Chocolicious

Alla inlägg under maj 2015

Av Malin - 23 maj 2015 22:00

Så var denna tävlingsdagen till ända. Är ganska nöjd med dagens resultat med tanke på förutsättningarna. 

Förmiddagen i stallet flöt på fint då killarna verkade nöjda i sina boxar när jag kom. Så efter att ha mockat, fixat maten och packat transporten så fick Dino komma ut i hagen och Nero på gången. Knoppade och klädde på så vi var klara att åka i tid. 

 


Väl på plats sadlade jag och vi begav oss in på framridningen. Nero kändes fin och med på noterna idag. Fick en fin känsla på framridningen och valde att enbart Fokusera på första klassen. Inne på banan kändes han lite loj, men genomförde programmet utan några direkta missar eller konstigheter. Kände mig ganska nöjd när vi kom ut. Blev dock lite missnöjd när resultatet kom, då jag tycker vi fick ganska snåla poäng. Red på 64,091%, så det var ändå godkänt resultat. Men jämfört med förra tävlingens 63,5% för en mycket sämre ritt så var det inte bara jag som reagerade på låga procent den här gången. Nero fick komma in i transporten och vila samt äta medan jag kikade på de andra. 


LA:3 gick betydligt mycket bättre än senast, idag bjöd han dock på ett galoppombyte i den förvända galoppen, där vi förlorade mycket poäng pga koefficienten. Red ihop 60,429% vilket var ett ok resultat med tanke på det som hände. 


Resterande lagmedlemmar gjorde fina ritter och vi kom därmed tvåa i omgången och trea totalt med laget!


 

Av Malin - 22 maj 2015 19:30

Ibland är jag verkligen sugen på att skicka Nero med den där beryktade slaktbilen...Å idag var en sån dag!


Allt började så bra med att jag fixade stallet och hämtade in Nero. Borstade och körde sedan ett lösgörande pass på banan där han kändes ganska fin i både form och bjudning. Naturligtvis utifrån de förutsättningar vi har just nu med vassa kanter i munnen. Men när han får ha remontträns och ett annat bett så går det ok. Efter avslutat pass fick han äta hö på gången medan jag smorde sadel och träns inför imorgon. Släppte in Nero i boxen och gick för att hämta in Dino. Medan jag står och spolar benen på Dino så lyckas Nero öppna sin boxdörr och kommer farandes ut ur stallet. Så det var bara att ställa in Dino och ge sig på jakt efter Nero.   


Då var han billig!


Kvällen spenderades hemma med sambo, föräldrar och syrran med sambo. Grillade och åt gott. 


Imorgon väntar dressyrtävling på Vittvångs gård!

Av Malin - 21 maj 2015 19:15

Ingen rast här inte...

Vi fortsätter att jobba mot helgens tävling med mycket lösgörande arbete där jag stoppar in valda delar ur själva programmet. Har kommit preliminära starttider och det ser ut att bli ett liknande upplägg som förra lagtävlingen. Första start vid 14.30 och andra start vid 16.30 Skönt att slippa stressa upp på morgonen. 


Det är väldigt fullmatat schema framöver för vår del. Imorgon väntar tävlingsprep, på lördag lagtävlingen, söndag dressyrträning Anis, måndag sadelutprovning, tisdag vaccination av Dino samt tandkoll Nero samt massage till båda killarna...   

 

Av Malin - 20 maj 2015 23:30

Idag var det åter dags att äntra ridbanan och preppa lite inför lördagens tävling. Jobbade lösgörande som på måndagens Ola-träning med mycket öppna på volt. Nero mjuknade efterhand och vi kunde jobba vidare med skänkelvikningar och övergångar både på volt och rakt spår. I galopparbetet fokuserade vi på att han ska komma igång ordentligt med bakdelen och verkligen trampa på. Ibland blir han lite lat i galoppen och det känns nästan som att han travar bak. Jag vill att han ska trampa till ordentligt och verkligen aktivera bakdelen. När han trampade ordentligt jobbade vi med delar ur både LB:3 och LA:3. Bland annat red vi 15m volter förvänd galopp på halvcirkel och övergångar galopp till halt. Bra känsla! 


Gör två år sedan gjorde Nero tävlingsdebut.... Lilla räkan. 

 

Av Malin - 19 maj 2015 23:30

Suck...

Idag hade vädret återigen vänt och regnet hällde ner. Hade möte i Örebro kl 14-16, så förmiddagen spenderades hemma och tog stallet på vägen hem. Fixade mockning och mat innan jag hämtade in två blöta killar. Borstade och bytte till torra fleecetäcken på båda två. Dino har fått ta ett av Neros regntäcken då hans var blött efter allt regnande. Å lite stort var det allt. Tror 135 vore lagom just nu, men det känns lite onödigt att köpa ett täcke för ett par månader då han ändå snart växer i 145. Så det får vara lite stort i bogen och långt på sidorna ett tag till. 

Av Malin - 18 maj 2015 23:15

Så var det åter dags att samlas för KRUT-PROJEKTET och träning för Ola. Idag höll vi till på Dammängen och tränade utomhus. Vädret visade sig från en bättre sida idag, och vi slapp undan regnet. Dock var ridbanan blöt och ganska tung, så det blev mest arbete på volt. Nero hade till en början svårt att verkligen ta igenom öppna på volt och stretade emot en del innan han kom loss och började gunga mer aktivt i kroppen. I galopparbetet fokuserade vi på att verkligen runda igenom honom och kunna reglera takt, storleken på sprången och ställningen genom hela kroppen. Nöjd att känslan trots allt är bättre och förhoppningsvis ska vi kunna ro detta i land i väntan på ttandkollen nästa vecka. 

Av Malin - 17 maj 2015 22:59

Alltså....idag var verkligen en vidrig dag. Det är 17:e maj, och det är fem grader utomhus och regnet fullkomligt vräker ner. Känns ju underbart att det är knappt 4v kar tills min semester börjar. SUCK!


Sov av vid lunch idag efter helgens två nätter och fick verkligen övertala mig själv att gå upp, klä på mig och åka till stallet. Hade lunchfodring idag, så jag fick klä på mig regnstassen och bege mig ut i skiten. När samtliga hästar fått lunch var det en välsignelse att få vara inomhus och mocka boxar och hänga fram höpåsar. När allt innejobb var avklarat fanns det ingen åtvändo. Hämtade Nero från hagen och han såg måttligt lycklig ut, dyngsur och måttligt sugen på en ridtur. Men det är bara att gaska upp sig och klä på både mig och hästen allt som kan skydda mot vätan. Fick bli runt skolan idag, med tillägg av den fina galoppsträckan som man kan rida fram och tillbaka på. Idag körde vi tvådelat med fasta ringar och remontnosgrimman vilket Nero verkade gilla. Han kändes riktigt nöjd och fin. Var fint underlag av allt regnande, så vi jobbade på med mycket galopp.


Tillbaka i stallet tog det ytterligare 40 minuter att torka och smörja allt läder, rengöra benskydd och hänga saker på tork. Hem för att byta om och sen vidare till mamma och pappa för fika och höhämtning. Fick tacksamt nog hjälp av sambon idag, så det gick hyffsat snabbt.


Imorgon väntar KRUT-träning, hoppas på bättre väder!

Av Malin - 16 maj 2015 20:15

Liten börjar bli stor....

Ja åtminstonde på höjden växar han som bara den min lilla plutt...  


         


Pållarna fick vila även idag, då jag var mellan två nätter och sov till 16-tiden. Så mockade, fixade maten och hämtade in båda killarna från hagen. Spolade benen och borstade båda två inne i boxen. Mysigt med lite kvalitetstid tillsammans.


Denna veckan innehåller lite av varje;


Måndag - KRUT-träning för Ola

Tisdag - Vilodag

Onsdag - Dressyrpass

Torsdag - Dressyrpass

Fredag - Uteritt

Lördag - Dressyrtävling lag div III LB:3 samt LA:3 Örebro,

Söndag - Dressyrträning Anis.


Dino fortsätter att vila, får bli några promenader då jag hoppas att han lugnat ner sig lite i tillväxten så vi kan komma igång att tömköra snart.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards