Chocolicious

Alla inlägg under september 2015

Av Malin - 14 september 2015 21:15

Åh vilka härliga, helt underbara hästar jag har. Blir varm och lycklig ända in i hjärtat, en riktig glädjeboost! 


Idag var det dags för Dinos allra första uteritt. Hade Anna och Jacke som sällskap och trygghet med oss ut och Dino är verkligen en stjärna. 


För det första så hoppade jag för första gången upp ute på stallplanen, vilket vi inte testat tidigare. Dino stod som ett ljus. Skrittade genom hagen och ut i skogen bakom stallet. I början var Dino superpigg och alldeles uppskruvad, men sköter sig så himla bra trots energin. Inga dumheter utan endast lite taktinslag och bråttom att komma framåt. När vi kommit ut ur skogen på själva skogsvägen så skrittade vi bredvid Jacke och Dino trampade på med nöjda steg. Gjorde halt ett par ggr vilket han lyssnade fint på. Å så slog vi ihjäl lite älgflugor som deltog i uteritten   


När Dino kändes avslappnad provade vi att trava å tjoho vad kul det var. Dino bjöd friskt framåt och seglade ifrån Jacke med sina stora kliv. Jag satt med ett leende som gick från öra till öra för känslan är obeskrivlig. Han har ett sånt gung i traven och att se och känns hur han njuter av att sträcka ut med självförtroende vid första uteritten gör mig både stolt och glad!


I uppförsbacken provade han självmant ett par steg galopp och jag berömde. Helt okomplicerat. 


Skrittade genom skogen och där provade vi att låta Dino gå först en sväng. Han såg lite fundersam ut när Jacke föll in bakom, men sen knatade han på med nyfiken blick. Duktiga killen   


Travade ytterligare en liten bit på tillbakavägen med lika gott självförtroende och i fin form. Helt avslappnad och nöjd. På hemvägen passerade vi en liten försänkning vid ett dike, å Dino tvekar inte ett steg utan bjuder på ett kattliknande hopp över å skrittar sen vidare. Som jag skrattade åt honom. 


Älskade häst!


 


När Dino blivit ombytt och ätit godis bytte jag honom mot Nero och ett pass på ridbanan. Red även idag på nya bettet och initialt kändes Nero ganska stark, då han verkligen tog stöd på bettet. Men efterhand som jag jobbade lös honom så blev han väldigt fin. Fortsatte vårt arbete med skolor på rakt och böjt spår samt mycket galopparbete. Väldigt nöjd med dagens pass och Nero kändes väldigt mjuk och fin på slutet, kul!

 

Av Malin - 13 september 2015 23:06

...Red vi idag!

Trotsade älgflugorna och tog med mig Nero runt skolan. Provade ett nytt sprenger-bett idag och första intrycket är väldigt lovande. 

Min känsla är ju att han inte riktigt sugenr tag i bettet och får igång schvunget bak på vanliga bett, men på kandar blir han jättefin. Det bekräftade även Anis på träningen i torsdags att han fick ett helt annat tryck med kandaret. Så nu provar vi ett tjockare bett, så får vi se hur han känns.


Å idag tog han fint stöd och kändes väldigt nöjd, vilket glädjer mig. Testar vidare med ett pass på banan imorgon så får vi se hur känslan är. 


Dino fick en rykt idag och imorgon väntar vår första uteritt   

Av Malin - 12 september 2015 22:45

Idag var det Dinos dag och Nero fick vila. 

Mockade och fixade klart i stallet innan jag hämtade in Dino från hagen. Nero blev riktigt svartsjuk när han fick stanna kvar i hagen. 


Dino sken som en sol över att bli utvald och skrittade snällt med upp till stallet. Ordentlig rykt samt utredning av man och svans. Passade även på att runda till framhovarna lite. 


Idag provade vi att lägga gelpad under framvalvet på sadeln och vilken skillnad det blev. Mycket bättre framåtbjudning och mer avslappnad. Skrittade, travade och galopperade både på rakt och böjt spår. Idag fixade han även att trava snett igenom ridbanan och byta varv. 


Massvis med beröm när vi var klara. Dino fick gå direkt in i boxen och så hämtade jag in Nero som fick en ordentlig rykt och lite pusskalas innan även han fick njuta av eftermiddagsmaten i boxen. 

Av Malin - 11 september 2015 22:30

Idag stod ridning av båda mina killar på agendan - kul!

Så Nero fick vara först ut med ett dressyrpass på ridbanan. Är så satans mycket älgflugor just nu att jag knappt orkar rida ut. 


Idag körde vi på kandaret och red ungefär samma övningar som Anis-träningen innehöll. Red öppna längs spåret med lite mer tvärning, så han verkligen fick ta i. Red förvänd sluta genom att lägga en volt tillbaka och sen förvänd sluta tillbaka till spåret. 

Bakdelsvändningar och lite skänkelvikningar på diagonalen. I galopparbetet jobbade vi med tempoväxlingar och upptag i galoppen. Mot slutet blev han väldigt reglerbar och fin. Riktigt nöjd med dagens ridpass. 

 


Byte av häst och Dino är så nöjd när han får komma in och stå på stallgången. På med sadel och träns och så var vi redo för ett ridpass. 

 

Min snygga lillkille!


Dagens ridpass blev en genomgång av samtliga gångarter och lite vägar. Tror jag behöver plocka fram min gelpad och lägga under framvalvet då Dino ändrat sig i kroppen och plötsligt fått världens manke. Så idag hamnade sadeln lite väl hårt på boxarna då den sjönk ner över manken. 


Annars sköter han sig otroligt bra och verkar tycka det är roligt att vara igång igen. 


Nu väntar tre nätter för min del, så killarna får dela på helgen med varsin riddag och varsin vilodag!

Av Malin - 10 september 2015 20:30

Ojoj... Idag var det verkligen mycket happenings! 

Hade lunchfodring på mitt schema och sen Anis-träning,  så jag åkte till stallet vid 13.30 Å redan när jag kommer åkandes på vägen mot stallet så ser jag att båda mina killar far omkring som popcorn i hagen. Parkerar bilen och går ut till hagen, å då kommer båda hästarna i fullt sken mot mig. Hinner notera att båda två är dyngsura av svett och helt stirriga. Pratar lugnande med dem och uppmärksammar då att Nero sparkar hysteriskt mot något flygfä som svärmar runt honom. STYNGFLUGAN!


Så lyckas få in dom i lilla hagen som vi har som extra led och få på grimskaft på båda killarna. Nero är helt panikslagen och kastar sig hejdlöst. Jäkligt tursamt att han ändå är så trygg med mig att när jag vrålar till så hejdar han sig tillräckligt för att jag ska kunna öppna ledet, som jag bara slänger åt sidan och sen flyger vi ut alla tre. Får använda hela min ledarskapsförmåga för att inte tappa eller bli översprungen. Väl inne i stallet går luften fullkomligt ur båda mina killar som i tur och ordning får bli duschade med svalt vatten över hela kroppen för att kyla ner dem lite. Mockar under tiden och sen står båda killarna helt tysta, stilla med sänkta huvuden och tomma blickar. Yises! 


Efter 30 min vila är det dags att ta ut Nero och göra honom redo för Anis-träning. Skrittar hela vägen fram till ridhuset så Nero får köra ut lite mjölksyra ur kroppen och han känns faktiskt väldigt fin när vi kör igång i ridhuset. Dagens träning bestod av mycket lösgörande med öppna, förvänd sluta, bakdelsvändningar och mycket galopparbete. Fick göra mycket tempoväxlingar för att öva ffa på upptaget. Anis tyckte han såg väldigt fin ut idag, och höll med om att han får mycket bättre tryck bakifrån och tar bättre stöd på kandar än på träns. 


Nöjda skrittade vi hemåt och Nero fick bli schamponerad innan han fick komma in i boxen för eftermiddagsmaten. 


Dino såg trött ut efter dagens språngmarsch i hagen, så vi hoppade ridningen idag och ryktade istället. 


Väl hemma kom pappa förbi med ett gruslass, något som Bagheera verkligen Uppskattade! 

   

Av Malin - 9 september 2015 20:15

Suck....älgflugorna är verkligen aggressiva och många i år. Det går knappt att rida ut just nu. 

Idag skulle Nero skrittade efter Ingebjörns behandling igår, så jag och Anna tog en tur tillsammans. Vi slog ihjäl typ 1000 älgflugor var under turen, vilket var mindre trevligt. Vi gjorde dock även lite trevligare saker. Nero hoppade över en vägbom och över ett uppgrävt dike mitt i vägen. Duktig kille. Å för övrigt skrittade vi på långa tyglar och försökte njuta mellan älgflugornas besök. 


Väl tillbaka i stallet stod vi säkert en halvtimme på stallplanen och plockade älgflugor ur hästarnas svansar. Usch vad vidriga dom små djuren är. 


Ut med Nero i hagen och in med Dino. Idag var det vilodag så jag ryktade och pussade lite på honom. 


Tillbaka hemma gjorde jag spenatsoppa för att boosta kroppen lite mot den pågående förkylningen. 

 

Av Malin - 8 september 2015 16:15

Sov av vid lunch och känner mig fortfarande sådär med förkylningen, är iaf inte sämre. 

Började med Nero när jag kom till stallet så jag skulle hinna innan Ingebjörn skulle komma vid 14.30 Idag gjorde jag Nero mycket lycklig då han fick på sig sitt Älskade kandar. Han blir som en annan häst. Supernöjd i munnen med bra stöd och ärligt sug. Sån himla skillnad att jag blir knäpp! 

Körde ett lagom pass idag eftersom vi inte använt kandaret sen i vintras, men Nero kändes väldigt fin. 


Bild från oktober förra året när vi introducerade kandaret!

 


Sen väntade Ingebjörn som tyckte Nero såg mycket finare ut. Fin överlinje och jämnare i kroppen. Hittade en liten låsning i vänster bak och höger bog som stämmer väl med min känsla. Så han löste honom och så ska vi skritta imorgon och sen köra på som vanligt. 


Efter Nero var det således Dinos tur att återvända till ridbanan. Han är en pärla och skötte sig perfekt. Inga problem med utrustningen, stod still när jag hoppade upp och både skrittade, travade och galopperade duktigt i båda varven. Så stolt över honom!


Vi har kommit ganska långt sen i juni när vi tog denna bilden. Första gången jag satt på Dinos rygg! 

 

Av Malin - 7 september 2015 18:00

Uhhh... Vaknade vid 16.30 efter nattens jobb och har ont i halsen   

Har verkligen ingen lust att bli sjuk nu. Segstart med frukost och sen vidare till stallet. Nero hade vilodag efter gårdagens tävling, å idag var det äntligen dags att aktivera igång Dino igen. 


Anna och Boel hade planerat löshoppning av sina, så vi hängde på. Longerade Dino ett par varv i samtliga gångarter och han skötte sig superbra och såg väldigt fin ut. Började försiktigt med markbommar och Dino visade på direkten att han visste vad som gällde. 

Så vi la upp kryss och rättuppstående som han skuttade över så snällt. Avslutade med att hoppa dubbla rättuppstående på 90cm och det gick toppen! 


Imorgon väntar ridning av båda killarna och sen ska Nero behandlas av Ingebjörn igen. Spännande! 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards