Chocolicious

Alla inlägg under september 2015

Av Malin - 22 september 2015 23:30

Ja idag fortsatte jag i mitt vanliga fullt ös medvetslös tempo. Hur mycket olika event kan man klämma in på en och samma dag?

Började med stallet 9.00 imorse, hämtade in båda killarna och spolade benen innan Rebecka, sadelutprovaren skulle komma vid 9.30 Testade den nystoppade och ändrade dressyrsadeln och den kändes bra. Hon hade bla flyttat på den främre stroppen, så sadeln inte skulle dras fram mot bogarna hela tiden utan ligga still. Nero kändes nöjd!


Näst ut var Dino som chockade ytterligare en person med sin tillväxt. Rebecka tyckte snarare att han från sidan ser ut som en fyraåring, men rakt framifrån syns det hur smal han är över bogen än så länge. Iaf så har han växt ur hoppsadeln så nu tvingas jag leta ny iaf. Provade dressyrsadeln även på honom, och den låg iaf bra. Så nu var det bara att ge sig ut i sadeldjungeln igen...wiee! 


Direkt från stallet, hem och duscha och luncha och sen vidare på läkemedelsmöte på jobbet mellan 14-16. Hoppade sen direkt in i bilen, hämtade upp pappa och så rullade vi mot Stockholm för U2 konsert. 

Mamma och pappa hade nämligen biljetter till söndagens konsert som blev inställd, och mamma hade inte möjlighet att följa med idag, så då hoppade jag på.


Bra platser... 

           


Av Malin - 21 september 2015 22:52

Ujuj, idag var det verkligen nära att jag fick tugga grus...två gånger!!!


Nero först ut med ett barbacka dressyrpass på ridbanan. Å när jag hoppar upp och precis har lagt benet över och ska dra rätt mig så sticker Nero som skjuten ur en kanon och jag hann reflektera över att jäklar nu åker jag av, men hade turen på min sida och lyckades dra mig på plats genom att hålla i manen och parera upp mig. Så det blev inget med den gruskänningen!


Red sedan ett väldigt trevligt pass barbacka Där Nero kändes väldigt mjuk och fin. Red sedvanliga övningar med öppna, sluta, skänkelvikningar och mycket övergångar. Är otroligt nyttigt när man rider barbacka eftersom man verkligen känner av varje gensvar och rörelse genom ryggen. 


Nöjda med passet överlämnades Nero i Pias händer för lite massage, akupunktur och laserbehandling. Pia tyckte Nero kändes finare än på länge. Å bara det känns roligt att höra efter vårens och sommarens strul!


Mockade och fixade i stallet medan Pia gjorde klart Nero och sen bytte jag Nero mot Dino. 


För Dinos del stod uteritt med Anna och Jacke på planeringen idag. Vi trotsade regnet och red iväg ut i naturen. Vid passagen av tidigare nämnt dike så skulle inte Dino gå där. Vi provade att gå genom leran, men idag var det för kladdigt och Dino sögs fast. Han fick lite panik och reser sig och vi är cm från att slå runt. Lyckas få jämnvikten på rätt sida och även denna gång klarar jag mig med en hårsmån. 

Nya tag och efter att jag hoppat av och lett honom över diket så kunde jag utan problem hoppa upp igen och fortsätta ridturen. Resten av passet gick väldigt fint och Dino både skrittade, travade och galopperade som en rutinerad. Idag gick han dessutom först stora delar av ridturen. Min duktiga prins!


Sötaste lilla hjärtat mitt   

   

Av Malin - 20 september 2015 20:00

Söndagar brukar vara härliga dagar. Men när man jobbar natt hela helgen så blir det bara en dag som flimmrar förbi. Sov till 15 idag och efter frukost medan katterna spatserade utomhus var det bara att åka till stallet. 


Idag hade Dino vilodag och Nero fick jobba istället. Hinner ju bara med att rida en häst när jag är mellan nätter. 

Nero och jag red runt skolan idag. Nero kändes väldigt fin och mjuk i kroppen. Det var alldeles lagom väder idag och vägen var mjuk och sviktande. En härlig tur helt enkelt! 


Den här veckan väntar lite av varje...


Måndag - rida Nero barbacka på banan och uteritt med Dino. Pia kommer och masserar Nero.


Tisdag - sadelutprovaren Rebecka kommer med dressyrsadeln som nu är omstoppad och korrigerad. Nero skrittas och Dino uteritt. Båda killarna ska avmaskas. 


Onsdag - Dino vilodag och Nero uteritt. 


Torsdag - Dino vilodag och Nero dressyrpass. 


Fredag - Dino vilodag och Nero dressyrpass. Clinic med Patrick Kittel på Strömsholm på kvällen.


Lördag - Dino uteritt eller dressyrpass och Nero dressyrpass 


Söndag - Dino vila. Nero dressyrtävling lag division II omgång 2 LA:3 Karlskoga Ridklubb. 


Nu sista natten för den här helgen! 


Av Malin - 19 september 2015 19:00

Sov väldigt bra idag efter nattens jobb och vaknade först vid 16-tiden. Åt frukost och sedan väntade stallet på mig. Mockade och fixade stallet, idag hade jag tacksamt nog bara mina egna att mocka till och då gick stallarbetet plötsligt väldigt snabbt. 


Idag var det Dinos tur att få jobba lite. Fick bli ett pass på ridbanan för vår del idag. Dino skötte sig fint även på banan idag och vi jobbade med att lägga lite volter och rida snett igenom. Skritt, trav och galopp. Nyttigt grundarbete. 


Avslutade med att rykta Nero och hämta in övriga hästar från hagen. Även idag spolade jag benen på samtliga innan jag fick åka hem. 


Hemma mös jag med mina finaste innan ännu en natt på jobbet. 


Månseman älskar det nya fårskinnet. 

       

Av Malin - 18 september 2015 22:00

Uäck...idag var det sannerligen inget drömväder att vara hästägare i.

Sovmorgon pga nattjobb, så jag hade lunchfodring och insläpp på min agenda nu när Anna och BJörn är i Paris.

Åkte till stallet vid 13-tiden och började med att lunchfodra samtliga hästar i spöregnet. Tack å lov finns det gummistövlar och regnkläder.

Mockade åt mina killar och Annas killar innan jag hämtade in Nero från hagen.

Idag red vi en sväng i skogen när rengnet lugnat ner sig. Skönt, för alla älgflugor var väck.

Ner kändes pigg och framåt idag. så vi red i grusgropen med lite klättring i både skritt, trav och galopp. Prima muskelarbete och fint för flåset. Hämtade in Dino som jag ryktade och myste lite med och avslutade sedan stallpasset med att ta in samtliga andra hästar inklusive benspolning och täckesavtagning.


Nu väntar tre nätter på mig - yihaa!

Av Malin - 17 september 2015 23:45

Wihoo...idag har jag hunnit med mycket.

Började dagen i stallet då jag hade hand om morgonfodring och utsläpp av samtliga hästar. På med täcken och ut i hagen med alla utom Nero som iställer förbereddes för ett ridpass. Idag blev det ridhuset då jag hade bokad tid med sadelutprovaren Rebecka igen. Har ju ridit i ca 10v med en pad på ena sidan, och nu skulle vi göra en kontroll för omstoppning av sadeln. Fick skritta runt lite medan Rebecka kikade, och senn tog hon med sig sadeln och åkte.


Dumt att inte utnyttja tiden som jag ändå betalt för i ridhuset, så jag svingade mig upp på Nero barbacka!

Har aldrig tidigare suttit på honom barbacka, eftersom jag brukar göra det när jag vänjer in dom vid att ha ryttare på ryggen, och Nero var redan insutten när jag fick hem honom. Men idag, efter tre års bekantskap fick det således bli premiär.


Nero brydde sig överhuvudtaget inte om att jag satt utan sadel. Körde ett dressyrpass och jäklar vad roligt det var. Har faktiskt glömt bort hur kul det kan vara att rida barbacka, men får ju en helt annan känsla jämfört med sadeln på. Jag kunde ju känna varenda rörelse i ryggen på honom och han blev väldigt fin.


Nöjda återvände vi hem till stallet där jag ägnade mig åt att mocka åt fyra hästar idag, och sen lunchfodra samtliga.


Eftermiddagen spenderades i svampskogen där jag plocka mängder av fina kantareller. Tre timmar var jag ute totalt och njöt av naturen...


 

Av Malin - 16 september 2015 22:28

Klarade dagens kunskapsprov för BE -behörighet och har nu bara uppkörning kvar. Spännande!

 


Hade sedan möten på jobbet mellan 12.30 och 18.00 Så det blev sent i stallet idag. Hade insläpp på min lott och när samtliga ben var spolade och täcken antagna började det skymma ganska ordentligt. 


Var bara Nero som skulle ridas idag, så vi klädde på oss och tog en tur runt skolan idag. 


Mina favorit Pikeur ridbyxor Badira i jeanstyg...

 

Idag fick det bli premiär för reflextäcket!

 

På vägen hem var älgarna på alerten.

 

Av Malin - 15 september 2015 22:00

Idag bjöd vädret verkligen på uppvisning. Regn, regn och lite mer regn. 

Ägnade förmiddagen åt att plugga BE -teori eftersom jag har fått tid för kunskapsprov imorgon.... Wiee! 


Stallet efter lunch där jag iklädd full regnmundering mockade och fixade i stallet. Hämtade in en blöt Nero, skönt att han hade regntäcke på sig så stora delar av kroppen var torr iaf. Klädde på oss och tog sedan en skön uteritt i skogen när vi äntligen slipper älgflugorna som inte kan flyga när vingarna blir fuktiga. Härliga mjuka skogsvägar, perfekt att rulla fram i galopp på. Var ute i strax över en timme och vi hade nästan torkat innan vi var hemma. 


Nero fick komma in i boxen med eftermiddagsmaten medan jag hämtade in Dino. 

Ny uteritt med Anna och Jacke stod på agendan. Skönt nog så upphörde regnet så vi kunde skippa regnbyxor och ländtäcke. 


Red samma runda som igår så Dino skulle känna igen sig lite. Han skrittade med större självförtroende idag och var avslappnad från början. Väl i skogen ville han inte gå över minidiket idag, så vi tog vägen genom leran istället för att fastna och börja bråka i nuläget. Den diskussionen tar vi helt enkelt längre fram om problemet kvarstår. Dino bjöd på ett superskutt genom leran, tur jag har bra balans. 


Resten av turen gick toppen och Dino bjöd fint framåt. Vi både skrittar på lång tygel, travar först och bredvid samt att vi idag provade lite mer galopp. Dino var så otroligt duktig och fattade faktiskt den galoppen jag bad om alla tre gångerna. Sen gungade vi fram i galopp både först i ensamhet majestät, men även bredvid Jacke. Min supercoola tvååring   


På hemvägen passerade vi över det otäcka diket utan problem och Dino skrittade först hela vägen genom skogen hem. Superstolt matte!


Håll tummarna för mig imorgon förmiddag! 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Skapa flashcards