Chocolicious

Alla inlägg under juni 2012

Av Malin - 22 juni 2012 16:02

...innebär ju jobb för min del, men men!

Hade ju förmiddagen ledig och åkte till stallet vid 9-tiden. Fick med mig sambon idag för lite fotografering, kul!

Hämtade in Nero från hagen och fixade iordning honom, var ju dags att prova hoppsadeln idag efter omstoppningen.

Körde ett pass där vi jobbade igenom samtliga gångarter och lade lite extra krut på att göra runda volter.  Nyttigt men ack så jobbigt sa Nero   


Så här kommer dagens ridpass i bilder;

 Först en liten promenad runt ridbanan...


                                 


TREVLIG MIDSOMMAR TILL ER ALLA!

Av Malin - 21 juni 2012 18:19

Ja det sammanfattar väl min lediga dag ganska bra. Började med att åka och handla tillsammans med sambon efter frukost. Mycket folk som skulle fylla på förråden inför midsommar. Tror vi fick med det vi behövde. Inte för att midsommar blir något speciellt för min del i år, då jag ska jobba midsommaraftons kväll från 14-22 och sedan midsommardagen 7-16...men ändå!


Bakade lite efter lunch, idag gjorde jag rabarber och jordgubbsrutor som är makalöst goda   Mycket smidigt att baka och blir gudagott, riktigt somrigt!

 


Efter att kakan var ute ur ugnen stod en tur till stallet, idag enbart för att mocka och fixa mat, då Nero hade vilodag. Därefter styrde jag färden mot Grums för att hämta ut sadeln som nu är ordnad att passa Nero..plus lite annat smått och gott!


En ny sadelgjord till hoppsadeln och ett par stigläder till dressyrsadeln. Dessutom slank det med ett HV-polo schabrak i brunt och turkost   Så nu blir det väl lite fotografering av oss när vi blir så snygga i nya grejor!


  

Av Malin - 20 juni 2012 21:44

Äntligen lite sommarvärme och solsken. Sov till lunch idag efter nattens jobb och la mig sedan på en filt på gräsmattan och njöt av solen. Åkte till stallet vid 15-tiden och Nero hälsade glatt på mig när jag kom ut. Mockade och fixade maten, vilket inte tar mer än 15 minuter...alldels lagom   

Hämtade in Nero från hagen och borstade och klädde på. Idag fick han benlindor på alla fyra ben...lite otäckt bak, men efter ett par små skutt på stället så verkade han glömma bort dem. Uppsittningen gick någorlunda idag, han blir lite spänd och backar ett par steg, så jag får korrigera men sen står han still, så jag vet inte riktigt vad det står för?!

Skrittade runt och övade på att svänga och göra halt samt vända snett igenom. Travade igång och där la vi lite fokus på övergångar, där jag vill att han ska behålla farten in genom avsaktningen och komma igång i skritt ordentligt och inte stanna så snart jag tar en förhållning. Nero har lite dålig egen framåtbjudning varför vi jobbar med att hitta viljan framåt och att en framåtdrivande hjälp gäller ända tills jag ber om en förhållning   

Travade på volter och vände över och genom ridbanan. Tycker han hittar en avslappnad och trevlig arbetsform för det mesta. Jobbade en kort sekvens i galopp där det mest handlar om att han ska galoppera på framåt och helst ett helt varv runt, han bryter gärna av när det blir lite jobbigt. Tjatar dock inte så mycket då det brukar komma när man börja rida ut mer och de får bättre styrka. Skrittade av innan vi gick tillbaka till stallet och svampade av honom innan han fick gå in i boxen med eftermiddagsmat.


Nero såg lugn och förnöjd ut efter dagens pass!


 

Av Malin - 19 juni 2012 18:28

Vilodag för Nero eftersom jag är mellan två nätter. Var till stallet på morgonen och mockade och fixade mat innan jag åkte hem för att sova.

När jag vaknade hade jag fått ett brev från Vidilab.se där odlingssvaret på Neros maskprov kommit. Han hade ju 850 EPG av stora/lilla blodmasken i sitt kolla masken prov och jag bad dem sätta odling. Odlingssvaret kom idag, och han hade dessvärre även stora blodmasken i sitt prov   


Så jag ringde till vet och diskuterade igenom behandlingsupplägget, eftersom han enligt uppgift blivit avmaskad i februari med Equimax som ska ta blodmasken, och ändå hade så pass mycket nu i början av juni. Avmaskade ju med Noromectin så snart jag fått det första svaret och har ju även mockat ur hagen som han gick i när han kom för att minska smittrycket.


Så den vet jag pratade med tyckte att jag skulle vänta åtta veckor och därefter köra ytterligare en kur med Noromectin och därefter göra en ny kolla masken efter två veckor, så vi ser att han blir av med skiten.


Snuskmaskar!

 

Av Malin - 18 juni 2012 19:46

Yep, nu blev det ridning två dagar i rad eftersom jag inte hann i lördags när vi byggde hage och han måste vila imorgon då jag jobbar två nätter på raken. Åkte till stallet på eftermiddagen och började med att mocka och fixa maten. Hämtade in Nero från hagen och gjorde iordning honom. Lagom tills vi gick upp på ridbanan så började det regna sånt däe väldigt tunt och fint regn, tacksamt nog så la det sig efter bara ett par minuter.


Gick ett par varv medan jag spände sadelgjorden innan jag hoppade upp. Fick ta om proceduren två ggr idag, eftersom han gjorde samma sak som igår, dvs höjde huvudet och började backa, gick därför ner, korrigerade honom och sen kunde jag hoppa upp och han stod still. Beröm!


Skrittade runt ett par varv och gjorde volter, snett igenom och halter. Tycker det hela verkar sitta lite bättre nu. Travade ett par varv på samma sätt och därefter tog vi galopp ett par varv. Viktigt att inte köra så hårt när han får gå två dagar i rad utan vi avslutade där. Hoppade av och vände åter in i stallet. Plockade av och borstade innan han fick återvända in till boxen med eftermiddagsmat!



Nero uppställd efter ridturen!

 

Av Malin - 17 juni 2012 22:35

Ja det är vad dagen har handlat om för min del. Tog en ganska skön sovmorgon även idag och åkte till Örebro efter frukost för lite härlig shopping i regnvädret. Införskaffade en ny bikini, ett par skor till jobbet och en tröja på rean. Kikade efter lite roliga hästprylar men hittade tyvärr inget... 


       


Efter Örebro åkte jag direkt till stallet och när jag kom dit var pållisarna inne och åt eftermiddagsmat. Fixade maten innan jag plockade ut Nero på gången. Han skötte sig riktigt bra idag och vrålade inte en enda gång. Borstade och fixade ordentligt med honom, idag fick han även prova att ha benlindor fram...spännande tyckte han, men inte otäckt! På med nystoppade dressyrsadeln och upp till ridbanan. Blåste rätt fint idag, så vi skrittade ett par varv innan uppsittning. När jag skulle hoppa upp vet jag inte om det blåste till, eller vad som hände, men Nero backade undan ett par steg, men som tur var hade jag itne hunnit sätta foten i stignygeln än, fick korrigera honom ett par gånger innan han stod still. Gjorde även en lätt rörelse när jag väl sköt ifrån och hoppade upp, men han svarade på min röst och stod still. Skrittade med fokus på att jobba lite volter och vändningar idag. Travarbetet fokuserades lite liknande, vill få honom att svänga för min vikt och kroppstyngd och inte använda tyglarna mer än nädvändigt. Går lite bättre för varje gång vi övar. Avslutade med att galoppera ett par varv åt vardera håll innan vi travade och skrittade av.


Väl tillbaka i stallet stod han snällt på gången medan jag plockade av alla prylarna och jag övade även lite på att lämna honom på gången, dvs så han inte ser mig. Han blir lite trammpig och orolig, men precis som met ett barså pratar jag med honom för att få honom att inse att jag finns där även om han inte ser mig. Idag kunde jag bla gå in och skölja tränset, hämta vattenhinken och tömma den samt köra in skottkärran under visst oväsen, men ändå hanterbart.


Släppte in honom i boxen och mockade under tiden han stod och åt hö. Eftersom han är så lättmockad är det inga problem. Efter avslutat arbete myste vi en stund med kli på diverse sköna ställen. Underläppen darrade och till slut stod han så avslappnad med huvudet halvvägs ner till marken och ögonen halvslutna...sötnos!

Av Malin - 16 juni 2012 22:15

Sambon och jag tog en lång sovmorgon idag...riktigt skönt!

Hade bokat tid med Kerstin för att bygga Neros nya sommarhage vid 14-tiden, för den han har gått i nu ska Minell och hennes kommande fölis gå i.

Så vi satte fart med min sambo som slog ner alla stolp med släggan medan vi mätte avstånd och satte upp alla stolpar där de skulle vara. Å när de var nerslagna så gick vi runt och satte i isolatorer och drog tråden. Tog väl 2,5 timme så var hagen färdig och jag hämtade Nero som fick prova sin nya hage ett par timmar på eftermiddagen. Gick ganska lugnt tillväga och han kikade runt lite innan han började beta igen. Passade på att mocka ur den andra hagen igen, tung skottkärra vill jag lova.


På kvällen hade vi svärföräldrarna på mat...å dessutom hade kissarna rymt när jag kom hem. Månse kom hem självmant men Geeris fick jag ge mig ut och leta efter...när jag gått och ropat i närmre en timme så får jag syn på honom...han har fullt upp med att jaga en annan katt! Ajabaja...


Så efter att jag fått tag på honom så gick vi in för kvällen och jag fick plocka fästingar halva natten...not nice  


Bjuder på lite bilder på björnarna...Geeris som älskar att ligga i påsar...av alla dess slag! Sötnosen!


Å Månseman som över yoga... ...eller ja han leker med pälssvansen   


     

Av Malin - 15 juni 2012 19:03

Det är vad dagen har bjudit på för hans del.

Var till stallet imorse då Putte är nyopererad och således inte kan släppa ut. Nero skötte sig jättefint även idag. Mockade och fixade stallet innan jag åkte och hämtade sambon som passat på att veckohandla under tiden.

Hann väl i princip bara hem och vända innan det var dags att koppla på transporten för att åka till Grums för sadelprovning.

Nero var superduktig och gick rakt in i transaporten och stod snällt still medan vi stängde om honom. Duktiga killen  

Gick fint att köra och tog väl ca 1timme och 15 minuter till Grums. Väl framme så lastade vi ut och även det gick jättesmidigt. Gick ett par varv i inhängnaden så Nero fick se sig omkring innan Malin kom ut och kollade in pållis och hans rygg. Nero är ju ganska överbyggd för tillfället...vet inte varför alla hästar sätter fart och börjar växa en massa så snart jag tar hand om dom  , men är fin i ryggen. Han är ju ganska mycket bredare över manke samt trapetziusmusklerna än vad Jerez var, han var bredare på andra ställen  


Iaf så mätte och kontrollerade med båda sadlarna och till min stora glädje så är båda sadlarna tillräckligt vida i bommen och har rätt anläggningsyta, vilket betyder att dom passar på Nero efter lite omstoppning av kanal och bossor. Hon visade på anledningen till att han inte gillade när jag red i dressyrsadeln, eftersom den nuvarande stoppningen tryckte på hans trapetziusmuskel som är mycket större än på Jerez. Så dressyrsadeln fixade hon med medan vi kikade runt i butiken och Nero åt hö i deras hage. Perfekt att man kan släppa lös hästen en stund medan man väntar. Så dressyrsadeln fick jag med mig hem igen, medan hoppsadeln behövde grejas lite mer med då stoppningen låg annorlunda där, så den får jag hämta nästa vecka! Men man inser ju skillnaden på hästarna eftersom hoppsadeln passar som den är efter lite omstoppning på Nero, medan jag på Jerez var tvungen att ha en alcapad i framdelen för att den var så mycket för vid för honom. Då inser man att det skiljer en hel del mellan dem.


Kikade runt i butiken och hittade både nya stigläder och en sadelgjord, så jag slipper flytta stiglädrena mellan sadlarna och så jag kan lämna tillbaka Kerstins sadelgjord. Hittade även ett snyggt schabrak som jag lagt undan tills jag kommer för att hämta sadeln.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards