Chocolicious

Alla inlägg under december 2011

Av Malin - 15 december 2011 19:57

Idag hade jag således äntligen en ledig dag! Å vilken start det blev. Kände av lite halsbränna när jag skulle gå och lägga mig igår kväll, så jag tog två Novalucol, men tji fick jag. Plågades av denna halsbränna fram till kl 02 då jag tog ytterligare en Novalucol och åt lite yoghurt. Så inatt blev det knappt fyra timmars sömn....   Suck...

Var så lagom pigg imorse när klockan ringde. Upp å iväg för att lämna bilen på servide, skjutsa sambon till jobbet och ta hans bil för att fortsätta till stallet.


Hade utsläpp av samtliga hästar tsm Putte. Gick smidigt och därefter tog jag mig an Jerez. Borstade och kliade innan vi gick ut på en liten promenad. Hade smält undan is så vi fick en sammanhängande promenade längs grusvägen på ca 40min. Jerez skötte sig bra och trampade på i god fart. Släppte ut honom och tog tag i stallarbetet. Mockade, fixade mat och tog sedan tag i storstädning! Sopade stallet samt sadelkammaren och gjorde rent på diskbänken. Fixade i mina förrådsutrymmen och satte upp nya krokar samt korgar för saker. Gjorde iordning de nya höpåsarna med namn samt rengjorde foderhinkarna inklusive locken ordentligt och fyllde i bläcket så det syns ordentligt vem det tillhör och när det ska ges.


Så nu är det ordning och reda i stallet iaf  


Åkte till ICA och veckohandlade, gick smidigt och var riktigt lugnt. Efter lunch åkte jag och hämtade sambon och så tog vi en sväng till Örebro och Mariebergs Galleria. Införskaffade de sista julklapparna och hittade lite kläder till mig själv.


Så var den lediga dagen slut och nu väntar långshelg på jobbet. Skönt iaf att jag jobbar kväll imorgon så det blir lite sovmorgon och dessutom hinner jag med stallet i dagsljus!

Av Malin - 14 december 2011 18:24

Fortsatt mildväder vilket är ganska tacksamt för nu önskar jag inget hellre än att den f-bannade isen ska släppa från vägarna så vi kan börja om från början när den väl är borta. Således hade även ridbanan tinat tillräckligt mycket för att det skulle gå att arbeta där. Kom ifrån jobbet en timme tidigare vilket även innebar att jag kunde utnyttja dagsljuset lite. Skyndade mig med att klä på Jerez tömkörningsgrejorna och så äntrade vi ridbanan.


Fokuserade på att jobba med lite mer puls idag, dvs att han fick lite mer travarbete samt ett par kortare galoppvarv. Banan var väldigt blöt och stundtals lite tung vilket märktes på Jerez´s ork  


Men men, det blev åtminstonde 30min pass idag med kanske sammanlagt 15 min travarbete. Jerrez var något på tårna eftersom en hel rådjursfamilj valde att passera förbi just utanför banan under mycket prassel och ståhej. Men men, han är aldrig dum utan blir lite lagom rädd och skuttar till för att sedan stå och titta med stora rådjursögon  


Fick iaf till ett par varv där han bjöd på ärligt och lagom i god takt och trevlig form i trav. I galoppen blev det lite små sidoskutt och annat roligt som bara visar vad roligt det är att få röra på sig ordentligt med fast mark under hovarna. Även här märks det att det ffa är orken som saknas när det blir tungt. Men vi kör vidare, är ju ledig imorgon och ska åka till stallet på morgonen, så då hinner vi förhoppnigsvis ta en promenad ut imorgon och underlaget tillåter.


Bjuder på en bild på Jerez som föl  

   

Foto: Sara Rudqvist Stuteri Pepino Pre

Av Malin - 13 december 2011 18:54

Lucia...pyttsan va. Idag har det spöregnat och blåst storm hela dagen, känns snarare som oktober.

Försökte mig på lite Luciakänsla och hade glitter i hårspännet på jobbet samt att vi fick både glögg, lussekatter och pepparkakor. Men så fort man sticker ut huvudet så tappar man all känsla.


 


Stallet efter jobbet där vår gödselskiva som vi kör ut skottkärran på mystiskt har försvunnit. Ibland undrar man allt   Vem tar en begagnad gödselplatta? Jerez stod iaf torr och glad i boxen. Plockade ut och borstade lite. Tycker han har lagt på sig lite runt magen igen...mattes knubbis   Förhoppningsvis får vi ordning på detta när han kommer igång ordentligt. Idag hade det inte suttit fel med ett ridhus. Var helt omöjligt att ens ta sig ut genom stalldörren så idag fick han vila igen. Tycker dock att han växt en del på höjden igen, ser nämligen inte över manken på honom numera. Skojmätte med viktbandet som hänger i stallet och med det måttet landade han på 167cm med broddar, så vi får väl se vad det blir    

Av Malin - 12 december 2011 19:50

...slog till idag! Satan i gatan vad halkigt det var imorse. Bilen dansade fram  

Regnet har pågått under hela dagen och tacksamt nog hade Jerez fått täcke på sig imorse så han slapp bli kall och blöt! Första dagen på hela hösten med täcke, ganska imponerande faktiskt eftersom det ändå är 12/12! Så idag var således premiär för det nya amigo horsewear täcket som jag köpte förra vintern till Jerez!


 


Med anledning av det mysiga vädret hade jag och Jerez mysstund inomhus. Borstade och myste lösa på gången. Jerez stod duktigt still efter någon liten påminnelse   Han är så rolig min fina kille. Han vet verkligen i vilken ordning saker och ting ska göras. Så fort vi kratsat hovarna så börjarna han bocka för att visa hur duktig han är. Vi avslutar nämligen alltid dagen med att han får buga och sätta huvudet mellan frambenen i en stretchrörelse, å när han kommer ner så får han en morot! Så nu gör han så på försök så snart vi är färdigborstade, varesig jag har en morot eller inte   Mammas plutt!



Mammas andra pluttis Måns har även han hittat till den nya bädden  


   


Av Malin - 11 december 2011 20:34

Hur mycket kan man hinna med på en och samma dag? Mycket om ni frågar mig!

Började dagen med en sväng till stallet där vi släppte ut alla hästar utom Jerez. Klädde på oss ordentligt och skrittade med varsamma steg upp till gärdet på andra sidan vägen. Jerez verkade mycket nöjd med sina nya broddar och det grepp han fick med dessa. Väl uppe på gärdet verkade Jerez tycka det var lite skojsigt med all snö och allt utrymme. Han bjöd på några fina skutt   Longerade ett par varv i såväl skritt som trav och lite galopp. Blir ju tungt med snö och lite skare och eftersom Jerez inte har så mycket muskler eller kondis efter vilan så tog vi det lilla lugna!


Efter stallet var det vara hem och duscha innan vi for vidare till Svartå Herrgård för JULBORD!

Mums...riktigt vällagat och mycket av allt. Magen stod som på en gravid innan vi var färdigätna...pust  

Efter julbordet styrde vi kosan mot Mariebergs galleria för lite shopping. Tog svängen förbi Hööks och shoppade lite till Jerez;

(Bilder från Hööks.se)


       


Var dessutom inne och bytte en bok som jag fick dubbelt upp av i födelsedagspresent samt provade ett par kängor som satt riktigt bra.


Efter shoppingrundan åkte vi vidare till Jocke (Raymonds brorsa) som fyllde år och fikade lite samt tittade på nya huset. Sen vände vi bilen hemåt efter en välfylld dag...pust!


Dessutom fyllde mammas älskling Måns 3år idag och vi har firat det med lite räkor  


LIte blir stor...älsklingsmissen min!

         

Av Malin - 10 december 2011 20:15

Näpp...inget Loka med massage för min del idag pga något fel på anläggningen. Får väl se när vi ska lyckas klämma in det istället!

Så vi ägnade förmiddagen åt en sovmorgon och lite städning. Sen blev det pepparkaksbak med mamma. Gott med deg   Så nu står magen  som en jäst kanelbulle!


Efter pepparkaksbaket spelade jag en match badminton med sambon och det var riktigt skönt att få röra lite på sig. Åkte till stallet efter det och pysslade lite med Jerez.

Broddade i fyra elitbrodd i båda fram så nu är vi förberedda eftersom hagen ser ut som en isguppsfärd!

Imorgon ska vi försöka oss på lite longering i snön!


 

Av Malin - 9 december 2011 19:38

Mmm..dagen började på ett riktigt pissigt sätt med att det hade kommit 1dm blötsnö och jag fastnade med bilen ståendes rakt över vägen    Fick vackert hämta ut sambon och vinka till mina grannar att åka den andra vägen runt eftersom det blev totalstopp. När Raymond kommer ut med snöspaden så inser vi att en plåt från underredet släppt i någon skruv och att jag således plogat med mig hela uppfartens snö ut och att bilen nu hängde på ett cementblock med blötsnö  

Var bara att ringa till jobbet och meddela att jag skulle bli sen och sen fick vi med gemensamma krafter försöka skotta loss bilen och slutligen med lite putthjälp fick vi in bilen på uppfarten. Sen blev det således gemensam åktur till jobbet, 35 minuter försenad.


Därefter har dagen flutit på med ungefär samma takt. Blev ju inte lite krångligt på eftermiddagen då jag delvis inte hade någon bil och således inte kunde ta mig till stallet själv. Så jag skjutsade sambon och mamma till ICA att handla medans jag åkte till stallet. Fick bli en snabbis idag eftersom jag hade familjen som väntade på att bli hämtade på ica. Borstade av busen och bjöd på en morot. Tack å lov var det ju inget roligt väder att vara ute och jobba i eftersom regnet öste ner och det var isgata, så vi får ta nya tag imorgon istället!

Av Malin - 8 december 2011 18:46

Vilka väderomslag det blivit sista tiden. Hade -10 grader imorse när jag gick upp. Brr..på med kläder!

Jobbat 7-16 idag med och åkte till stallet efter det. Jag älskar att det är fryst och snö i hagen eftersom det innebär att jag har en ren häst varje dag när jag anländer till stallet   Borstade och myste med lite morot. Pluttisen hade fått ett kärleksbett på ryggen som vi tvättade rent och smorde lite på. Det blir så när man leker i hagen!


Var med om något roligt när jag åkte hem från stallet. Precis när jag svängde in på vår väg så står det fem st älgar på vägen och plirar på mig. Roliga dom är! Så fort snön kommer så samlas de i flockar och befinner sig alltid på vår väg. Dock är det mäktigt att de så många stora djur samtidigt. Var flera riktigt fina tjurar med rejäla horn i gruppen! KUL!


Mattes bebisar  

     

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards