Chocolicious

Alla inlägg under december 2014

Av Malin - 23 december 2014 20:45

 ...dopparedan!

Jobbade 7-16 idag, åkte och hämtade ut min nya telefon som kom idag och åkte sedan till stallet där pållarna väntade på att få komma in. Skyndade mig att mocka och lägga in maten och släppte sedan in övriga hästar först och gick sedan och hämtade mina finaste.

Idag stod enbart mys på schemat, så vi borstade och pussades inne i boxen och killarna verkade ganska nöjda. Idag fick det bli varma stalltäcken på båda killarna eftersom det verkar bli kallt inatt.


Bjuder på en bild på Dinoplutt uppställd på ridbanan så ni kan se hur han ser ut i kroppen just nu...så har vi lite att jämföra med framöver....

Tyvärr lite oskarp på huvudet eftersom det fanns så mycket spännande att titta på. Han är inte lika fototränad som Nero !


 



Av Malin - 22 december 2014 22:30

 Stallet på morgonen även idag eftersom jag ska jobba ikväll. Släppte ut Dino och sen tog Anna och jag en tur runt skolan tillsammans. Idag körde vi dressyrsadel och kandar på Nero och han kändes helt magiskt fin och avslappnad. Vi skrittade fram ordentligt länge och travade sedan en ganska lång sträcka och Nero välvde sig i en låg, rund form och travade på nästan långa tyglar med jättefin ryggverksamhet och ett nöjt sug. Min fina kille


 




Av Malin - 21 december 2014 20:15





Mådde ännu lite bättre imorse och idag red jag en trevlig uteritt med Nero. Släppte ut övriga pållisar först och sen red vi en långritt på 1,5 timme i härligt kallt vinterväder. Nero sköter sig som en dröm, går fram överallt oavsett nya platser och idag mötte vi för första gången älgar på vår uteritt. Lite spännande sa Nero och spanade med spända öron, men fortsatte snällt framåt. Tillbaka i stallet släppte jag ut Nero till Dino och dom fick smaska lite morgonhö i hagen. Mockade och fixade maten till killarna.


Tillbaka hem för att klorinstäda hela huset efter vinterkräksjukan och sen duscha. Nu ska det förhoppningsvis vara utrotat för denna gång. Sen åkte sambon och jag till Örebro för att shoppa julklappar, blev en lagom tur där jag hittade det jag önskade och även hittade snygga ljusgröna höpåsar på XXL för 2kr styck, perfekt!


Lite fina bilder på Dino   


     


Av Malin - 20 december 2014 20:46

Äntligen fick jag med mig sambon med tillhörande kamera till stallet.

Mådde bättre imorse när jag vaknade, och efter en lugn förmiddag hemma framför vinterstudion, så kände jag mig manad att åka till stallet.

Väl på plats ägnade vi oss åt att filura lite på hur vi vill ha det i sadelkammaren, förhoppningsvis så blir slutresultatet bra för oss båda!

Hämtade sedan in Nero för att hinna med ett dressyrpass på banan medan det var ljust och fin ute. På med alla attiraljerna och upp i sadeln. Kände mig lite halvdåligt ur form dag, men det lossnade allt mer under passet.

Så bjuder på lite bilder på mig och Nero..

                                         

Tycker Nero har blivit så rund och fint musklad i kroppen. Han har byggt upp en väldigt fin nacke och har en helt annan bärighet i sitt steg. Syns ffa på galoppbilderna att han bäri  sig runt hela språnget och inte bara rusar på genom galoppen. Så härlig känsla! Tror den lite lugnare vinterperioden som vi haft nu med lite fler vilodagar samt mycket mer uteritter har gjort honom gott. Uteritterna ska vi fortsätta med, men efter nyår ska vi sätta lite mer fokus på att jobba flera dressyrmoment och med fokus på nästa nivå!

Av Malin - 19 december 2014 23:21

Fy faan för detta. Vaknade inatt och har sedan spenderat hela natten och halva förmiddagen på toaletten med såvål kräkningar som diarré. Å som grädde på moset, feber och muskelvärk. Så när det väl lugnade ner sig på utgiftskontot så har jag sovit som en död stora delar av dagen. Lyckats dricka 5dl vatten, ätit ett par skeder acidophilus yoghurt och lite kräm med mjölk. Stallet var en mardröm då benen knappt bar. Nu väntar sängen igen, hoppas jag mår bättre imorgon.
OVER AND OUT!

Av Malin - 18 december 2014 23:00

Idag visade sig vädret från en sämre sida än gårdagens härliga väder. Snöat under natten, som övergick i regn så grusvägarna blev till såphala banor. Jobbade till 16, så jag åkte direkt till stallet och insåg att vägen ville jag inte vara på alls. Kikade på ridbanan som stundtals såg ok ut, men det var ett par stora vattenpölar som var ishala med vatten ovanpå, så vi skippade ridningen idag. Nero har ju gått tre dagar i rad, och planen var vila idag eller imorgon, så nu hoppas jag på fortsatt mildväder så är nog ridbanan ok imorgon.


Mockade, fyllde på torv och la in maten innan jag hämtade hästarna. Idag gjorde vi premiär och jag tog båda mina killar samtidigt. Var nemas problemas, duktiga killar som snällt gick på varsin sida av mig in från hagen. Stannade till vid spolslangen och de stod lika snällt stilla där medan jag spolade benen på dem båda. Vilka stjärnor jag har   


Blev en mysdag med borstning och lite godisätande innan jag vände hemåt för middag.

Av Malin - 17 december 2014 22:30

Idag fick jag och Nero en rikigt magisk uteritt i underbar väder.

Kallt imorse, fem minusgrader och frostigt. Var i stallet innan utsläpp och släppte ut Dino innan jag borstade Nero och klädde på oss. Skönt med fullbroddat när det var lite isigt på vägarna. Vi skrittade iväg och tog turen runt skolan, fast åt andra hållet och med ett tillägg på en lång mjuk skogsväg där vi kunde galoppera i två km åt vardera hållet på perfekt underlag. Hade frusit lite, så det inte var blött, men fin stuns och genomsläpplighet i skogsvägen.

Pigg och glad häst som vippade med öronen och njöt av turen lika mycket som matte.


   

Väl tillbaka i stallet fick Nero komma ut i hagen och han och Dino fick sitt förmiddagshö att smaska på. Mockade, fixade maten och var färdig på tre timmar idag, inte illa!!

Av Malin - 16 december 2014 23:10

Idag hann jag med en hel del. Vaknade ganska tidigt och efter frukosten njöt jag av det fina vädret med en härlig promenad. Inte illa med lite solsken. Efter avklarad promenad fixade jag årets julgran och tog en sväng till nyöppnade Dollarstore. Hittade en termometer till stallet och lite annat smått och gott. Passade även på att hämta min något försenade födelsedagspresent. Ett par Piker Lugana ridbyxor i softshellvariant. Så himla sköna!

I färgen Darkstone med marinblå skoning. Till stallet efter lunch, mockade och la in eftermiddagsmaten till killarna och sen hämtade Anna och jag in våra killar för en längre uteritt tillsammans. Red en riktigt härlig skogstur med långa mjuka och galoppvänliga avsnitt. Under ridturen snöade det stundtals kraftigt, så mina nya softshellbyxor fick verkligen ett eldprov på direkten. Riktigt nöjd med dom än så länge.
Tillbaka i stallet plockade vi in övriga hästar. Jag tog mig an lyckouppgiften att göra mathinkar och höpåsar...yihaa!
Men nu är ju det gjort, skönt!

Borstade och myste med Dino som idag fick testa lite nya grejer. Han fick provslicka lickit skålen och den gillade han skarpt. Sen fick han även provleka med aktivitetsbollen. Han vart som tokig och buttade omkring den, bet i den och skrapade irriterat i golvet när han kände lukten av godis. Dock fattade han inte att godiset trillade ut på golvet i boxen, så vi får nog öva lite mer.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards