Chocolicious

Alla inlägg under december 2012

Av Malin - 23 december 2012 21:18

Jaha, då var det således dan för julafton. Jobbade ju sista natten av tre och sov bara till lunch. Efter en lång och skön frukost styrde jag kosan mot stallet. Fixade mat och mockade till Nero medan han åt eftermiddags hö. Plockade sedan ut honom på gången och dagen till ära blev det röda benlindor och rött schabrak, som matte matchat med röd tröja.



Ner till ridhuset där vi var ensamma denna eftermiddag. Skrittade fram och ägnade sedan passet åt att jobba vidare på det vi jobbade med på dressyrträningen i torsdags.


Vi jobbade övergångar mellan skritt och trav med fokus på att han ska vara snabbare för framåtdrivande hjälper och bli mer vaken i sin reaktion. Nero jobbade jättefint och det märktes att han redan insett vad han ska göra. Han var på bettet och lyssnade uppmärksamt på mina hjälper. Vi jobbade även en hel del med att lägga lite volter här och där, där tanken är att han ska bli starkare och spåra/följa bättre. Även det gick betydligt mycket bättre idag - kul!


Avslutade med lite galopparbete där vi började med den lättare vänster galoppen. Nero fattar jättefint och bjuder på bra framåt, galopperade längs fyrkanten och tog sedan ett par varv på volt. Skrittpaus och sedan höger galoppen. Han fattade fel ett par gånger i början, men sen fattade han fint höger galopp och då fick han jobba längs fyrkant och volt innan vi avslutade med att trava av och sedan skritta på lång tygel.


Väl uppe i stallet firade vi med lite morötter innan Nero fick återvända in i boxen.


Imorgon väntar uteritt - skoj!

Av Malin - 22 december 2012 22:50

Ja det var min uppgift imorse. Åkte direkt från jobbet och började med att dela ut frukosten till alla pållisarna, å när hästarna förnöjt mumsade i sig frukosten så fixade jag Neros foderhinkar och höpåsar. Mockade medan Nero tuggade hö och sen var det bara att påbörja täckesbytena. Samtliga hästar har täcken, så det tar sin lilla tid. Medan hästarna avslutade frukosten passade jag på att plocka in de nytvättade och torkade täckena samt rullade ihop alla benlindor. Ut med alla hästarna och sedan hem och sova.

När jag vaknade var det dags att klä julgranen, vilket missarna deltog i med lust och glädje, vi får väl se om granen står upprätt när jag kommer hem imorgon bitti :-o

Av Malin - 21 december 2012 23:11

Hmm... Blev lite väl många dagar kanske :-)
Sovit hela dagen efter nattens jobb, stallet efter frukost vid 17-tiden och Nero verkade nöjd i boxen. Mockade och fixade med maten innan jag plockade ut Nero på gången och borstade lite. Mycket mer hinner jag inte mellan nätterna. Imorgon har jag frukostfodring och utsläpp innan jag får åka hem och sova :-S

Väl hemma byggde jag ihop katternas nya klös - och gosmöbel, vilket uppskattades :-D

Av Malin - 20 december 2012 23:45

Då var den avklarad för vår del :-)
Vi tränade för Anna Aneheim idag och Nero skötte sig jättebra och vi fick massor med goda råd. Passet började med att jag fick presentera oss och sedan skrittade vi igång. Fick visa lite övergångar mellan skritt och trav, samt visa upp gångarter. Fokus under passet låg på att hitta bra framåtbjudning, snabbare reaktion för skänkeln och att matte skulle våga sitta lite tyngre i sadeln ;-)


Avslutade passet med att jobba med galoppen, och ffa högerfattningen. Fick jobba en hel del innan vi fick igenom så han fattade rätt. Så det blir till att fortsätta jobba med övergångar, fattningar och reaktionen för hjälpen. Dessutom ska jag fokusera på mina axlar och min vänstra handled, dvs min ekorretass :-D


Nero var både trött och rejält svettig när vi återvände till stallet. Duktig kille <3


Nu väntar tre nätters jobb för min del!

Av Malin - 19 december 2012 22:30

Helt ledig dag och tid för mycket roligt.

Ägnade morgonen åt att tillverka julgodis, gjorde glöggbollar och grunden till Mozartkulor...mums..

   


Efter avklarad julgodistillverkning åkte jag till stallet och mockade, fixade mat och drog igång tvättmaskinen med skitiga täcken.

Hämtade in Nero och så begav sig vi tillsammans med Madde&Loffe iväg på uteritt. Skrittade iväg och Nero kändes pigg och glad, gick fint att möta bilar från båda hållen. När vi svängt av den stora vägen och in på en mysig skogsväg så travade vi en sväng. Nero fick lyfta ordentligt på benen för all snö. Skojsigt och Nero frustade och vippade med glada öron. Skrittade en bit igen, tills vi kom till galoppbacken, å där idkade vi just galopp idag. Nero fick gå första och studsade iväg upp för backen. När vi väl var uppe så gick Loffe före, eftersom Nero blev lite osäker, å då Loffe matade på i galoppen så blev Nero väldigt yster och krumbuktade lite, han kan bli stark vill jag lova   

Lång härlig galopp i snön, sen väne vi och galopperade samma väg tillbaka, då fick Nero gå först igen och bjöd jättefint. Skrittade en stund och sen travade vi av samma väg som vi kom. Jätterolig tur och det var glada hästar som skrittades av på vägen hemåt. Funkade jättefint med broddar och snösulor, så nu blir det fler uteritter framöver   


Efter att ha släppt ut Nero igen och hämtat den sista tvätten i maskinen blev det hemåt, duschen, eftersom vi äntligen fått hit en ny pump och fått igång vattnet igen, å sen vidare till Örebro för lite shopping. Hittade alla julklappar och även lite annat roligt.

Följande i stalletväg;


       


Så nu har vi fyllt på vårt förråd av bruna detaljer   

Av Malin - 18 december 2012 15:34

Idag var det således dax för Nero att bli fin och tassarna inför jul. Blev lite kort sovtid för mig då jag gick upp strax efter kl.11 för att hinna till stallet och möta upp hovis vid 12.

Hämtade in plutten från hagen och sen fick han vara duktig medan hovis bytte på tassarna. Idag blev det således snösulor och fyra brodd i varje, så nu ska vi kunna rida ut igen   


Passade på att fixa stallet och även tvätta en maskin medan Nero fick skorna påslagna. Bokade in mig på ytterligare tvättid imorgon förmiddag, så ska jag tvätta resterande smutstvätt för denna gång. Alltid skönt när det är klart.


Imorgon har jag bokat uteritt med Madde & Loffe. Ska bli så kul att komma ut med Nero igen, och nu blir det ju första gången i snö och med broddar. Ser vi fram emot!

Av Malin - 17 december 2012 19:55

Jaha ja, då var man igång med nätterna igen. Alltid lika skönt!

Sov således från 8-16 och åkte till stallet därefter. Var full fart i stallet när jag kom dit med ekipage på väg till ridhuset och Madde som helklippte Lestr.

Fixade med Neros mat och mockade sedan med pluttisen i boxen. Lite mysigt eftersom han alltid vill vara med och undersöka vad jag håller på med.

Avslutade med att borsta och mysa med Nero. Han har verkligen utvecklat en riktigt dressyrsvans, tjock och jättevacker.


Imorgon väntar hovslagaren för Neros del, hade även tänkt hinna tvätta lite täcken under tiden. Hoppas även att vår nya vattenpump anländer imorgon, för jag är redan redigt trött på att vara utan rinnande vatten!


Gäsp sa Månse....  

 

Av Malin - 16 december 2012 20:16

....stannar mycket!

Japp, vår vattenpump gav upp igår kväll, så vi har inget vatten öht. Vilket inte är så särskilt smidigt, man kan inte gå på toaletten, inte duscha, inte tvätta sig, inte dricka, inte laga mat, inte diska osv.....

Så dagen har bara varit en enda lång transportsträcka med vatten. Var först till ÖoB och köpte 25 liters dunkar, sen förbi hos mamma och pappa för att fylla dunkarna. Däremellan blev det till att planera in stallet, så jag kunde passa på att duscha hos mamma och pappa, eftersom jag ska jobba inatt...  


Stallet och dagens ridpass var dock dagens stjärnsmäll, för jäklar vad bra Nero gick idag   

Planen för dagens pass var mer fokus på travarbete och endast köra en galopp i vardera varv för att Nero kommer igång så bra i galopparbetet. Han hade fin framåtbjudning även idag, men även om han är pigg så har han inga problem med att skritta energiskt på helt lång tygel utan att takta. Travarbetet ägnades åt mycket tempoväxlingar och igångsättningar och avsaktningar. Provade såväl med lite lättridning och lite nedsuttet. Nero känns lika fin och välbalanserad oavsett vilket. När han kändes väl igång och mjuk så blev det lite galopp.


Började i det svårare högervarvet, och efter ett par felfattningar så fick jag till rätt galopp genom att verkligen ta igenom en mindre volt, då hittade han rätt galopp. Å när vi väl hittat den så jobbade vi på i ett friskt tempo längs med fyrkanten, och även ett varv på volten innan vi saktade av.


Skrittade en sväng och tog sedan vänster galoppen. Där fattar han rätt på direkten och ligger så fint. Jobbade ett par varv på fyrkanten innan jag plockade in honom på en volt och verkligen ställde igenom lite. Jobbigt så Nero som frustade som en tok, men OJ vad fin han blev i traven sen   


Travade runt ett par varv och växlade mellan volt och fyrkant, och Nero kändes helt underbart. Fin och bärig...riktigt magisk känsla   


 


Avslutade med att skritta av och massor med beröm. En nöjd Nero fick återvända upp till stallet och fick massor med pussar och morötter när vi var klara.


Sen var det bara att vända kosan hemåt och ta itu med all disk...skojsigt värre att först värma vatten i vattenkokare, blanda med kallt vatten, diska en omgång, sen får man tömma ut i hon, koka upp nytt vatten för att kunna skölja disken....  

Jaja, nu är allt diskat och ordningen någorlunda återställd...förhoppningsvis kommer nya pumpen på tisdag!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards