Chocolicious

Alla inlägg under mars 2013

Av Malin - 7 mars 2013 18:25

Idag var det dags att köra hö till Nero, så det upptog en stor del av förmiddagen. Tungt, men så skönt när det är på plats.

Efter att ha kört upp transporten till stallet passade jag på att mocka och fixa Neros mat. Hästarna såg ut att njuta i solskenet när jag stod och kikade på dem.


Hämtade sedan in Loffe från hagen, då ja fått lov att låna honom även idag för en skrittur i solskenet.

Så på med alla grejor och sedan ut i solskenet. Skrittade en runda på ca 45 minuter och Loffe kändes pigg och nöjd. Jobbade även idag med lite skänkelvikningar över vägbanan, lite öppna, slutna och halter.



Loffe på solskenstur   

 


Väl tillbaka i stallet bjöd jag Loffe på morötter och tog mig sedan an Nero som precis som in från hagen. Pussades och myste en stund innan det var dags att återvönda hem. Nu börjar Neros helvila lida mot sitt slut, och söndag är sista dagen med för hans två lediga veckor, sedan väntar vila kombinerat med arbete för hand! Ser vi fram emot!

Av Malin - 6 mars 2013 18:00

Sov till 12 idag och hade en lugn och skön eftermiddage hemma med promenad i solen tillsammans med sambon och njöt av en god bok i soffan. Åkte till stallet vid 16-tiden. Mockade, fixade mat och borstade och kelade med Nero. Han verkar lite uttråkad av att vila och blir mer än glad när jag kommer. Vill gärna stå med huvudet i famnen och bara mysa. Så idag tog jag mig riktigt tid att mysa med honom.



Nero i sitt snygga blårandiga fleecetäcke!

 


Madde och Minna hade köpte supersnygga pannband till sina pållisar...å vad sugen jag blev på att skaffa ett snyggt pannband att tävla i...  


Idag hade jag lyckan att få långa Maddes Loffe och skritta en stund i ridhuset. Loffe har ju varit skadad och ska nu sättas igång igen. Så jag skrittade i ca 45 minuter i ridhuset samtidigt som Madde red Chicago.

Yises vad stor han var....haha det kändes som att skritta runt på en dromedar. Han hade jättestor skritt jämfört med Nero så det var som att gunga fram.

Så jag blandade lite vanlig skritt på lång tygel med att plocka upp honom och flytta lite på pållen. Körde skänkelvikningar, sluta och öppna idag. Trevligt och ffa så roligt att få sitta i sadeln igen.

Av Malin - 5 mars 2013 20:02

Idag lyckades Nero för andra gången att krångla av sig täcket i hagen, denna gången hade han fått in bakbenet i svanssnöret och hela täcket hade hamnat på glid. Så jag fick ge mig ut i hagen och klä av honom, ta in honom och borsta en stund innan han fick återvända ut med täcker rättvänt igen.


Ägnade även en del tid åt att tvätta och att putsa, hade sällis av Madde, vilket gör det lite roligare att putsa och plocka ihop och isär träns.


Fick min Mountain Horse Crew jacka på posten idag, satt som ett smäck   

Väl hemma hade jag lyckan att komma över tågbiljetter när vi ska till Göteborg Horse show, rikitigt billigt med. Betalade 600kr för två biljetter tur och retur   


Nu väntar en natts jobb för min del och imorgon har jag lovat Madde att skritta Loffe åt henne, eftersom han är under igångsättning efter en sträckning och jag har mycket ledig tid,

Av Malin - 4 mars 2013 14:15

Jaa...hur spendrar man all sin lediga tid när man inte får rida....?

Jo men plockar med sådant som man aldrig hinner annars. Så idag har hag rullat ihop alla nytvättade benlindor och lagt in i rätt hylla, jag har även gått igenom schabraklådorna och lagt dom efter färg istället för bara trycka ner dem i den lådan där det finns plats. Blir mer lättöverskådligt då.


Vill inte veta hur många schabrak jag är ägare till, då det helt enkelt är alldeles för många, men det fyller iallafall tre stora IKEA-lådor och borde var runt 40 stycken iaf.

MIna benlindor är inte riktigt lika många, men visst finns det några att välja på....  


 

Gröna, vinröda, röda, svarta, gråa...


 

Gula, benvita, vita, vita och vita igen....



    

Mörbruna, bruna, latte, och två nyanser av beige...



 

Midnattsblå, marinblå, blå, ljusblå och turkosa....


Ja å så saknas det väl ett antal som är i tvätten just nu, bla flera gråa benlindor....så efter lite räknande så har jag väl mellan 25-30 par benlindor....  


Så efter avslutat stall hann jag öven med att städa hemma...skojsigt värre!

Av Malin - 3 mars 2013 20:40

Sista natten denna helg och sov således till lunch. Landade ner lagom tills femmilen startade och kunde följa Johans väg till ett mycket välförtjänt VM-GULD!

Stallet därefter där Nero tuggade på eftermiddagsmaten när jag anlände. Fixade mathinkar och packadr lite höpåsar, mockade sedan och fyllde på med nytt strö. Plockade slutligen ut Nero på gångrn och ägnade mig åt lite grooming. Borstade, redde ut man och svans och trimmade även dessa. Avslutade med att trimma hovskägget mrd min Pico minitrimmer, så nu är han så snygg pållisen. Fick sedan återvända till boxen och höhögen <3

Av Malin - 2 mars 2013 22:45

Japp, idag hade jag bokat in mig på kvällspasset i stallet och ägnade således eftermiddagen åt att ta igen mig i soffan. Är redigt sliten efter två nätter på jobbet med infektion i kroppen. Så jag låg under min pläd med en god bok.

Åkte således direkt från stallet till jobbet. Å när jag anlände till stallet så hälsade Nero mig med en gnäggning, sånt värmer i hjärtat. Mockade och fixade med Nero innan jag gav samtliga pållar kvällsmat och sa godnatt <3

Av Malin - 1 mars 2013 23:18

Nero är så söt! Idag när jag kom iväg till stallet sent omsider då blev han jätteglad när han fick syn på mig. Ställde mig hos honom och blåste i näsborrarna och pussade honom på mulen, å då blåser han tillbaka och gnuggar mulen mot mig. Stod så i säkert 10min innan jag fortsatte med resten av stallfixet.

Känner mig helt slut i kropp och huvud efter nattens jobb, så det blir spännande att se hur det ska gå med de två kvarvarande nätterna.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards