Chocolicious

Alla inlägg under december 2012

Av Malin - 15 december 2012 19:12

Ojj...vilket väder vi har haft idag. Full snöstorm, har säkert landat mer än en dm blötsnö under dagen, och blåst något fruktansvärt. Gick knappt att gå rakt utomhus.

Då sambon skulle på återträff med sina universitetspolare idag, så har jag haft dagen för mig själv. Hade ju bokat in stallet på morgonen och sedan tänkt åka till Örebro för lite shopping. Ställde in Örebroresan eftersom det knappt gick att köra till och från stallet på ett hyffsat säkert sätt.


Stallet iaf...Nero fick stå kvar inne, men de var ju inte så synd om honom med tanke på vädret, och dessutom var Bosse kvar inne, så han slapp stå ensam. På med alla prylar och så slutligen på med min stövlar. Det gick fint att få på dem, hade endast ridbyxor utan långkalsonger idag, och tunna strumpor. Så när stövlarna väl var på så stapplade vi ner till ridhuset. Inte så lätt att gå i massa snö i helt nya hårda ridstövlar...ganska dåligt val av dag för att provrida i dem, men men, nu blev det så!


Väl på plats i ridhuset var vi helt ensamma, vilket var ganska lugnt och skönt. Mellanväggen var dock uppe, så vi höll oss endast på ena halvan.


Å idag var Nero PIGG vill jag lova. Han var som en trimmad turbomotor på ridbanan. Skrittade med energiska steg, dock utan att takta eller slå över. Travarbetet fick jag gå in och öva halvhalter för där tuffade han på som tåget. Skönt med egen framåtbjudning dock, då Nero annars är lite åt det mer avvaktande hållet och springer inte runt i onödan.


Började ganska tidigt med galopparbete eftersom han hade mycket energi, vilket känns bra att utnyttja till galopp. Fortsatt svårt för höger galoppen. Fattar vänster galopp i höger varv, 9 ggr av 10. Men när vi väl fick till rätt galopp så bjuder han fint och jobbar rätt på både volt och rakt spår. Har provat alla alternativ för att underlätta i fattningen, dvs sitta, stå, ställa både utåt, inåt och rakriktad. Fattat för röst, skänkel, röst och skänkel. Å han fattar galopp jättesnällt varje gång, men ofta fel. Tror det har att göra med att han är starkare i vänster varv, och nu när vi börjat jobba lite så blir han ännu starkare i vänster, vilket gör det ännu lättare att fatta vänster galopp. Det är bara att fortsätta jobba, så släpper det.


Jobbade därför sista delen av passet i skritt och trav med mycket åttvolter för att stärka honom. Avslutade med att trava av och sedan skrittade vi runt på lång tygel ett bra tag. Massor med beröm till fina killen


Å stövlarna....ja i början av passet så gjorde det lite ont ffa i ankeln där stövlarna är väldigt hårda. Mot mitten av passet gjorde det väldigt ont, sen tappade jag antingen känseln, eller fokuserade på något annat för plötsligt kändes det ganska bra, ända tills det var dags att skritta av...då trodde jag att fötterna skulle ramla av   


Jaja...det blir ju bättre. Jag har ju gjort detta förut, å jag vet att varenda gång tänker jag att det kan inte bli bra någonsin, eftersom det gör så ont...men likväl så blir det ju bra, tillslut!


Resten av dagen har således ägnats åt att mysa runt hemma. Har pysslat med lite av varje, slagit in julklappar, tvättat, pussats med kissarna och även slappat i soffan med en god bok. Inte så illa!


Ett av dagens pynt...

 

Av Malin - 14 december 2012 22:05

Så var jobbveckan till ända. Kom iväg lite tidigare från jobbet idag och åkte direkt till stallet. Mockade och fixade maten till Nero. Pussade lite på stjärnan som passade på att snylta till sig en morotsbit av Lisa när han stod på gången. Så fort Lisa visar sig så ser han så söt ut som bara han kan göra...å för det mesta så fungerar det ju   


Väl hemma plockade jag fram städattiraljerna och har således ägnat kvällen åt att storstäda i huset. Trist...men underbart när det är klart.

Passade även på att övningsgå lite i mina nyaste stövlar. Köpte ju dom på rea för snart ett halvår sedan, men eftersom jag inte riktigt har haft användning för de så har de stått. Men nu tänkte jag börja använda dem. De sitter som ett smäck runt benet, men är ju väldigt hårda och stela än så länge. Tänkte försöka rida i dem imorgon, så får vi se om benen och jag sitter ihop efteråt   

Av Malin - 13 december 2012 22:07

Idag var det riddag igen för min och Nero's del. Nero hade tillbringat dagen inomhus eftersom termometern stod på -23grader imorse, dvs inget uteväder för spanska pållisar!


Borstade och klädde på och så tog vi en mycket snabb promenad (mest för att inte frysa ihjäl) ner till ridhuset. Idag var det färre ekipage på plats, och jag fick endast dela bana med hagkompisen Bosse. Nero spanade lite spjuverlikt på Bosse, om det kanske var dags för lek ocj bus, eftersom de missat den biten idag när de fick stå inne. Men efter en närmare fundering tror jag Nero kom på att vi inte brukar hålla på sådär i ridhuset.


Iaf så skrittade vi igång, tog en extra lång framskrittning idag eftersom Nero stått i box hela dagen. Travarbetet fokuserades på att hitta takt och framåtbjudning som var lagom. Blev lite snabb ibland, troligen pga överskottsenergi. Valde att lägga ganska mycket fokus på galoppfattningar och galoppjobb idag. Nero är väldigt stark och bärig i vänstergaloppen, medan höger är svårare. Upptäckte att han har lättare för att fatta rätt galopp med fin bärighet om jag sitter ner ett par travsteg in i fattningen. Är ju lite feg med att sitta ner på så unga hästar, men det känns som om Nero bär och balanserar sig lättare när jag sitter still vid fattningen. Ungefär som att han lättare känner min fattning och balans då.


Så vi galopperade en del på volt och fyrkantsspår idag, bröt av och fattade igen. Massvis med beröm till duktig pålle!

Avslutade med att trava av och slutligen skrittade vi på långa tyglar.


Nöjd pållis som fick återvända upp till boxen med hö och ett varmt innetäcke!


Har idag bokat in mig och Nero på vår första dressyrträning    WIEEE!!

Pratade lite med Lotta som tränar för Anna i ridhuset hos oss. Så hon messade Anna och bokade sedan in oss på en tid på torsdag 20/12 kl 16.00 Så nu ska vi finslipa lite och lägga upp en lagom anpassad ridning tills dess. Ska bli kul med lite åsikter och nya ideer. Alltid nyttigt att få lite kritik i sin ridning, det utvecklar!

Av Malin - 12 december 2012 21:00

Usch...termometern visar -22.5 grad, kanske inte riktigt drömmen i min värld.

Jobbade 7-16 och efter jobbet bar det av direkt till stallet. Nero hade vilodag idag efter två dagars ridning. Mockade och fixade maten innan jag plockade ut pluttisen för lite mys och fix. Pga det kalla vädret ägnade vi oss åt att prova ut lite nya täcken för riktigt vinterväder.


Bytte ut innetäckena mot ett grårutigt med lite mer stoppning i. Nero verkade nöjd iaf   

 


Å så provade vi det nya svarta utevintertäcket med hals till. Satt som ett smäck på Nero som verkade nöjd i sitt nya sköna täcke! Så det blir det nog imorgon med tanke på hur kallt det är just nu. Ikväll blir det TV-kväll med Bonde söker fru och Berg flyttar in. Skönt att bara slappa med björnarna i soffan.


Månse myser i gosepläden

 

Av Malin - 11 december 2012 20:57

Ja idag var han verkligen värd alla miljoner i världen! Fina, fina killen!

Stallet på eftermiddagen efter jobbet och i vanlig ordning blir det lite stressigt eftersom det bara är ledigt i ridhuset fram till 17.40, sen har ridskolan bokat ridhuset. Så jag ställde ut Nero på gången på direkten och borstade och klädde på oss. Sen smet vi ner till ridhuset och när vi kom in så var det två andra ekipage igång och skrittade fram.

Kan ju bara vara i halva ridhuset eftersom lektionerna drar igång kl 17.00 på ena halvan. Så jag hoppade upp och började skritta fram Nero tillsammans med de andra. Nero var pigg och skrittade med pigga steg. Så när vi skrittat fram påbörjade vi lite travarbete och do kommer ytterligare två ekipage in. Så plötsligt var vi fem ekipage på halva ridhuset.


Å Nero skötte sig så himla bra. Han brydde sig inte nämnvärt om alla ekipage som skrittade, travade och galopperade i olika hastigheter och riktningar omkring oss. Han jobbade på fint och vi körde igenom samtliga gångarter. Eftersom vi körde ett ganska ordentligt pass igår var tanken med dagens pass att mest mjuka igenom och känna oss för lite.


Så himla nöjd med att Nero kändes så cool och avslappnad trots att det var ekipage överallt och han ändå klarade av att fokusera på vårt arbete. Så jag red i ca 20 minuter och hoppade sedan av och skrittade av honom för hand. Massor med beröm till duktiga killen som skötte sig helt super!


 


Väl tillbaka i stallet står Nero så snällt still på gången helt lös medan jag plockar av utrustningen. Sen får han stå med ett fleecetäcke på sig medan jag mockar och fixar mat. Verkar ganska nöjd med sitt arbete. Efter avslutad mockning byter vi om till pyjamansen och sen får Nero återvända in i boxen med lite hö att smaska på.


Hämtade ut mina nya täckesdelar idag, så imorgon ska vi prova och se om dom passar.

Av Malin - 10 december 2012 13:23

Ja idag var det nästan som att pulsa i snö inne i ridhuset. De hade harvat upp underlaget rejält och det hade väl inte riktigt lagt sig innan jag gick in för att rida, tror de skulle sladda lite mer senare. Så Nero fick nästan pulsa fram   


Hela ridhuset öppet och bara vi på plats. Hoppade upp och så skrittade vi igång. Nero trampar på med god bjudning. Lite travarbete där fokus låg på att jobba på framåt med god bjudning och bra form. Nero söker sig verkligen trevligt i formen och frustar och vippar med de små öronen. Tog ganska många skrittpauser eftersom det var lite tyngre underlag, å även i skritten
 så söker han sig rätt. Galoppjobb längs hela ridhuset är skoj, Nero bjöd på bra framåt och jag stod upp i lätt sits för att låta honom komma upp och igenom ryggen ordentligt. Han söker sig naturligt neråt och rundar sig fint. Avslutade båda galopperna med att samla ihop honom lite och sitta till på en volt, så han verkligen rundade till och fick med sig kraften i voltarbetet.


Avslutade med att trava av och skrittpromenerade sedan av innan vi återvände upp till stallet. Nero ger verkligen en trevlig känsla och det känns som om han tycker det är kul att vara igång igen. Så nu siktar vi på framåt och hoppas kunna lägga in lite uteritter framöver. Hovis kommer ju 18/12 och då blir det snösulor och fullbroddat, så efter det törs vi nog ge oss ut på vägarna med lite sällskap. Sen hoppas jag kunna komma igång och träna för tränare efter årsskiftet, när vi är ordentligt igång igen!


 
  

Av Malin - 9 december 2012 21:07

Suck...börjar bli lite trött på allt ätande och firande. Är lite för många födelsedagar och andra sammankomster under kort tid för min del. Idag var det sambons brorsa som fyllde år, så vi var där på lunch.

Förmiddagen ägnades åt sovmorgon och promenad i det kalla, men fina vädret.


Blev en snabbis till stallet på vägen hem idag. Mockade och fixade mat åt Nero. Sen myste jag en stund med pållis och kollade över honom. Han hade haft lite hårdhänt lek i hagen tror jag och ådragit sig några småblessyrer på huvudet.


Imorgon blir det ridning på förmiddagen innan jobbet för min del!

Av Malin - 8 december 2012 21:42

Började dagen i stallet, Nero stod kvar inne, så han var klar att göra iordning när jag kom dit. Så vi begav oss ner till ridhuset och idag var vi inte ensamma, utan det var hoppträning på andra halvan av ridhuset. Nero kikade lite nyfiket på de andra ekipagen, ffa när ett av dem brallade loss så ryttaren skrek, då blev han allt lite fundersam på vad det var som hände.


Men jag gick ett par varv innan jag hoppade upp för säkerhets skull. Men Nero uppförde sig lika fint idag, så jag satt upp utan problem och så skrittade vi igång. Travade igång och jobbade liknande som igår, dvs fyrkantsspår och lite volter. Nero är lite ringrostig, men söker sig fint i en lagom form när han kommer på vad jag ber om. Även galoppen gick jättefint idag, han fattar för enbart skänkel, han fattar rätt galopp och orkar utan problem hålla galoppen i flera varv längs fyrkanten. Känns jättekul! Travade och skrittade av innan vi återvände upp till stallet. Bjöd på morot och beröm, på med vintertäcke och så fick Nero komma ut till kompisarna i hagen.


Efter stalletjobbet var det bara att styra kosan hemåt för att duscha och förbereda sig för årets julbord. Även i år blev det Svartå Herrgård som stod för julbordet. Gott och trevligt!

Efter att vi ätit magen full, tog vi en sväng till Örebro för lite shopping. Köpte de återstående delarna till min bokhylla, samt lite annat smått och gott!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards