Chocolicious

Alla inlägg under juni 2012

Av Malin - 14 juni 2012 20:03

Idag blev det dubbla besök i stallet. Började med att åka dit imorse efter jobbet för att släppa ut Nero eftersom det varit lite trassel för Putte. Men precis som igår så skötte sig Nero med den äran när jag släppte ut honom och jag hade inget alls att anmärka på, så vi får väl se hur det går fortsättningsvis. Putte ska ju operera axeln idag, så han ska inte ha hand om utsläppet på ett par dagar. Mockade och fixade maten innan jag åkte hem för att sova.


Hade möte på jobbet 14-16...är ju så roligt att vara inne en massa extra utöver arbetstiden  

Fortsatte till stallet direkt efter och hämtade in Nero från hagen. Han är så söt när man kommer ut och ropar på honom så kommer han glatt springandes och verkar överlycklig över att få komma in.

Var duktig i stallet idag då han stod still och endast vrålade ett par ggr. Gick upp på ridbanan och gick ett par varv runt innan jag hoppade upp. Duktiga Nero stod snällt still och sen skrittade vi igång. Efter ett par varv i skritt där vi övade på att göra halt samt att göra runda volter så travarbetade vi ca 10 minuter där vi jobbade med att hitta takt och form samt bjudning. Jobbade även här med lite voltarbete. Skrittpaus på 5 minuter innan vi satte igång igen och idag provade vi galopp för första gången. Nero var jätteduktig och fattade rätt galopp för skänkeln och liten smackning. Galopperade två varv åt vardera håll och det gick fint. Avslutade därefter med att trava och skritta av innan vi återvände till stallet. Han stod lugnt still medan jag plockade av prylarna och fick sedan återvända in till boxen där eftermiddagsmaten väntade.


Var superlugn och cool efter dagens pass,tror han mår bra av att aktiveras regelbundet så han får annat att fokusera på. Massor med beröm innan jag åkte hemåt.


Imorgon blir det Grums och sadelutprovning   


 

Av Malin - 13 juni 2012 12:50

Idag hade således Nero vilodag från ridningen, försöker köra varannan dag för att det ska bli lagom med belastning uan för långa uppehåll. Åkte till stallet vid 10.30 och träffade Putte som berättade att Nero hade konstrat vid utsläppet idag med och försökt sticka, dock ut i själva hagen. Idag var dock Putte mer beredd och hade kedjan påsatt så han tappade honom aldrig.


Så när jag gjort färdigt stallet gick jag ut och hämtade honom. Han kommer så duktigt fram till mig när jag ropar på honom. Gick in i stallet och ställde upp honom på gången. Han skötte sig riktigt bra idag och stod mestadels helt avslapnat still medan jag borstade och gnäggade bara två ggr under hela sejouren. Fick en ordentlig genomgång med borstning och glänste riktigt fint när han en stund senare fick återvända till hagen. Visade inga som helst tendenser till att dra när jag släppte ut honom, så ja vet inte om det är skillnad på personer som handhar honom, eller om han är väldigt taggad att komma ut till kompisarna på morgonen?


Jaja, det blir till att träna vidare.

Av Malin - 12 juni 2012 17:47

...var ledordet för dagens ridpass. Gick av natt imorse och sov till lunch. Åkte till stallet vid 15-tiden och fixade stallet klart innan jag hämtade in Nero. Putte kom ut och berättade att Nero hade slitit sig vid utsläppet idag, men tacksamt nog dragit neråt i hagen,  så Putte hans stänga om honom innan han gick ner och fick tag på hästen för att ta bort grimskaftet.


Ställde Nero på gången på direkten idag och det går allt lite bättre för var dag. Idag gapade han ett par gånger men stod mestadels snällt still och fokuserade mer på mig medan jag borstade och klädde på samtliga grejer. Vi tog hoppsadeln idag igen, då jag tycker den ligger mest ok, och Nero verkade tycka den var mer bekväm när jag provred häromdagen.


Gick upp till ridbanan och gick ett par varv innan jag hoppade upp. Nero skötte sig bra och jag skrittade igång. Hann bara med ett par varv innan Kerstin kom ut för att ta in de andra hästarna då de skulle åka och lämna Loppan på betäckning. Å då var det kört kan jag säga. Nero fullkomligt ignorerade mig och började gapa och fara omkring på banan. Då han inte är särskilt balanserad än valde jag att hoppa av och ta uppläxningen från backen så jag åtminstonde slipper riskera att vi ska gå omkull.


Fick ta tag i honom ordentligt ett par gånger för att öht bryta hans fokus på allt annat som händer. Sen promenerade runt på ridbanan och jag stannade honom, backade och påminnde om vad som skulle vara fokus. Dröjde väl 10-15 minuter innan han kom ner på jorden och la sin fokus på mig istället. Lagom tills dess kom Kerstin ut med Loppan och skulle lasta, så då var det kört igen. Nero slet upp huvudet och började takta och vråla igen. Så det var bara att ta omtag och köra samma visa en gång till. Gick dock snabbare för honom att fokusera om mig. När Kerstin hade åkt iväg med Loppan och Nero hittade tillbaka till mig så hpoppade jag upp på ryggen igen och jag skrittade bara ett par varv innan vi tog travarbetet. Hade ju promenerat i närmre 30 minuter redan. Han hittade ganska sanbbt fokus på mig i traven och jobbade på och frustade. Så nog fanns det fjärilar som mådde bra av att komma ut. Travade på volt och fyrkantsspår under ca 20 minuter där vi övade på att gå från rakriktad till voltspår med lite formning. Han kändes avslappnad och sökte sig naturligt i en bra form. Avslutade med att skritta ett par varv innan jag hoppade av och återvände till stallet där han fick eftermiddagsmat i boxen!


Mmm...det finns allt lite att jobba med vad det gäller fokusering och arbetsro!

Av Malin - 11 juni 2012 17:35

Jobbade ju inatt och åkte till stallet direkt efter jobbet imorse. Nero hälsade mig med en gnäggning när jag kom ner till stallet. Började med att släppa ut honom och sen de övriga som stod kvar inne. Mockade och fixade mat innan jag återvände hem för att sova. Hann dock se hur smutsgrisen rullade sig så det hette duga i den geggigaste delen av hagen    Varför begåvas jag alltid med smutsgrisar för?


Sov mellan 9-17....riktigt skönt och kände mig utsövd när jag vaknade.

Ringde Sadelmakeriet i Grums och bokade tid för sadelprovning på fredag...så då blir det att ta med sig sadlar och häst dit för en dom. Med min vanlga tur kommer ingen av sadlarna att passa... ....men mitt första prio blir att hitta en allround/hoppsadel som inte är allt för dyr och sedan försöka sälja dressyrsadeln och köpe en ny till nästa år då det är dags för lite mer fokuserad ridning!


Myskillen njuter av sommaren...


 

Av Malin - 10 juni 2012 17:51

Vilket väder...det har regnat konstant sen jag vaknade imorse. Sov ganska länge eftersom jag ska ut och jobba inatt. Pga det dåliga vädret tog sambon och jag en mysförmiddag i soffan och tittade på Hundtricket..lagom ambitiöst faktiskt.


Åkte till stallet efter lunch och när jag kom dit ösregnade det, så vi skyndade oss att ta in samtliga hästar. Nero som verkligen jobbat stenhårt med att rulla sig var dyngsur och superlerig. Mysigt!


Drog av det värsta med skrapan och lät honom torka en stund medan han åt eftermiddagsmat. Sen sadlade jag och tog med honom upp till ridbanan. Idag var Erika där och red Alcytano samtidigt, nyttigt att se hur han sköter sig med andra hästar på banan samtidigt. Gick jättebra, han kikade mest lite. Dessvärre gick det inte alls med dressyrsadeln, kändes redan efter en kort stund att den klämde taskigt bakom bogarna på honom och att han inte hade någon större lust att röra sig. Så det var bara att hoppa av och avsluta.


Suck...att det ska vara så krångligt med sadlar!

Imorgon blir det vilodag för Nero eftersom jag är mellan två nätter, så då åker jag till stallet direkt på morgonen innan jag åker hem och sover.

Av Malin - 9 juni 2012 21:10

Ja idag blev det flera premiärer för Neros del. Vi började redan imorse när vi släppte ihop honom med de andra killarna så det skulle bli fyra killar i samma hage. Tji fick vi...det gick sådär kan jag väl säga utan att överdriva!


Altanero är INTE ranglåg för jävlar vad han slogs. Han sprang med öronen slickade bakåt och jagade övriga hästar så Alcytano som är ranghög hade fullt upp med att försvara sina småkillar och hålla Nero borta. Så Alcytano fick in ett par fina träffar på Nero innan han vek undan en stund, men bara för att springa omkring och stressa innan han begav sig dit för ett nytt anfall.


Så efter 40 minuters försök utan att han visade minsta tendens till att lugna ner sig och börja beta eller att backa undan och ge sig inför Alcytanos ledarskap så beslöt vi att ta ut honom. Ser ju helst att dom inte slår ihjäl varandra och dessutom vill jag ju inte att Nero ska springa vid staketet och stressa utan kunna beta.


Så vi tog ut Nero och släppte tillbaka honom till egna hagen och ingen var nog nöjdare än Nero. Det syntes på honom att han tog en lättnadens suck när han fick vandra runt för sig själv och äta gräs. Så nu lutar det åt att han får gå ensam i egen hage en stund till så får vi se om han mognar och lugnar ner sig lite och vi kan försöka igen. Men annars verkar han för närvarande må bättre av att gå själv ha hästkompisarna runt sig.


Åkte hem en stund för att återvända på kvällen när det var dags för insläpp, å nu var det dags för dagens andra premiär...dvs första ridturen på hemmaplan!


Nero fick stå i boxen medan jag plockade fram grejor och förberedde. Borstade av honom och kratsade hovarna medan han åt lite eftermiddagsmat. Gick igenom honom och han hade fått två små blessyrer efter ihopsläppet. Dock inget som krävde någon annan åtgärd än att tvättas av och smörja på lite jodopaxgel.


Sen provade vi sadlar och jag beslöt mig för att prova hoppsadeln idag. Naturligtvis var sadelgjorden massvis för lång, hade 130cm till Jerez, så jag fick låna en 110cm av Kerstin. Den passade bättre. Sen på med tränset och även där fick vi ställa om så det skulle passa hans betydligt mycket mindre huvud.


Sen ut till ridbanan där jag gick ett par vändor med honom först. Han var lite skrikig och ofokuserad i början, men sen slutade han och fokuserade mer på mig. Så efter en stund fick sambon hålla i honom lite medan jag hoppade upp. Gick jättefint och vi gick ett par varv runt ridbanan med ledare så han inte skulle hitta på några dumheter. Sen kopplade vi loss oss från sambon och red själva. Övade på att skritta rakt fram längs spåret, svänga snett igenom och göra halt. Sen gick vi vidare och travade. Lite vingligt och lite rultigt till att börja med, men efter en stunds jobb så hittade han balansen allt bättre och bjöd på en riktigt trevlig tur. Så jag red i ca 20 minuter blandat med skritt och trav innan vi avslutade. Massor med beröm och så vände vi åter till stallet.


Bjuder på lite bilder från ridpasset...


                                 


Dessvärre provade jag ju som sagt att rida i hoppsadeln och tro det eller ej, men den är för trång. Hur det nu är möjligt att denna lilla speta är bredare över ryggen än Jerez som är jätte mycket större. Men jag tror det beror på att Nero inte har någon manke och således blir jättebred. Provade även dressyrsadeln, och den låg lite väl högt men inte lika hårt så jag ska provrida i den imorgon tänkte jag. Blir till att ta med sig pållis till Grums och prova sadlar, får se om det går att stoppa om dem jag har eller om jag måste byta....Jessica...är du sugen?   

Av Malin - 8 juni 2012 23:00

Sista arbetsdagen denna vecka kunde avslutas lite tidigare, vilket var bra eftersom eftermiddagen var full intecknad. Åkte till stallet och var där redan vid 15.30 Mockade och gjorde mat innan jag hämtade in Nero.

Idag var det borstning på stallgången som gällde, å det går allt lite bättre för varje gång. Idag fortsatte han att vråla, maken till gapig häst har jag nog aldrig träffat, men han står still, och det är huvudsaken för mig just nu. Så vi borstade och kratsade ur hovarna innan vi gick ut och kikade på Puttes barnbarn som var där och åkte på sin nya fyrhjuling. Perfekt att miljöträna lite. Så först kikade vi på den när den var avstängd och stod still, inte särskilt intressant om ni frågar Nero. Sen backade vi ett par steg så startade Putte motorn och inte heller det verkad särskilt otäckt. Så han åkte ett par varv runt oss, Nero var dock mest intresserad av vad hundarna höll på med i trädgården. Bådar gott för trafikinvänjningen  


Sen var dagens uppgift att promenera längs med uppfarten och över på andra sidan i samma anda som vi haft på ridbanan. Var mycket nytt att titta på och han var ofokuserad på mig initialt, så då fick vi jobba lite med att stanna och backa, gå ett par steg och sen stanna igen. Efter en stund insåg han väl att det inte var lönt att bråka utan skötte sig fint. Blev lite fundersam över en stor sten, men stannade bara, kikade under lugg en stund och sedan fortsatte vi framåt. 


När vi gått ett par vändor längs uppfarten tog vi oss över vägen och gick på andra sidan. Där fanns det skällande hundar, lastbilar, skyltar och lite annat smått och gott att titta på. Han blev lite spänd och ägnade mycket tid åt att se sig omkring. Var dock reglerbar och lyssnade på mig när jag stannade honom. Beröm och så gick vi tillbaka till stallet för eftermiddagsmat!

Av Malin - 7 juni 2012 19:10

Jobbade 7-16 idag med, så det blev stallet efter jobbet.

Var äntligen fint väder med solsken och hyffsad värme ute. När jag kom till stallet tog jag tag i stalljobbet och det tar inte mer än 15 minuter att mocka och fixa maten eftersom han är så himla lättmockad! Min stjärna  

När jag var färdig med ovanstående gick jag ut i hagen och hämtade in Nero. Han är så duktig och kommer självmant fram till mig så fort jag går ut i hagen. Gick direkt in i stallet och ställde upp honom på gången. Han gapade och tjoade rätt friskt efter de andra men stod förvånansvärt still idag och lät mig borsta och kratsa hovarna utan diskussion. Fick mycket beröm när han skötte sig.


Därefter gick vi upp till ridbanan där jag plockade fram ett krysshinder och vita cavalettibommar. Började med att gå runt och öva start och stopp igen, fick påminna ett par ggr innan poletten föll på plats igen. Sen tog vi svängen över hindrena och det gick jättefint. Var inge tveksam till den vita cavalettin där han gick över så fint, dock var krysshindret lite otäckt men han gick snällt efter mig när jag bad honom. Så det blev ett par vändor åt varje håll över båda hindrena och över krysset hoppade han fint ett par ggr. Fick mycket beröm och mitt i tog vi en mysstund på banan då vi bara stod och kelade. Myspållisen  


Avslutade med att springa lite med honom och han travade fint bredvid mig. Vi gick även en sväng på vägen upp från stallet innan han fick komma in i boxen för eftermiddagsmat!


   

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards