Chocolicious

Alla inlägg under maj 2012

Av Malin - 23 maj 2012 11:15

Ja oj vilket väder vi har fått! Har varit strålande solsken och runt 25 grader varmt hela veckan, inte helt fel att vara mycket ledig och kunna njuta av vädret  

Har haft ett par händelserika dagar på hemmafronten då jag i tisdags var till veterinären med Bagheera eftersom han inte riktigt varit sig själv sista tiden. Har knipit lite med svansen och piskat med yttersta spetsen i tid och otid. En grundlig genomgång med provtagning visade dock inget annat än höga eosinofiler, vilket talar för parasitsmitta eller allergi av något slag. Å eftersom de inte är nyavmaskade så börjar vi med att köra en ordentlig avmaskning, så får vi se om han blir sig själv igen.

Fick stronghold utskrivet och det fick kissarna på tisdagskvällen.


Idag så släppte sambon ut dem en stund på morgonen medans han åt frukost, vi vet inte vad som hände men vi tror att döma av reaktionen att Bagheera blev stungen av en geting eller något liknande djur. Han hade kommit inflängandes helt hysterisk och dragit upp på övervåningen för att sedan vägra komma ner igen. När jag vaknade så låg dom och sov i lugnan ro, han gick ut i fem minuter och gjorde sedan om rejset in och upp på övervåningen. Sen vägrade katten att ens närma sig ytterdörren, var uppenbart stressad när dörren stod öppen och han kunde höra surrandet. Så Bagheera var inne hela dagen, var lite trött och slö, vilket säkert kan bero på såväl ett getingstick som att han vart stressad och att det var så varmt. Fram mot kvällen blev han dock mer sig själv, även om han inte var det minsta intresserad av att gå ut. Så vi får helt enkelt avvakta och se hur han verkar imorgon.


Mattes bebis...

 

Av Malin - 22 maj 2012 22:28

Jaha...efter mycket funderingar och många sekvenser på videofilmerna har jag bestämt mig för att satsa på Altanero! Så efter att ha pratat med Sara har vi nu bokat tid för besiktning och röntgen på måndag 28/5, vilken jag ska vara med på. Så det blir till att åka Helsingborg tur och retur igen    Men det ska nog gå bra, lite långt att köra men det är det värt!


Så förhoppningsvis blir jag med häst igen om en vecka eller så...vilket jag verkligen ser fram emot!

För er som inte följer Saras blogg kan jag berätta att Altanero är född 2009 och har varit iväg på inridning nu under april/maj. Så han är nästan exakt i fas med vart Jerez och jag var för ett år sedan, dvs nyinriden och planen från min sida blir att rida honom ett par veckor när han kommer hem så vi befästar den delen tillsammans. Sen blir det ca en månads sommarvila för att ta in allt nytt och därefter forsätter vi att rida under hösten och befäster det hela lite mer. Så vi kan väl säga att jag får köra en repris på förra året, fast ändå inte eftersom det kommer att vara med en ny häst...å det vet man aldrig vad det har ett erbjuda!


Lite bilder som jag lånat från Sara, Stuteri Pepino Pre, då jag inte har så många bilder på honom själv, annat än ridbilder. Bilderna har dock några månader på nacken och nya kommer så snart jag har tagit några!


     


Så nu håller vi alla tummar och tår för att besiktning och röntgen går igenom och att fina killen snart är på plats 50mil norröver...dvs i mitt stall   

Av Malin - 21 maj 2012 22:15

Ujuj..vad fort tiden går. Har inte riktigt hunnit med att uppdatera här, så det får bli ett sammanfattande inlägg idag.

Jobbade 7-15 på fredagen och direkt efter jobbet vände vi bilen söderut och anlände till Göteborg vid 19.30-tiden Ett snabbt ombyte på hotellet så tog vi en promenad in till city för lite mat. Blev kinesiskt, gott! Återvände till hotellet eftert middagen för att duscha och rätt tidigt i säng med anledning av lördagens planering.


Upp tidigt på lördagen och vid 8-tiden rullade vi åter längs E20 mot Helsingborg. Var framme vid Stuteri Pepino Pre vid 10-tiden och startade dagen med att åka till Lönnstorp och kika på Altanero. Han visades riden i skritt,trav och galopp och sedan hoppade jag upp en sväng och red i skritt och trav en kort sväng. Är ju inte läge att begära mer av en treåring som är riden i 5veckor.

Lite bilder;


         


Efter provridningen och lite småprat återvände vi hem till Sara och Mats där vi kikade på ettåringarna och Jerez-plutten som gick i hagen och betade. Klart jag måste pussa på honom och bjuda på en morot..


   


Även Galope bjöd på en liten uppvisning...


   


Efter detta packade vi in oss i bilarna och åkte till Tomatens Hus där vi åt lunch. Tyvärr var det väldigt fullt med folk och vi fick sitta ute, var inte riktigt utesittarväder utan lite väl kallt och blåsigt. Annars var det ett ganska mysigt ställe med hur många tomatsorter som helst.


Åter till hästarna och stallet och nu var det Tunante som stod på tur för lite provridning;

       


Efter avslutad ridning blev det gemensam fika och lite prat innan vi återvände till Göteborg och åt middag innan sömnen kallade. Söndagen avnjöts med sovmorgon och innan vi vände bilen åter mot Karlskoga passade vi på att köpte med lite färska nybakade bullar direkt från ett bageri utanför hotellet.

Hemresan gick utan problem och vi var hemma strax efter lunch. Blev en lugn eftermiddag med kissarna och sen var det dags för mig att vända bilen mot jobbet för att gå på nattjobb.


Lång helg med många mil och mycket intryck att fungera över!

Av Malin - 17 maj 2012 20:02

Ja idag stod städning hemma på schemat. Passande nog jobbar jag kväll och sambon är ledig, så det var bara att plocka fram sitt bästa städhumör efter frukost. Tycker iofs inte att det är så tråkigt att städa egentligen, gillar ju att plocka och fixa eftersom resultatet är så trevligt!


Kissarna njöt av att vi var hemma och att de kunde gå in och ut lite som det passade dem för en gångs skull. Passat på att plocka fram lite kläder och dylikt inför helgens lilla tripp, samt ordna med barnvakt åt kissarna    Det är alltid mycket att tänka på när man ska åka bort ett par dagar och har djur, oavsett sort!


Malins finest...


   

Av Malin - 16 maj 2012 20:56

Jobbade 7-16 idag och hade på agendan att åka förbi stallet och plocka in alla nytvättade täcken, schabrak och benlindor på rätt plats. Pratade även en lång stund med Putte och Kerstin i stallet, känns ju lite konstigt att inte ha träffat dem på nästan en vecka, när jag är van att se dem varje dag.


Efter maten tog jag och sambon en skön promenad och njöt av att bara vara med varandra. Så är det något som man lägger extra tid på nu när hästen är borta så är det sambon och mig. Mysigt   

Av Malin - 15 maj 2012 20:30

Ja det hör inte till vanligheterna att jag kan vara hemma en hel förmiddag och plocka i lugn och ro innan jag ska till jobbet. Känns fortfarande väldigt konstigt och ovant att inte åka till stallet, så jag sysselsätter mig med kattern och hemmet så länge.


Kissarna fick vara ute hela förmiddagen medan jag gjorde lite pappersarbete och fixade med tvätten. Vid 14-tiden var det såldes dax för jobbet igen.


Har även hunnit med att boka hotell för helgens lilla utflykt, blir mitt favvohotell Spar Gårda som jag tycker erbjuder ett fräscha och välskötta rum, samt en bra frukost och parkeringsplats i deras garage till bra priser. Dessutom ligger det bra till när man kommer med bil, är lätt att ta sig ut och in från stora genomfartsvägen och det är lagom långt till det mesta. Så nu hoppas vi på en trevlig helg i Göteborg/Helsingborgstrakten!

Av Malin - 14 maj 2012 22:33

Ledig dag idag och jag hade städning av stallet på schemat.

Plockade med mig vim, yes och svampar och trasor för en rejäl rengöring. Började med att göra rent alla foderhinkar ordentligt och fortsatte sedan med höpåsarna som skrubbades såväl in som utvändigt. Sen plockade jag ner krubban som var i stort behov av en rejäl skrubbning, vilket är svårt när den sitter på väggen. När jag plockat bort allt från boxväggarna tog jag en sväng med sopborsten och tog bort all spindelväv. Sen var det bara att sätta igång och skrubba väggarna rena från alla matrester som Jerez slabbat med, och eftersom han haft kli i sin foderstat så satt det som torkad lera. Men med mina supermetoder och idogt skrubbande så var boxväggarna som rena efter avslutad skubb!


Så nu glänser det fint i boxen, är alltid så skönt att städa och göra rent, bara man har tiden till att göra det ordentligt! Har dessutom tvättat undan alla täcken, schabrak och benlindor som nu ligger i snygg ordning på sina platser redo att användas igen. Så nu har jag bara smörjning av lite träns kvar, så har jag betat av allt som behöver göras!


Pga riktigt dåligt väder har eftermiddagen spenderats i soffan med en bok och fleecepläd.

Av Malin - 13 maj 2012 10:31

Nu har det gått ett par veckor sedan jag skrev senast och vi får således ta en liten uppdatering över allt som har hänt! Efter mycket fram och tillbaka och många om och men så har nu Jerez åkt tillbaka till sin uppfödare i Skåne. Jag lastade honom på transporten igår lunch och han anlände till Skåne på kvällskvisten.


Anledningen till detta tänker jag inte gå in på närmare här, utan ni som har följt bloggen och känner mig vet hur allt ligger till. Nästa helg är planen att jag och sambon ska ner till Skåne och titta på uppfödarens andra saluhästar, och försöka hitta en ny pållis till mig. Är med blandade känslor naturligtivs eftersom det var fruktansvärt ledsamt och jobbigt att vinka hejdå till Jerez igår, samtidigt som jag vet att jag får träffa honom snart igen. Ett svårt och stort beslut, så det är bara att hoppas att allt blir bra tillslut! Vilket jag måste tro att det ska bli...  


Så nu försöker jag blicka framåt och glädjas åt allt som jag och Jerez har upplevt tillsammans, istället för att grämas över det som inte blir!


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards