid. Jag vet ingen annan häst som vilar fyra dagar och så rider vi ut i total storm, alltså det blåste så mycket att jag höll på att blåsa av från Neros rygg, å han bara trampar på framåt. Bryr sig inte skit om allt som fladdrar och smattrar i vinden, eller att ländtäcket dansar salsa på ryggen på honom. Han skrittar med pigga steg, travar med härligt tempo och galopperar glatt, men han spökar aldrig, eller skyggar och fjompar omkring. Han är bara genuint glad över att få komma ut igen.

Nero kändes fin i kroppen och imorgon får det bli dressyrpass på banan.


Tilllbaka i stallet stötte jag på problem med att det blåste så kraftigt att hästarnas lunchhö blåste ur hagen snabbare än jag hann lägga ut det.


Så jag fick uppfinna hötunnor till samtliga pållar. Dino och Nero fick dela på en stor vattentunna som jag la stora stenar i botten på...funkade fin-fint och killarna delade broderligt på maten.


 

Av Malin - 9 mars 2015 19:15

Efter en lång dag som startade tidigt imorse är vi då äntligen hemma igen. Har gått helt okomplicerat hela vägen och nu har jag även hunnit med en sväng till stallet och pussat på pållisarna. Det verkade vara bra med dom och det blev en ordentlig rykt av båda killarna. Dino är inne i en rejäl växtperiod och har börjat växa ikapp lite mer med framdelen igen. Han har även blivit grövre om benen, så nog börjar han bli stor kille.


Imorgon är det åter dags att ta plats i sadeln innan jobbet väntar!

Av Malin - 8 mars 2015 20:30

Åter en dag fylld med sevärdheter och upplevelser, men även tid för mys i solen.

Vi började dagen med en härlig hotellfrukost och styrde sedan stegen mot Villa Burghese....en enorm park där vi ägnade förmiddagen åt att ströva omkring, sitta på en parkbänk och lapa sol och bara njuta av att vara tillsammans.

         


Resten av dagen bestod av lunch med utblick över spanska trappan innan vi avslutade dagen Forum Romanum och pizza till middag. Imorgon väntar hemfärd och jag längtar efter alla mina djur. Som alltid - borta bra men hemma bäst!



Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards